Een extra inkomen dankzij de televisiewereld – hoe zit dat?

Televisiewereld meer verdienen

Home » Geld bijverdienen » Een extra inkomen dankzij de televisiewereld – hoe zit dat?

}

19 mei 2022

Nederland staat te boek als één van de professioneelste landen op het gebied van televisie. Diverse televisieprogramma’s en formats werden verkocht aan het buitenland. Het is dan ook een wereld waarin miljarden omgaan en het geld voor het oprapen ligt. Vandaar dat de acteurs, regisseurs en de overige crewleden een goed salaris ontvangen.

Daarnaast kan jij als ‘normale’ Nederlander een extra zakcentje verdienen in de televisiewereld. Hieronder hebben wij enkele manieren voor jou op een rijtje gezet:

1. Ga in het publiek zitten

De televisieprogramma’s worden voor het grootste deel opgenomen met publiek. De populairste programma’s hebben totaal geen moeite om voldoende publiek te trekken.

Echter zijn er ook minder succesvolle en nieuwe programma’s die moeite hebben om publiek te vinden. Jij kan juist om die reden geld gaan verdienen door een televisieopname bij te wonen.

Het gaat vaak om enkele tientjes voor twee tot drie uur. Het is één van de leukste manieren om geld te verdienen in de televisiewereld. Er zijn ook programma’s die het publiek verwennen met mooie cadeautjes.

2. Deelnemen aan een quiz of spelshow

Een groot deel van de spelshows zal worden gespeeld met bekende Nederlanders, zoals Ik Hou van Holland. Gelukkig zijn er ook quizzen en shows die met de normale Nederlander worden gespeeld. Jij kan jezelf bij het productiebedrijf aanmelden voor deelname aan de show. Je kan op die manier een leuk geldbedrag in de televisiewereld verdienen of mooie cadeaus winnen. Natuurlijk heb jij wel een beetje geluk nodig en wellicht ook veel kennis.

3. Figureren in een serie of soap

Televisiewereld extra inkomen

Extra inkomen genereren dankzij de televisiewereld

Er zijn veel opnames van series, soaps en films in Nederland. De bekendste acteurs en actrices vertolken de hoofdrollen, maar zoals je weet zijn er ook veel gewone Nederlanders te zien. De figuranten moeten het beeld opvullen en zijn broodnodig voor de geloofwaardigheid.

De figuranten ontvangen een dagtarief, bijvoorbeeld 60 euro. Je hebt geen acteertalent nodig, want het gaat om figuratiewerk. Je kan ook nog eens kijken hoe het achter de scherm werkt en je kan in dezelfde scene spelen als een bekende acteur of actrice.

4. Series en documentaires kijken

Zoals jij waarschijnlijk weet zijn er verschillende streamingsdiensten opgericht en wereldwijd succesvol. De streamingsdiensten zijn beschikbaar in tientallen talen en dat biedt kansen.

Er zijn vaak vacatures beschikbaar voor bepaalde werkzaamheden. Je moet bijvoorbeeld films en series kijken en deze beoordelen en tags toevoegen.

Je kan ook geld verdienen door vertaalwerk te doen voor de streamingsdienst. Je moet vanzelfsprekend wel affiniteit hebben met verschillende talen voor het vertaalwerk.

5. Bedenk een eigen televisieformat

John de Mol wist één van de rijkste Nederlanders te worden dankzij verschillende televisieformats. Hij bedacht programma’s die over de gehele wereld werden verkocht. Jij kan ook een eigen programma gaan bedenken en deze voorleggen bij productiebedrijven of televisieomroepen.

Wellicht is het een geweldig format en kan het een begin zijn van een geweldige carrière in de televisiewereld. Het is trouwens wel verstandig om jouw idee vast te leggen, zodat niemand deze kan stelen.

Ook interessant om te lezen: 5 tips om bij te verdienen naast jouw vaste baan

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *