Slim geld beheren

Home » Geld beheren

Je budget en geld beheren zorgt niet alleen voor meer overzicht; je kunt er ook meer geld door overhouden en mee besparen. Van eenvoudige, makkelijk toe te passen manieren tot de meer complexe tactieken; dankzij de artikelen in deze categorie leer je er alles over. Let’s start!

Artikelen over geld beheren

Prepaid creditcard: Wat zijn de voordelen en nadelen?

Prepaid creditcard: Wat zijn de voordelen en nadelen?

Ruim de helft van de Nederlandse bevolking heeft een creditcard in de portemonnee zitten. De betaalkaart is dan ook bijzonder handig en kan op allerlei momenten uitkomst bieden. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijker een auto huren in het buitenland, aankopen achteraf...

Tips voor het verstandig gebruiken van een creditcard

Tips voor het verstandig gebruiken van een creditcard

Ongeveer 55% van de Nederlanders is in het bezit van een creditcard. De betaalkaart maakt het leven net wat gemakkelijker en kan op verschillende momenten goed van pas komen. Er zijn dan ook allerlei soorten creditcards die jij kan aanvragen en die hebben allemaal zo...

Hypotheek krijgen? Lees onze ultieme gids met 10 tips

Hypotheek krijgen? Lees onze ultieme gids met 10 tips

Naarmate we ouder worden dromen we er bijna allemaal van om ons de eigenaar van een prachtige woning te noemen. Samen met onze dierbaren genieten we van ultiem comfort in een mooie omgeving. Het is zeker mogelijk om deze droom te verwezenlijken, maar dan moet je wel...

Wat kan ik doen met mijn vakantiegeld?

Wat kan ik doen met mijn vakantiegeld?

De maand mei staat alweer voor de deur en dan ontvangen de meeste Nederlanders het vakantiegeld. Het is één van de leukste momenten van het jaar, want er verschijnt plotseling een veel hoger bedrag op de bankrekening. Opmerkelijk genoeg zijn er steeds minder mensen...

We hebben allemaal geld nodig om te kunnen leven. Het verdienen van geld is dan ook een belangrijk deel van ons dagelijks leven. Maar geld beheren is net zo belangrijk. Het beheren van geld zorgt ervoor dat je je geldzaken goed op orde hebt en dat je schulden kunt voorkomen.

Het is goed om te weten hoe geld beheren werkt en wat je kunt doen als je hier hulp bij nodig hebt. Niet voor iedereen is het beheren van geld heel eenvoudig. Hoe geld beheren werkt en hoe je dit slim aan kunt pakken? Je leest het op deze geld beheren pagina!

Goed geld beheren: Wat houdt het in?

Je geld beheren wil zeggen dat je goed op je geld let door je uitgaven en inkomsten bij te houden. Het is belangrijk om goed te weten hoe je er financieel voor staat. Wat verdien je, wat geef je uit en wat houdt je over? Dat zijn belangrijke dingen om voor jezelf te weten, zodat je op een effectieve en juiste manier je geld kunt beheren. Geld beheren kun je zelf doen, maar je kunt dit ook laten doen. Daarvoor kun je terecht bij een budgetbeheerder.

De voordelen van het beheren van geld

Wil je meer kijk op je financiële toestand? Dan is het beheren van geld belangrijk. Het beheren van geld brengt veel voordelen met zich mee, die ook nog eens van belang zijn.

Door je geld te beheren krijg je meer zekerheid over betaling van vaste lasten. Je weet door het beheren van geld precies wat je kwijt bent aan vaste lasten. Denk daarbij aan je autoverzekering, zorgverzekering, hypotheek of huur en andere kosten die maandelijks terugkomen.

Daarnaast zorgt het beheren van geld er ook voor dat de kans op een schuld geminimaliseerd wordt. Je weet namelijk precies wat je elke maand aan kosten uit moet geven en wat je precies overhoudt. Door het beheren van geld voorkom je dus dat je te veel geld uitgeeft en aan het eind van de maand geld te kort komt.

Geld beheren voordelen en tips

Geld beheren brengt ook het voordeel met zich mee dat je meer rust krijgt in je eigen financiële situatie. Je hoeft niet bang te zijn dat je niets overhoudt aan het eind van de maand, omdat je precies weet hoeveel je verdiend en wat je uit moet geven aan vaste kosten. Daarnaast krijg je meer overzicht en orde in je geldzaken en creëer je voor jezelf een gezonde financiële toekomst.

5 tips over het beter beheren van kapitaal

We willen graag wat tips meegeven voor het beheren van geld. Geld beheren op een overzichtelijke, structurele en effectieve manier kan met onze 5 tips. Hieronder nemen we graag de 5 tips over het beheren van kapitaal met je door. Lees je met ons mee?

Tip 1: Gebruik een geld beheren app

Een tip die we aan je mee willen geven, is om een geld beheren app te gebruiken. Er zijn tegenwoordig verschillende apps te vinden die je kunt gebruiken voor het beheren van geld. Veel van deze apps kunnen gewoon gratis worden gebruikt, waardoor je dus geen rekening hoeft te houden met extra kosten. Via een geld beheren app kun je je financiële overzicht altijd bekijken.

In de app wordt bijgehouden hoeveel je binnenkrijgt, wat je uitgeeft en wat je overhoudt om te sparen. Zo kun je ook bijhouden wat je deze maand uit hebt gegeven. Op basis van je uitgaven en inkomsten kun je wellicht ook bekijken waarop je kunt besparen. Misschien kan jouw autoverzekering wel veel goedkoper of kun je besparen op je telefoonabonnement.

Tip 2: Besteed het beheren van geld uit

Niet voor iedereen is het beheren van geld eenvoudig. Soms kunnen geldzaken best lastig zijn. Dat is niet iets waar je jezelf voor moet schamen. Als je geld beheren lastig vindt of snel te veel uitgeeft dan eigenlijk mogelijk is, kun je ervoor kiezen om het beheren van geld uit te besteden.

Denk daarbij aan een financieel adviseur of aan een budgetbeheerder. Zij houden dan precies jouw geldzaken in de gaten en zorgen ervoor dat je geen schulden kunt creëren en ook nog genoeg financiële ruimte hebt om leuke dingen te doen.

Tip 3: Volg cursussen over geldbeheer

Wil je graag beter worden in het beheren van geld? Dan kun je ook cursussen volgen over geldbeheer. Door een cursus hiervoor te volgen leer je precies hoe geld beheren werkt en op een overzichtelijke manier geregeld kan worden.

Zo leer je hoe je inkomsten bij kunt houden, hoe je je uitgavenpatroon bijhoudt en hoe je bepaald hoeveel geld je overhoudt om voor jezelf uit te geven en te sparen. Een cursus volgen is zeker een goede keuze als je nog niet eerder je geld hebt beheerd en je jezelf hier meer in wil verdiepen.

Tip 4: Beheer slim geld: Vermijd impulsaankopen

Geld beheren is een belangrijke taak en het is dan ook belangrijk dat dit op een slimme manier gebeurd. Door slim geld te beheren voorkom je te grote uitgaven en ook voorkom je op die manier een eventuele schuld. Beheer je geld op een slimme manier en voorkom daarom impulsaankopen.

Heb je geld gespaard en heb je nu een leuk bedrag op je spaarrekening staan? Vlieg dan niet direct naar de winkel of bestel niet direct iets online, want dit kan voor een impulsaankoop zorgen die je jezelf eigenlijk niet kunt veroorloven.

Daarnaast kan een impulsaankoop al snel voor spijt zorgen, omdat je later beseft dat je het niet perse nodig had. Denk dus eerst goed na voordat je iets koopt en zo voorkom je het risico op een impulsieve aankoop.

Tip 5: Maak jouw inkomsten en uitgaven inzichtelijk

Om goed je geld te kunnen beheren, is het belangrijk dat zowel je inkomsten als uitgaven op een goede en structurele manier bij worden gehouden. Het is van groot belang dat dit op een overzichtelijke manier gebeurd. Zo behoudt je altijd het overzicht en kun je zonder problemen je financiële plaatje inzien. Om jouw inkomsten en uitgaven inzichtelijk te houden, is het een goed idee om gebruik te maken van een tabel gebruik te maken. Dit kan bijvoorbeeld in een Excelbestand of gewoon op een papier.

Door van een tabel gebruik te maken, kun je in meerdere rijtjes je inkomsten, uitgaven en spaargeld bijhouden. Bij je uitgaven zet je alles neer wat je hebt gekocht en wat je kwijt bent aan vaste lasten. Denk daarbij aan je huur of hypotheek, autoverzekering, telefoonabonnement, boodschappen en andere kosten waaraan je niet kunt ontkomen. Zo kun je je financiële plaatje goed bijhouden en weet je precies hoeveel ruimte je nog hebt leuke dingen te doen en te sparen.

Geld beheren van iemand anders: Let hierop

Het kan zijn dat je van iemand anders het geld moet beheren. Dit kan bijvoorbeeld zijn van je ouders. Als je vader en moeder niet meer hun eigen geld kunnen beheren, zal je als hun kind zijnde deze taak op je kunnen nemen. Dit kan niet zomaar worden geregeld, want hier is vaak een speciale machtiging voor nodig. Geld beheren van iemand anders, bijvoorbeeld van je ouders of opa en oma, kan voor voordelen zorgen. Maar ook kan het valkuilen met zich meebrengen waar je voor op moet letten.

Als voordeel heb je dat je voorkomt dat je, in dit geval je ouders, geen geldproblemen of schulden kunnen creëren door te veel geld uit te geven. Je houdt hun financiële plaatje goed in de gaten, waardoor je precies weet hoeveel ze uit kunnen geven en wat ze kwijt zijn aan de vaste lasten. Als valkuil heb je wel, dat je zelf niet verleidt mag worden om van het geld gebruik te maken. Het is dus echt enkel bedoeld om je ouders te helpen met geld beheren. Vaak krijg alleen jij toegang tot de geldzaken die je voor iemand anders beheert. Houdt dit geld ook echt apart voor degene waar het van is en doe hier zelf geen uitgaven mee. Zo voorkom je problemen en schulden met het geld van iemand anders.

Moeite met grip op geld houden? Schakel hulp in

Als je moeite hebt met geld beheren, is het belangrijk om hulp in te schakelen. Dat is helemaal niet gek of vreemd, want er zijn genoeg mensen die geld beheren moeilijk vinden. Voor het beheren van geld kun je terecht bij een financieel specialist of een geldbeheerder. Zij houden dan jouw financiële toestand in de gaten en zorgen ervoor dat er geld wordt gespaard.

Een financieel specialist of geldbeheerder moet uiteraard wel worden betaald. Dat is iets waar je rekening mee moet houden, maar vooralsnog is dit een goede manier om meer grip op je geld te houden. Door hulp in te schakelen voorkom je dat je te veel geld uitgeeft en daardoor te weinig spaart. Hulp inschakelen kan uiteraard ook voor tijdelijk, zodat je daarna zelf je geld kunt beheren als je dat prettig vindt.

Beter geldbeheer financieel adviseur
Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.