Geld verdienen naast jouw werk: 5 lucratieve tips

Geld verdienen naast werk

Home » Geld bijverdienen » Geld verdienen naast jouw werk: 5 lucratieve tips

}

16 mei 2022

Iedereen heeft weleens een moment dat er wat extra geld noodzakelijk is. Het kan zijn dat jij toe bent aan een welverdiende zomervakantie of nog kerstcadeautjes moet kopen voor de familie. Een extra zakcentje kan dan zeker geen kwaad, maar met alleen een vaste baan lukt het niet altijd om voldoende budget bij elkaar te sparen.

In dat geval raden wij je aan om dit artikel even door te lezen. Wij hebben hieronder een vijftal tips genoteerd waarmee jij geld kan gaan verdienen naast jouw werk.

Tip 1: Oude kleding verkopen op het internet

Naast jouw werk geld verdienen

Verdien extra geld naast jouw werk

Het internet heeft qua verdienmogelijkheden ontzettend veel nieuwe deuren geopend. Jij kan bijvoorbeeld eens jouw kledingkast wat nauwkeuriger gaan bekijken. Er zijn waarschijnlijk meer dan genoeg kledingstukken die jij eigenlijk nooit meer draagt.

Je kan de kleding dan het beste gaan verkopen op het internet. Kies voor de bekende Vinted applicatie of zet de kleding gewoon te koop op Marktplaats.

Het zal je verbazen, want sommige kledingstukken zijn nog best waardevol. Natuurlijk zal je meer geld krijgen voor kleding die nog relatief nieuw is en bijvoorbeeld kleding van bekende merken. Daarnaast is het een mooie win-win: Het ruimt op én je krijgt de beschikking over extra geld.

Tip 2: Medische testen

Het is alsmede mogelijk om jezelf te gaan aanbieden als proefpersoon voor medische testen. Er worden namelijk aan de lopende band nieuwe medicijnen geïntroduceerd en die moeten voldoen aan veel regels. Het medicijn moet ook uitvoerig zijn getest, want anders mag het niet op de markt worden aangeboden.

Vandaar ook dat tal van medische bedrijven constant op zoek zijn naar proefpersonen en daar willen de bedrijven ook graag de portemonnee voor trekken. De vergoedingen zijn echt bijzonder hoog.

Er worden voor de onderzoeken specifieke personen gezocht. Je moet denken aan personen van 30 jaar of jonger of juist ouderen. Het kan ook zo zijn dat alleen rokers of niet-rokers mogen deelnemen. Daarnaast zal je wel nog enkele testen moeten ondergaan om te bekijken of jij wel geschikt bent als proefpersoon.

Je dient eveneens rekening te houden met eventuele bijwerkingen; ook al zijn de medicijnen getest, er blijft altijd een kans bestaan dat je er hinder van kunt ondervinden. Overweeg deze manier van extra geld naast jouw baan verdienen dus goed alvorens je ermee van start gaat.

Tip 3: Auto verhuren aan particulieren

Het kan zijn dat jij een auto bezit, maar hem niet zo vaak gebruikt. Dat is zonde, want je moet wel kosten betalen voor de auto. Je kan er dan voor kiezen om de auto te verhuren aan particulieren. Dat is ook bijzonder simpel.

Je kan bijvoorbeeld een account aanmaken bij MyWheels of Snappcar. Beide platforms bieden de gewone Nederlander de kans om zijn of haar eigen auto te verhuren. Je kan op die manier ook nog eenvoudig de kosten terugverdienen, zoals de wegenbelasting en de verzekeringen. Het is één van de simpelste manieren om een aanvullend geldbedrag naast jouw baan te verdienen.

Tip 4: Reclame plaatsen op jouw auto

Een andere manier om geld te verdienen aan jouw auto is door er reclame op te laten plaatsen. Er zijn in Nederland voldoende bedrijven die graag meer naamsbekendheid willen kweken en dat bijvoorbeeld op die manier doen.

Je ontvangt meer aanbiedingen als jij vaak gebruik maakt van de auto en in een druk gebied woonachtig bent of gewoon vaak in de grote steden komt. Je kan zomaar enkele honderden euro’s per maand bijschrijven met reclames op jouw auto.

Tip 5: Figuratiewerk in films en series

Meer verdienen naast jouw werk

Figurantenwerk als extra bijverdienste naast je werk

Niet iedereen heeft het talent om als acteur of actrice op de televisie te verschijnen. Dat is geen ramp, want ook de ‘normale burger’ kan zichzelf terugzien op het grote doek of op de televisie. Naast de cast moet ook de normale mens een rol vertolken. Figuranten worden dan eveneens gezocht.

Het enige wat jij dan moet doen, is door het beeld lopen en daarvoor krijg je als figurant een vergoeding. Je kan voor een dagje figureren zomaar 50,00 euro ontvangen. Let op, het is wel slim om jezelf even aan te melden bij een castingbureau. Wellicht kan je namelijk een rolletje bemachtigen in een televisiereclame of iets dergelijks, wat ook een leuke bijverdienste oplevert.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *