Medische onderzoeken voor extra inkomsten: Hoe werkt dit?

Medische onderzoeken extra inkomsten

Home » Geld bijverdienen » Medische onderzoeken voor extra inkomsten: Hoe werkt dit?

}

4 mei 2022

Er zijn allerlei manieren waarop jij geld kan gaan verdienen. Het is bijvoorbeeld mogelijk vragenlijsten in te vullen of online lessen te geven. De medische onderzoeken zijn wellicht ook interessant en leveren behoorlijk hoge vergoedingen op. Er zijn veel medische bedrijven die de wereld willen veranderen, bijvoorbeeld door een nieuw en baanbrekend medicijn op de markt te brengen. Echter kan dat niet zomaar: Het medicijn moet eerst uitvoerig worden getest. Jij kan jezelf aanbieden als medisch proefpersoon en de helpende hand bieden. Jaarlijks zijn er ruim 40.000 Nederlanders die deelnemen aan medisch onderzoek.

Wij moeten wel benadrukken dat medische onderzoeken niet zonder risico’s zijn. De bijwerkingen kunnen de kop op spelen en voor problemen zorgen. Gezondheidsschade kan voortkomen uit dergelijke onderzoeken als zijnde proefpersoon. Echter zal je wel ten alle tijden begeleiding krijgen en worden gemonitord tijdens een medisch onderzoek. Daarnaast zijn er voldoende medische onderzoeken die zeer weinig risico met zich meedragen en misschien interessanter zijn. Wij raden je aan om eerst goed te overwegen of jij op deze manier geld wil gaan verdienen.

Onderzoekklinieken in Nederland

Medische onderzoeken extra geld verdienen

Met medische onderzoeken kun je extra inkomsten verkrijgen

Nederland is op het gebied van medische onderzoeken steeds groter en succesvoller aan het worden. Dat komt mede doordat er in ons land voldoende onderzoekklinieken zijn gevestigd. Je kan bijvoorbeeld terecht bij het PRA in Groningen of het CHDR in Leiden. Dit is nog maar een kleine greep uit de klinieken in ons land.

De onderzoekklinieken zijn zo ingericht dat de proefpersonen er een langere tijd kunnen verblijven. Naast de verschillende slaapkamers zijn er ook voldoende andere faciliteiten.

Soorten medische onderzoeken

Een medisch onderzoek kan een dag duren, maar ook een gehele maand. Gedurende die tijd zal jij in een onderzoekkliniek verblijven, dus je geeft ook jouw vrijheid voor een bepaalde periode op. Dit maakt medische onderzoeken een geschikte optie als bijverdienste naast jouw vaste baan. Er worden medicijnen toegediend bij de proefpersonen, maar het kan eveneens om een placebo gaan.

Vanzelfsprekend zal die informatie niet beschikbaar zijn voor de proefpersonen. Gedurende de onderzoeksperiode vinden er dagelijks testen en onderzoeken plaats. In de overige tijd kan de proefpersoon andere activiteiten ondernemen, zoals televisie kijken, werken op een laptop, of games spelen in de recreatieruimte.

Wat kan ik verdienen als proefpersoon?

De vergoedingen van de medische onderzoeken zijn zeer divers. Het kan gaan om een vergoeding van 100 euro per dag, maar ook zomaar 250 euro per dag. De hoogte van de vergoeding zal worden gebaseerd op het aantal testen en onderzoeken wat zal plaatsvinden. Het risico speelt geen enkele rol in de geldvergoeding, wat handig is om te weten.

Daarnaast zal je reiskostenvergoeding ontvangen tot maximaal 0,19 euro per gereden kilometer. Er zijn onderzoeken die een maand duren, het gaat dan dus om duizenden euro’s.

Medische keuring

Je kan niet zomaar deelnemen aan een medisch onderzoek. Er zal eerst worden gekeken naar jouw geslacht en leeftijd, want er zal in veel gevallen gericht worden gezocht door het onderzoeksteam. Daarnaast zal je een informatiegesprek moeten voeren en een medische keuring dienen te ondergaan.

Dat is natuurlijk ook om te bekijken of jij een dergelijk onderzoek wel kan ondergaan. Bij eventuele twijfels zal je niet worden uitgenodigd voor het medische onderzoek. Er zijn onderzoekklinieken die een kleine vergoeding bieden voor de keuring.

Ook interessant om te lezen: 5 bijbaantjes waarmee je extra geld kunt verdienen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *