Bijles geven als bijverdienste: Jouw kennis is waardevol

Bijles geven bijverdienste

Home » Geld bijverdienen » Bijles geven als bijverdienste: Jouw kennis is waardevol

}

8 mei 2022

Wil jij je vrije tijd nuttig besteden en wat extra geld verdienen? Dan is bijles geven als bijverdienste wellicht iets voor jou. Heb je tijd over en ben je goed geschoold, dan kun je voor diverse vakken bijles geven aan kinderen en volwassenen die wat extra uitleg van de stof nodig hebben. Het geeft veel voldoening om mensen te helpen, die zich verder willen ontwikkelen of om ze te helpen een achterstand van hun studie weg te werken.

Je kunt je inschrijven als bijlesdocent en dan worden de mensen die je graag van je diensten gebruik willen maken naar je verwezen. Vind jij deze manier van geld verdienen en mensen helpen iets voor jou? Meld je aan en werk waar en wanneer je wilt. Je kunt ook zelfstandig zonder tussenkomst van een bedrijf bijles geven. Je moet dan zelf op zoek naar kandidaten.

Online bijles geven of face to face?

Online bijles geven

Online bijles geven om bij te verdienen

Er zijn twee mogelijkheden om bijles te geven, online en face tot face. Wat heeft jouw voorkeur of kijk je waar vraag naar is? Beide opties hebben voor- en nadelen. Je kunt ze ook combineren en afspreken om eens per maand samen te komen en de rest online te doen. Ben jij die gemotiveerde leerkracht die zijn/haar kennis graag deelt met anderen, dan zul je niet lang hoeven nadenken als jij de vraag krijgt om iemand bijles te geven.

Naast een leuk bedrag krijg je onbetaalbare voldoening van je werkzaamheden. Gericht bijles geven en die onderdelen van een bepaald vak extra aandacht geven maken het verschil voor een student en daarvoor zorgt de bijlesdocent. Bekijk het bijlesnetwerk en sluit je erbij aan als jij je geroepen voelt deze leuke bijbaan te nemen.

Wil jij deze bijbaan graag toevoegen aan je leven, maar ben je geen docent, ook studenten kunnen in deze tak van onderwijs aan de slag. Aarzel je nog en wil je eerst meer info om te weten of dit is wat je wil? Bekijk de mogelijkheden online om bijles te geven, maar ook als je zelf bijles wilt krijgen kun je daar alle belangrijke info vinden en je vervolgens al dan niet inschrijven.

Bijles geven, een goede keuze

Geven van bijles extra geld

Extra geld dankzij het geven van bijles

Misschien ben je goed in taal, rekenen, Engels, natuurkunde of een ander vak. Op de basisschool, middelbare school of het hoger onderwijs zijn genoeg leerlingen die graag bijles krijgen. Jij zou daarom bijles kunnen geven als bijverdienste. Het is leuk als je je vak goed kent en er anderen nog wat mee kunt leren. Je praat dan vaak over je vak en je kunt het vaak op een goede manier uitleggen zodat anderen er ook echt wat aan hebben.

Daarom ben jij de aangewezen persoon om bijles te kunnen geven. Het is namelijk fijn als je het een leuk vak vindt, dan ben je enthousiast en dan kun jij het ook op een rustige manier uitleggen. Je vertelt er vaak wat bij en dat is de manier om te zorgen dat anderen het kunnen onthouden.

Kijk maar eens om je heen of je iemand bijles kunt geven en dan kun je zelf eerst ervaren hoe leuk je dit vindt. Meestal heb je zo een leuk groepje bij elkaar om te helpen, maar je kunt ook één op één bijles geven, net wat jij fijner vindt (en de leerlingen natuurlijk).

Geven van bijles, wat heb je daarvoor nodig?

Wellicht vraag je jezelf af: “Wat heb ik nodig om bijles te geven?” Onderstaand vind je een aantal zaken die van belang zijn om goed les te kunnen geven aan anderen.

– Je dient een hoger niveau te beheersen van het vak waarin je bijles gaat geven dan de studenten.
– Je dient empathisch te zijn.
– Je dient flexibel te zijn.
– Je dient passie te hebben voor een bepaald vak waarin jij les geeft.
– Je bent vaktechnisch goed, maar hebt tevens oog voor emotionele problemen en ondersteunt waar dat nodig is.
– Geef je online les dan is een goede en veilige computer van belang.
– Je hebt ruim ervaring in het lesgeven en beschikt of kunt beschikken over het juiste materiaal.
– Je geeft les op maat.
– Je bent mentor van de student die jij gaat begeleiden en helpen om zijn/haar doelen te behalen.
– Je kunt studenten motiveren om zichzelf uit te dagen en op die manier het beste uit zichzelf halen.
– Je kent de exameneisen van de student, de diverse leermethodes en studieboeken of je verdiept je erin.
– Wees enthousiast, dat werkt aanstekelijk.

Ook interessant om te lezen: Het verdienen van passieve inkomsten

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *