Boekhoudprogramma’s
vergelijken

Home » Vergelijkers » Boekhoudprogramma’s vergelijken

Zoek je een goed boekhoudprogramma voor zzp’ers of juist geschikte boekhoudsoftware voor het MKB? Dan kan het een tijdrovende klus zijn om de verschillende opties en prijzen met elkaar te vergelijken. Want: Zoveel bedrijven met wensen en eisen omtrent hun boekhouding, zoveel boekhoudpakketten.

Gelukkig kan het uitkiezen van software voor je boekhouding een stuk sneller en efficiënter. Onze boekhoudsoftware vergelijker biedt dé uitkomst wanneer je eenvoudig en gratis online boekhoudprogramma’s wilt vergelijken. Gebruik de filters in onze boekhoudprogrammavergelijker en vind binnen een handomdraai het beste boekhoudpakket voor jouw bedrijf. Zo geregeld!

Online boekhoudprogramma’s vergelijken

Met de vergelijker hieronder kun je gemakkelijk boekhoudsoftware met elkaar vergelijken. Is de tool niet zichtbaar of werkt deze niet naar behoren? Zet dan je adblocker uit.

Heb je een eigen bedrijf en wil je zelf je boekhouding doen? Dan is het belangrijk dat je de boekhouding bij kunt houden op een overzichtelijke en eenvoudige manier. Hiervoor kun je en boekhoudprogramma gebruiken. Als je op zoek bent naar het meest geschikte programma hiervoor, wordt het tijd om te gaan vergelijken.

Je kunt boekhoudprogramma’s vergelijken op het internet of vraag advies bij een boekhouder. Door boekhoudprogramma’s te vergelijken kom je al snel uit bij de beste software, waardoor je tegen een voordelige prijs jouw boekhouding goed en overzichtelijk bij kunt houden.

Op deze pagina gaan we het hebben over boekhoudprogramma’s vergelijken, zodat je weet wat er mogelijk is!

Wat houdt het vergelijken van boekhoudprogramma’s in?

Voordat we het uitgebreid gaan hebben over boekhoudprogramma’s vergelijken, willen we eerst aan je meegeven wat dit precies inhoudt. Als je boekhoudprogramma’s gaat vergelijken, kijk je eigenlijk naar welk programma het beste bij jou past en welk programma het meest voordelig is. Uiteraard wil je zoveel mogelijk geld besparen en dit is onder andere mogelijk op een programma voor je boekhouding.

Wel moet het boekhoudprogramma goed zijn en daardoor is het belangrijk om goed te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt door een aantal programma’s te vergelijken bekijken welk programma het meest te bieden heeft, het meest eenvoudig te gebruiken is en ook nog eens de minste kosten met zich meebrengt.

5 tips over boekhoudprogramma’s vergelijken en kopen

We willen graag wat tips meegeven voor als je boekhoudprogramma’s wil gaan vergelijken. Je moet goed weten op welke manieren je dit kunt doen en waar je op moet letten. Hieronder nemen we 5 tips over boekhoudprogramma’s vergelijken en kopen met je door.

Tip 1: Kies een onafhankelijke boekhoudprogramma vergelijker

De eerste tip die we aan je mee willen geven, is om een boekhoudprogramma te vergelijken via een onafhankelijke vergelijker. Je kunt dit onder andere online doen. Zoek online een site op die je kunt gebruiken voor het vergelijken van boekhoudprogramma’s. Een onafhankelijke vergelijker staat er heel neutraal in en zal jou niet sturen naar het meest dure programma. Bij een onafhankelijke vergelijker kun je op een eerlijke manier programma’s met elkaar vergelijken en zo kun je ook geheel zelf bepalen voor welk programma je uiteindelijk kiest.

Tip 2: Win advies in bij een bekwame boekhouder

Kom je er via een onafhankelijke vergelijker nog niet helemaal uit? Dan kun je ook altijd advies vragen bij een bekwame boekhouder. Een boekhouder met veel ervaring weet precies welke programma’s wel en niet geschikt zijn. Daarnaast kan een boekhouder jou vertellen op welke zaken je moet letten als je een programma aan wil schaffen. Als je een eenmanszaak hebt kun je misschien voor een ander programma kiezen dan wanneer je een VOF of BV hebt.

Tip 3: Boekhoudprogramma kopen? Weet wat je belangrijk vindt

Als je opzoek bent naar een boekhoudprogramma, is het belangrijk om na te denken wat je zelf belangrijk vindt. Het is belangrijk dat een programma voor de boekhouding meerdere functies biedt en deze moeten handig in gebruik zijn. Als Mkb’er heb je vaak het meeste baat bij een relatief eenvoudig programma. Er bestaan ook programma’s die zich puur richten op de ZZP’er.

Wil je een boekhoudprogramma kopen? Kijk dan goed naar de functies die het systeem heeft te bieden. Als ZZP’er of Mkb’er vind je het vast fijn om op een eenvoudige manier je voorraad bij te houden en je vaste activa te kunnen bekijken. Debiteuren, crediteuren en relatiebeheer zijn ook belangrijke functies van een boekhoudprogramma. Een boekhoudprogramma kopen is helemaal niet zo moeilijk, maar het vinden van het meest geschikte programma soms wel.

Tip 4: Zelf boekhoudsoftware vergelijken

Wil je geen site gebruiken voor het vergelijken van boekhoudprogramma’s? Dan kun je ook zelf boekhoudprogramma’s vergelijken. Dit kan onder andere via een Excelsheet. Je kunt in dit bestand aanbieders, prijzen en functionaliteiten neerzetten.

Vervolgens kun je een shortlist maken en uiteindelijk kun je een boekhoudprogramma kiezen wat het beste aansluit. Kijk met boekhoudsoftware vergelijken wel goed naar je eigen wensen en belangrijke punten, waardoor je altijd voor een boekhoudprogramma kunt kiezen die bij jou past.

Boekhoudsoftware vergelijken is dus heel belangrijk. Doe dit dan ook op een manier die jij prettig vindt.

Tip 5: Vergelijk boekhoudprogramma’s via proefabonnementen

Heb je een aantal boekhoudprogramma’s gevonden en heb je er een die jou aanspreekt? Dan krijg je als nieuwe gebruiker vaak de mogelijkheid om de eerste maand of maanden gratis uit te proberen. Je kunt dan gratis, of tegen een gereduceerde prijs, achterhalen of het programma ook echt bij jou past en fijn is in gebruik. Je kunt de functionaliteiten van het programma testen en zo achterhaal je of dit programma het meest geschikt is.

Ga je boekhoudprogramma’s vergelijken? Dan zie je vaak ook al direct welke programma’s de eerste maand of maanden gratis gebruikt kunnen worden. Zo zie je direct wat hierin de mogelijkheden zijn. Is de proeftijd voorbij en bevalt het uiteindelijk niet? Dan kun je kosteloos het abonnement annuleren en kun je opzoek gaan naar een programma die wel bevalt.

Voordelen online boekhoudprogramma’s vergelijken

Je kunt boekhoudprogramma’s vergelijken op het internet en dit brengt veel voordelen met zich mee.

Online boekhoudprogramma’s vergelijken heeft als voordeel dat je geen enkel belangrijk programma over het hoofd ziet. Je kunt daardoor meerdere programma’s bekijken en uitproberen. Kies je voor online boekhoudprogramma’s vergelijken? Dan kun je dit doen via onafhankelijke sites die heel neutraal voor jou opzoek gaan.

Daarnaast krijg je direct een duidelijk overzicht te zien waarop je op een overzichtelijke manier kunt bekijken wat je kunt verwachten. Wat het programma inhoudt, hoeveel het kost, of je eerst gratis kunt testen en wat de functies zijn, je komt het allemaal tegen door online boekhoudprogramma’s te vergelijken.

Gratis online boekhoudprogramma's vergelijken

5 vragen over een boekhoudprogramma kopen beantwoord

Heb je nog nooit eerder gebruik gemaakt van een boekhoudprogramma en is dit de eerst keer dat je zoiets koopt? Dan is het goed om te weten wat je kunt verwachten. Het is dan ook logisch dat je nog een aantal vragen hebt. Wil je een boekhoudprogramma kopen? Neem dan de onderstaande vragen met de antwoorden door. Zo kun je straks op een goed voorbereide manier een boekhoudprogramma kopen.

Is boekhoudsoftware vergelijken altijd gratis?

Ja, boekhoudsoftware vergelijken is vrijwel altijd gratis. Je kunt dit ook achterhalen door eerst een goede research te doen op het internet. Zo sta je straks niet voor onverwachte kosten die je had kunnen voorkomen. Boekhoudsoftware vergelijken zonder hier geld voor uit te geven wordt uiteraard veel sneller gekozen dan een vergelijker waar je voor moet betalen.

Is de aanschaf van een boekhoudprogramma altijd eenmalig?

Wil je een boekhoudprogramma kopen? Dan is het belangrijk om te weten hoe duur het programma is en hoe de kosten betaald moeten worden. Soms is de aanschaf van een boekhoudprogramma eenmalig, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Sterker nog, in de meeste gevallen zal je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag moeten betalen voor het boekhoudprogramma waar je gebruik van maakt.

Welk boekhoudprogramma is het beste?

Dit is een vraag waar je eigenlijk alleen zelf antwoord op kunt geven. Het beste boekhoudprogramma is het programma dat bij jou het beste past en door jou goed kan worden gebruikt. Kijk naar je eigen wensen en eisen die je hebt voor het gebruiken van een boekhoudprogramma. Ga op basis daarvan opzoek naar een programma dat het meest geschikt is.

Is boekhoudprogramma’s vergelijken voor iedereen geschikt?

Iedereen die opzoek is naar een geschikt boekhoudprogramma kan gebruikmaken van een vergelijker. Je kunt dit altijd doen op een manier die bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor online boekhoudprogramma’s vergelijken of vraag advies bij een bekwame boekhouder. Maar voor alsnog, iedereen kan boekhoudprogramma’s vergelijken!

Moet ik mijn boekhouding niet uitbesteden aan een professional?

Uiteraard ben je als eigen ondernemer niet verplicht om zelf je boekhouding te doen. Vind je het gebruik van een boekhoudprogramma niet eenvoudig of ben je in het doen van de boekhouding niet helemaal thuis? Dan kun je ook een professional inschakelen. Heb je een tijdje een boekhoudprogramma uitgeprobeerd, maar heb je er na een tijdje nog moeite mee? Dan hoef je jezelf daar zeker niet voor te schamen.

Een professionele boekhouder wil jou graag een handje helpen en weet precies hoe jouw boekhouding op de beste manier uitgevoerd kan worden. Hoewel boekhoudprogramma’s relatief eenvoudig te gebruiken zijn, kun je er alsnog voor kiezen om je boekhouding uit handen te geven. Kies dan wel voor een boekhouder die je vertrouwd en die de juiste kennis heeft.

Hoe gebruik je onze online boekhoudprogramma vergelijker?

Wil je boekhoudprogramma’s vergelijken? Dan kun je onze onafhankelijke boekhoudprogramma vergelijker gebruiken. Je kunt via onze vergelijker meerdere programma’s voor de boekhouding opzoeken en vervolgens kun je achterhalen welk programma het beste bij jou past. Op Spaarvarken.nl kun je eenvoudig de vergelijker voor boekhoudprogramma’s opzoeken.

Klik vervolgens op ‘Start met vergelijken’ om te kunnen beginnen. Als je dit hebt gedaan kun je beginnen met filteren, maar dit is niet verplicht. Wel is het verstandig, want zo kun je heel gericht opzoek gaan naar een programma die bij jou het beste past. Om het voor jezelf makkelijk te houden, kun je kiezen voor het soort bedrijf. Je kunt onder andere kiezen voor ZZP’er of MKB’er. Doorloop de andere filteropties en bekijk welke programma daaraan voldoen.

 

Onafhankelijke boekhoudsoftware vergelijker

Via onze vergelijker kun je heel eenvoudig achterhalen wat het programma te bieden heeft. Je ziet direct of je gratis het programma kunt uittesten en er wordt ook vermeldt voor hoeveel gebruikers het programma beschikbaar is. Dit is bijvoorbeeld voor één gebruiker, maar het kan ook een onbeperkt aantal gebruikers zijn. Je ziet ook direct hoeveel facturen er verwerkt kunnen worden en hoeveel geld je per maand kwijt bent aan het programma. Er zijn ook enkele boekhoudprogramma’s die gratis te gebruiken zijn. Boekhoudprogramma’s vergelijken kan via onze website op een eenvoudige, snelle en overzichtelijke manier!