Prijzen vergelijken

Home » Prijzen vergelijken

Door prijzen te vergelijken kun je jouw uitgaven verlagen en onnodige kosten voorkomen. Er zijn tal van tips over het vergelijken van prijzen, waarmee je goede deals kunt scoren. Onze finance experts delen in deze categorie hun kennis over effectief vergelijken met jou. Let’s go!

Artikelen over prijzen vergelijken

Zo bespaar je geld op jouw autoverzekering

Zo bespaar je geld op jouw autoverzekering

Autorijden kost geld. Hoeveel dat is afhankelijk van het gebruik ervan. Zo weinig mogelijk rijden is het meest voordelig wat betreft de brandstof, het onderhoud, afschrijving en slijtage van de auto. Er zijn ook kosten bij het autorijden die daar niet afhankelijk van...

Geld besparen op je zorgverzekering – 4 tips

Geld besparen op je zorgverzekering – 4 tips

Ben je 18 jaar of ouder? Dan ben je in Nederland verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Met een basiszorgverzekering ben je verzekerd voor een bezoek aan de huisarts, standaard medicijnen, kraamzorg, een paar bezoeken aan een fysiotherapeut en dergelijke....

Het is voor iedereen leuk om geld te besparen, want zo houdt je aan het eind van de maand meer geld over om te sparen en leuke dingen van te doen. Geld besparen is onder andere mogelijk door prijzen te vergelijken. Je kunt met prijzen vergelijken veel voordeel ontvangen.

Prijzen vergelijken is mogelijk op het internet of via reclamefolders. Online kom je verschillende sites tegen die je kunt gebruiken voor prijzen vergelijken. Zo ontdek je binnen een handomdraai bij welke site je het voordeligst het product aan kunt schaffen.

Na het vergelijken van prijzen kun je berekenen hoeveel voordeel je hebt gemaakt en hoeveel geld je uiteindelijk in je portemonnee hebt kunnen houden.

Start met prijzen vergelijken om meer te besparen

Een goede reden om te beginnen met prijzen vergelijken, is het feit dat je hier veel geld mee kunt besparen. Je kunt met prijzen en deals vergelijken al snel tientallen of honderden euro’s besparen.

Het geld wat je bespaart dankzij prijzen met elkaar vergelijken, kun je bijvoorbeeld op je spaarrekening zetten. Je kunt daarvan sparen voor later of je spaart voor iets wat je graag wil hebben. Prijzen vergelijken is een leuke manier van besparen en ook is dit ook nog eens overzichtelijk, eenvoudig en snel.

Wie hebben er baat bij het vergelijken van prijzen?

Uiteraard heb je zelf altijd baat bij het vergelijken van prijzen. Als je voor prijzen vergelijken kiest, zal je uit kunnen rekenen hoeveel voordeel je hebt en wat je precies bespaard.

Hier word je zelf uiteindelijk alleen maar beter van, omdat je aan het eind van de maand meer geld overhoudt en dus ook meer geld over kan maken naar je spaarrekening.

Daarnaast heeft ook de website waarbij je het product koopt baat bij het feit dat jij prijzen hebt vergeleken. Omdat je prijzen met elkaar vergelijkt, kom je bij de site uit die het product het meest voordelig aanbiedt.

Bij deze site bestel je het uiteindelijk en daarvan verdiend de site zijn geld.

Prijzen vergelijken tips

4 tips over snel prijzen met elkaar vergelijken

Je kunt misschien voor het vergelijken van prijzen nog wel een aantal tips gebruiken. Wij willen je graag een aantal tips meegeven voor het vergelijken van prijzen. Hieronder nemen we vier tips met je door waarmee prijzen vergelijken een fluitje van een cent wordt.

Tip 1: Vergelijk snel prijzen door het EAN op te zoeken

Het vergelijken van prijzen is onder andere mogelijk met een EAN nummer. Dit kan online en is heel eenvoudig. Er bestaan meerdere sites die je kunt gebruiken voor het opzoeken van het EAN nummer. Aan de hand van dit nummer kun je de producten opzoeken en uiteindelijk krijg je ook de bijbehorende prijzen te zien.

Je kunt dan de prijzen met elkaar vergelijken en zo kun je vervolgens het product aanschaffen voor de meest voordelige prijs. Een EAN nummer is de streepjescode die op het product te zien is. Deze unieke cijfercombinatie identificeert een voorwerp op basis van een Europees systeem. EAN staat voor ‘European Article Numbering’.

Tip 2: Google shopping om aanbieders te vergelijken

Op Google kun je op allerlei manieren zoeken. Je kunt algemeen zoeken, maar ook kun je voor Google shopping kiezen. Hiermee kun je producten opzoeken die je vervolgens met elkaar kunt vergelijken. De prijzen worden erbij weergegeven en ook zie je of er eventuele verzendkosten worden meegerekend.

Kijk goed hoeveel je in totaal kwijt bent als je online het product besteld en bestel het product uiteindelijk bij de site waar je het meeste voordeel kunt halen. Via Google shopping kun je alle items die je maar wenst opzoeken en met elkaar vergelijken. Kies voor een goede prijs/kwaliteit verhouding en geniet van jouw voordeel.

Tip 3: Kies en gebruik betrouwbare vergelijk sites

Wil je online iets bestellen, maar wil je eerst goed kijken naar de prijzen die de webwinkels hanteren? Dan kun je hier verschillende vergelijk sites voor gebruiken. Het is onder andere mogelijk om prijzen met elkaar te vergelijken via Kieskeurig of Tweakers.

Je kunt producten en prijzen vergelijken en zo kun je uiteindelijk een bestelling plaatsen bij de site die het product aanbiedt tegen de meest scherpe prijs.

Tip 4: Maak een overzicht van prijzen in Excel

Nog een tip die we je mee willen geven is om alle prijzen bij te houden in een Excelbestand. Je kunt hierin een tabel maken en vervolgens noteer je daarachter de prijzen die gehanteerd worden.

Door vervolgens alles te vergelijken, kom je bij de meest voordelige prijs uit. Zo kun je een koopje scoren tegen een leuke prijs en heb je veel geld kunnen besparen. Excel kan worden gebruikt op een computer of laptop en is heel eenvoudig te gebruiken.

Gratis online prijzen vergelijken met handige tools

Je kunt onder andere gratis online prijzen vergelijken. Hiervoor kun je handige vergelijkingstools gebruiken. Wil je graag gratis online vergelijken? Dan kun je hier verschillende websites voor gebruiken. Tweakers en Kieskeurig zijn hier goede voorbeelden van, maar ook kun je Google shopping gebruiken.

Gratis online prijzen met elkaar vergelijken kan op een eenvoudige en snelle manier, dankzij de handige tools die hiervoor zijn gemaakt. Daarnaast kost het je geen geld om hier gebruik van te maken, dus kun je geheel gratis deals vergelijken op het internet.

Ook vind je op Spaarvarken.nl meerdere onafhankelijke prijsvergelijkers waarmee je eenvoudig deals kunt vergelijken.

Gratis online prijzen vergelijker

Ook offline prijzen vergelijken loont

Niet alleen is het mogelijk om online prijzen met elkaar te vergelijken, want ook kun je dit offline doen. Je kunt bijvoorbeeld reclamefolders in de gaten houden of bij de winkel ter plekke kijken naar de prijs. Hieronder nemen we een aantal manieren met je door waarmee je offline prijzen kunt vergelijken.

Denk aan supermarkt prijzen vergelijken

Boodschappen halen is misschien niet het meest leuke werk, maar wel als je hier veel euro’s mee kunt besparen. Je kunt geld besparen met je boodschappen door goed de prijzen met elkaar te vergelijken. Dit hoeft je niet perse online te doen, want ook in de winkel kun je prijzen vergelijken. Je kijkt naar de prijs in de supermarkt en vervolgens kijk je wat hetzelfde product kost in een andere supermarkt. Zo kun je berekenen welke supermarkt het product aanbiedt voor de meest voordelige prijs.

Sta je in de supermarkt bij een schap en heb je een product in je handen? Dan kun je ook kijken naar de prijzen van de andere producten. Kijk naar de prijzen van verschillende merken en kies vervolgens voor het goedkoopste, waarvan uiteraard wel de kwaliteit goed moet zijn. Je kunt op die manier ter plekke veel geld besparen en aan het eind van de rit kan dit voor veel voordeel zorgen.

Vergelijk reclamefolders met elkaar

Bijna iedereen ontvangt wekelijks reclamefolders in de brievenbus. Hierin vind je veel kortingen en acties terug. Je kunt met reclamefolders ook prijzen vergelijken. Kijk hoeveel het kost bij de ene winkel en kijk vervolgens wat het bij de andere winkel kost.

Zo kun je berekenen hoeveel voordeel je kunt maken en uiteindelijk kun je voor de meest gunstige prijzen de producten aanschaffen. Reclamefolders bekijken is ook nog eens leuk om te doen, omdat je weet dat je met korting kunt gaan kopen.

Bezoek meerdere aanbieders

Een andere manier van prijzen vergelijken, is het bezoeken van meerdere aanbieders. Bezoek bijvoorbeeld een autodealer die tweedehands auto’s verkoopt en vergelijk vervolgens de prijzen bij een andere dealer. Zo kijk je welke auto’s het voordeligst gekocht kan worden, maar wel moet je kijken naar de kwaliteit die de auto heeft.

Misschien is de auto die duurder is in een veel betere staat en heeft minder kilometers op de teller, waardoor het verschil in prijs misschien wel realistisch en de moeite waard is. Door te vergelijken met elkaar kom jij uiteindelijk tot de beste koop.

Maak van prijs en vergelijk een sport

Misschien vind je het vergelijken van prijzen in het begin wat lastig en ingewikkeld, omdat je meerdere sites hiervoor hebt en er zoveel producten zijn. Maar als je het vergelijken van prijzen eenmaal onder de knie hebt, begin je het al snel leuk te vinden.

Maak van prijs en vergelijk een sport en je zal zien dat je hier veel voordeel uit kunt halen. Bekijk de prijs en vergelijk met de andere sites en winkels, zodat je aan het eind van de maand geld overhoudt en je hiervan kunt sparen of leuke dingen van kunt doen!

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.