Energieleveranciers 
vergelijken

Home » Vergelijkers » Energieleveranciers vergelijken

Ben je op zoek naar het voordeligste energietarief en overweeg je om over te stappen op een andere energieleverancier? Dan kan het een hele klus zijn om de energieprijzen van alle leveranciers met elkaar te vergelijken. Ook hebben veel leveranciers van energie – naast hun energietarief – andere bijkomende voordelen, zoals een welkomstcadeau. Dit kan in een lang keuzeproces resulteren; jij wilt natuurlijk de beste deal vinden.

Wij helpen jou daarbij! Met behulp van onze gratis online energievergelijker vind je eenvoudig en snel de beste energieleverancier die bij jou past. Energieleveranciers met elkaar vergelijken is dankzij de filters in onze slimme vergelijker zo gebeurd. Stop met onnodig lang zoeken en teveel betalen voor jouw energie; start met slim energieprijzen vergelijken.

Online energieleveranciers vergelijken

Met de tool hieronder kun je gemakkelijk energieleveranciers met elkaar vergelijken. Is de energievergelijker niet zichtbaar of werkt deze niet naar behoren? Zet dan je adblocker uit.

Het vinden van de beste energieleverancier klinkt misschien ingewikkeld, maar hoeft zeker niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk de beste leverancier vinden door energieleveranciers te vergelijken. Energieleveranciers vergelijken kan op een manier hoe jij het wilt. Dit is onder andere mogelijk op het internet.

Als je voor energieleveranciers vergelijken kiest, kun je van veel voordelen genieten. Zo kun je onder andere geld besparen en kun je heel doelgericht zoeken naar een leverancier die bij jou past. Op deze pagina willen wij jou vertellen hoe energieleveranciers vergelijken werkt en wat je kunt verwachten!

Vergelijken energieleveranciers 2022: Dat zit zo

Het vergelijken van energieleveranciers in 2022 is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt namelijk energieleveranciers vergelijken op een manier hoe jij het wilt. Kies er bijvoorbeeld voor om online te vergelijken. Dit is een veel gekozen manier van vergelijken, omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Je ziet namelijk direct wat de energieleverancier te bieden heeft, welke prijs je daarvoor moet betalen in de maand en wat je als klant zijnde precies mag verwachten.

Het vergelijken energieleveranciers anno 2022 is snel en overzichtelijk. Je kunt bovendien altijd vergelijken, zodat je ieder jaar opnieuw kunt besparen op je energierekening. Voor het vergelijken van energieleveranciers kun je verschillende sites gebruiken. Het is ook via onze eigen Spaarvarken website mogelijk.

Voordelen prijzen energieleveranciers met elkaar vergelijken

Als je kiest voor energieleveranciers vergelijken, kun je van veel voordelen genieten. Dat is onder andere het feit dat je geld kunt besparen. Door verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken, kom je er uiteindelijk achter welke leverancier de beste prijs te bieden heeft en het beste bij jou past.

Je kunt de diensten van de leveranciers met elkaar vergelijken, maar ook het vergelijken van de prijzen is niet geheel onbelangrijk. Je wil namelijk voor het minste geld gebruik kunnen maken van energie. Dit is mogelijk door te kiezen voor energieleveranciers vergelijken.

Dankzij een onafhankelijke energieleverancier vergelijker kun je ervan op aan dat je niet teveel betaalt voor jouw energie.

Online energieleveranciers vergelijken onafhankelijk

5 tips over energieleveranciers vergelijken

Wil je graag energieleveranciers vergelijken, omdat ook jij voor de beste leverancier wil kiezen? Dan willen wij jou graag een aantal tips meegeven. Zo weet je precies hoe jij op de beste manier kunt gaan vergelijken en waar je rekening mee moet houden. Hieronder nemen we 5 tips over energieleveranciers vergelijken met je door!

Tip 1: Bereken hoeveel energie je ongeveer per jaar verbruikt

Als je wil gaan vergelijken, is het belangrijk om te weten hoeveel energie je per jaar ongeveer verbruikt. Je kunt dan bekijken welke leverancier het beste bij jou past en wat je in de maand kwijt zal zijn aan energiekosten. Je kunt berekenen hoeveel energie je ongeveer per jaar verbruikt door naar de afgelopen jaren te kijken.

Ga je nog maar net op jezelf wonen? Dan kun je bekijken wat een persoon gemiddeld per jaar aan energie verbruikt. Eén persoon in huis zal minder energie verbruiken dan een huis met een groot gezin.

Tip 2: Doe online onderzoek of een leverancier goed bekend staat

Tijdens energieleveranciers vergelijken is het heel belangrijk om een goede research te doen. Kom je een interessante leverancier tegen voor een mooie prijs? Dan is het belangrijk om te achterhalen of deze leverancier goed wordt aangeschreven. Je kunt dit achterhalen door online onderzoek te doen.

Lees de recensies die door mensen zijn geschreven en zie welke ervaringen deze mensen hebben gehad of nog steeds hebben met de leverancier. Zo kom je al snel te weten of dit voor jou prettig aanvoelt en of je bij de juiste leverancier van energie terecht bent gekomen.

Tip 3: Streef naar onafhankelijk energieleveranciers vergelijken

Als je graag energieleveranciers wil vergelijken met elkaar, is het belangrijk om te kiezen voor een onafhankelijke vergelijker. Het is namelijk belangrijk dat het voor de vergelijker niet uitmaakt voor welke energieleverancier jij kiest.

Zo weet je zeker dat je een eerlijke vergelijker hebt getroffen en dat je op een eerlijke en betrouwbare manier kunt gaan vergelijken. Onafhankelijk energieleveranciers vergelijken is dus van groot belang als je voor de beste leverancier wil kiezen!

Tip 4: Houd de kleine lettertjes in de gaten

Als je denkt dat je bij een geschikte leverancier voor energie terecht bent gekomen, is het wel belangrijk dat je goed de kleine lettertjes in de gaten houdt. Zo voorkom je dat er een addertje onder het gras zit en je straks voor een grote verrassing komt te staan zodra je met de leverancier in zee gaat. De kleine lettertjes kun je terugvinden op de website van de energieleverancier zelf. Lees dit goed en op je gemakje door, zodat je weet waar je aan toe bent.

Tip 5: Een langere looptijd is vaak omgerekend goedkoper

Ben je van plan om een contract af te sluiten bij een energieleverancier? Dan kun je vaak een looptijd kiezen van een jaar of twee jaar, waarna je het weer kunt verlengen. Naast deze optie is het vaak ook mogelijk om voor een contract te kiezen die je maandelijks op kunt zeggen. Soms is dit fijn, omdat je dan vrijheid hebt en over kunt stappen naar een andere leverancier wanneer jij dit wilt.

Maar als je geld wil besparen, is het vaak het voordeligst om voor een langere looptijd te kiezen. Dit is vaak voordeliger dan wanneer je voor maandelijks opzegbaar kiest. Zo bespaar je geld en dat is uiteraard nooit verkeerd.

Vragen over online energieleveranciers vergelijken beantwoord

Wij willen graag een aantal vragen beantwoorden over online energieleveranciers vergelijken. Zo kun je zonder vragen beginnen met energieleveranciers vergelijken en is het duidelijk wat je kunt verwachten en wat de mogelijkheden zijn. Hieronder nemen we vragen over online energieleveranciers vergelijken met je door!

Hoe vind ik de beste energieleverancier die bij mij past?

Dat is per persoon verschillend. Welke energieleverancier het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw wensen en eisen. Daarnaast speel ook je energieverbruik zelf een grote rol. Kijk goed welke energieleveranciers er zijn, wat zij te bieden hebben en hoeveel je per maand moet betalen. Met energieleveranciers vergelijken vind jij voor jou de beste leverancier voor energie.

Krijg ik door energie te vergelijken een cadeau?

Bij sommige energieleveranciers ontvang je een cadeau als je een contract afsluit of een contract verlengt. Dit is niet bij alle energieleveranciers het geval, dus hier moet je van te voren naar kijken als je een cadeau wil ontvangen. Welk cadeau je kunt ontvangen is per leverancier verschillend. Dit kan bijvoorbeeld een korting zijn op de eerste drie maanden van je contract.

Overstappen naar een andere energieleverancier: Is dat lastig?

Als je klant bent bij een energieleverancier, kun je alsnog jezelf bezighouden met energieleveranciers vergelijken. Wie weet kom je wel een leverancier tegen die goedkoper is en waardoor jij geld kunt besparen. Je kunt er dan voor kiezen om over te stappen.

Dit is over het algemeen niet heel lastig, tenzij je voor een contract hebt gekozen van bijvoorbeeld één of twee jaar. Je kunt dan moeilijker het contract ontbinden. Als je contract is verlopen en je wil deze niet verlengen, kun je eenvoudig overstappen naar een andere leverancier.

Je hebt dan vaak wel nog een maand opzegtermijn, maar na deze maand kun je volledig gebruikmaken van de energie van de andere leverancier.

Gratis vergelijken met onze online energieleverancier vergelijker

Wil je graag energieleveranciers vergelijken? Dan kun je daar onze onafhankelijke energieleverancier vergelijker voor gebruiken. Het is heel eenvoudig om via onze vergelijker opzoek te gaan naar de beste leverancier van energie.

Klik je op ‘Start met vergelijken’? Dan kun je verschillende filters instellen, waardoor je heel gericht opzoek kunt gaan en kunt gaan vergelijken. Je ziet dan direct leveranciers voorbij komen die voldoen aan jouw filters. Er wordt bij elke leverancier weergegeven hoelang het contract duurt voordat je kunt verlengen, hoeveel het per jaar gaat kosten op basis van jouw energieverbruik en hoeveel korting je krijgt als cadeau. Via onze vergelijker kun jij heel eenvoudig en snel de beste energieleverancier opzoeken!

Onafhankelijke energieleveranciers vergelijker online