Werk-privé balans verbeteren: Lees onze 9 handige tips

Werk-privé balans verbeteren

Home » Geld beheren » Werk-privé balans verbeteren: Lees onze 9 handige tips

}

9 mei 2022

Het is je wellicht al eens overkomen dat een relatie stuk loopt, omdat jij of je partner teveel met je werk bezig bent. Dat resulteerde erin dat je weinig tijd had voor elkaar, je groeit uit elkaar als je al wat langer samen bent, of je leert elkaar amper kennen als de relatie nog erg pril is. Om dit nooit meer mee te hoeven maken dien jij de balans te verbeteren tussen werk en je privéleven. Maar hoe doe je dat?

Om te beginnen vraag jij jezelf af of je wel klaar bent voor een relatie, klaar om samen tijd door te brengen, klaar om soms voor jezelf en soms ook voor de ander te kiezen om je vrije tijd door te brengen (geven en nemen, dat geldt nog steeds).

Moeizame werk-privé balans? Doe er wat aan!

Betere werk-privé balans

Verbeter jouw werk-privé balans

Gaat het erg moeizaam om tijd vrij te maken voor de ander, dan moet jij je afvragen of deze partner wel bij je past. Zeker in het begin wil je samen veel tijd doorbrengen en als het werk altijd voorrang krijgt is er iets mis. Bezint eer gij begint! Je wil wel maar het lukt niet.

Onderstaand enkele tips die wellicht voor je kunnen werken om een betere werk-privé balans te krijgen. Het kost moeite als je gewend bent alle tijd in je werk te stoppen, realiseer je dat een omschakeling nodig is om andere prioriteiten te stellen.

Tips werk-privé balans verbeteren

Het verbeteren van je werk-privé balans; hoe pak je dit aan? Lees verder om erachter te komen welke 9 tips over het creëren van een betere balans tussen privé en werk voor veel mensen effectief zijn.

Tip 1: Goed is goed genoeg, je hoeft je niet steeds te bewijzen door nog meer tijd en energie te steken in je werk.
Tip 2: Leer nee zeggen en dat is moeilijker dan je in eerste instantie denkt, men is eraan gewend dat men altijd en nooit tevergeefs een beroep op je kan doen.
Tip 3: Maak geen gewoonte van overwerken, laat dat een uitzondering zijn.
Tip 4: Vraag hulp als je bij werkzaamheden de deadline niet haalt.
Tip 5: Laat je niet afleiden tijdens je werk, doe je dat wel dat zal je ’s avonds langer door moeten werken, ben productief op de tijden die er voor staan en werk efficiënt.
Tip 6: Je hoeft niet 24/7 bereikbaar te zijn, maak duidelijke afspraken daarover.
Tip 7: Probeer taken die veel tijd vragen waar dat mogelijk is te automatiseren.
Tip 8: Geef het aan als vergaderingen eindeloos duren zonder noodzaak, ook die tijd kun je aan je werkzaamheden besteden.
Tip 9: Neem een keer vrij ook als het druk is op de zaak en kies voor je partner en gezin. Ook je privéleven is belangrijk, zo niet belangrijker dan je werk. Ga daar serieus mee om en maak vrij voor de mensen die er toe doen. Niemand zal je dat kwalijk nemen.

Vind je het moeilijk om voor jezelf en je naasten te kiezen en dit in je eentje te realiseren? Wil je daarbij graag hulp kies dan voor één van de cursussen gericht op het creëren van een betere werk-privé balans. Online vind je meer inspiratie, kijk welke cursus je aanspreekt.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *