Favoriete groeiaandelen onder beleggers in 2022

Favoriete groeiaandelen grote beleggers

Home » Geld investeren » Favoriete groeiaandelen onder beleggers in 2022

}

3 mei 2022

Voor menig aantal grote en gerenommeerde beleggers geldt dat ze zweren bij zogenaamde dividendaandelen. Het gaat hierbij zoals de naam reeds aangeeft om waarde-aandelen die een bepaald dividend uitbetalen. Zelfs wanneer de koers daalt kan er op deze manier toch nog aanspraak worden gemaakt op een bepaalde hoeveelheid aan rendement.

Dit gezegd hebbende is het zo dat dividendaandelen er bekend om staan over een langzamere groei te beschikken. Het verlies aan meerwaarde is dan ook groot wanneer je er louter en alleen voor zou kiezen om te investeren in dividendaandelen. Omwille van deze reden merken we op dat er toch ook een significante hoeveelheid aan groeiaandelen worden aangekocht onder gerenommeerde beleggers. Wij hebben alvast drie topfavorieten onder grote beleggers voor je op een rijtje gezet.

1: Amazon als één van de favoriete groeiaandelen

Beste groeiaandelen beleggers

Amazon is één van de favoriete groeiaandelen onder beleggers

Eén van de meest in het oog springende namen van deze pagina is meer dan waarschijnlijk Amazon. Deze staat er ondertussen om bekend één van de absolute topfavorieten te zijn onder fondsbeheerders. Onder meer gerenommeerde partijen zoals Susquehanna International, Viking Global Investors en Renaissance Technologies staan erom bekend grote liefhebbers te zijn van dit geweldige aandeel.

Binnen de portefeuille van Viking vertegenwoordigt het aandeel met 5 procent zelfs de grootste positie. Het mooie aan het groeiaandeel Amazon is dat het eigenlijk een beetje het beste van twee werelden biedt. In eerste instantie beschikt ze namelijk over het standvastige aandeel dat wordt gerealiseerd door haar dominantie op vlak van online retail en clouddiensten.

Dat is echter niet alles. Daarnaast kan er namelijk ook worden vastgesteld dat er een groeiaspect aan het bedrijf vastzit. Dat groeiaspect vinden we terug onder de vorm van Amazon Web Services. Voor haar geldt dat ze volgens de meest actuele verwachtingen op moment van schrijven zo’n slordige één derde van bijna alle wereldwijde bestedingen op vlak van cloudinfrastructuur opslokt.

Dat is alleen maar zeer gunstig voor het bedrijfsresultaat van Amazon. Dit niet in het minst omdat het algemeen bekend is dat de marges in de clouddiensten een stuk hoger liggen in vergelijking met de retail.

In combinatie met niet alleen de abonnementsdiensten, maar ook de advertentie-inkomsten die stelselmatig toenemen verwachten experten dat de operationele cashflow van Amazon tegen het jaar 2025 meer dan verdubbeld zal zijn. Dit maakt Amazon één van de meest geliefde groeiaandelen anno 2022. Wie op moment van schrijven nog niet over een positie beschikt in Amazon en deze nog moet innemen moet wel rekening houden met een stevige aandelenkoers.

2: Coinbase als groeiaandeel

Het tweede groeiaandeel dat hoog op het verlanglijstje staat van menig aantal grote beleggers en fondsbeheerders is Coinbase. Voor dit bedrijf geldt dat ze in april 2021 haar debuut maakte op de aandelenbeurs. Heel wat gerenommeerde partijen zoals bijvoorbeeld Tiger Global Management, Citadel Advisors en BlackRock hebben bekend gemaakt een meer dan significante positie in te hebben genomen in het bedrijf. Daar is zeker een bepaald risico mee gemoeid, maar in principe betekent beleggen in dit groeiaandeel dat je een beetje gaat gokken op meerdere paarden.

De koers van het aandeel van Coinbase kan namelijk niet altijd worden gestimuleerd door de gunstige resultaten van haar bedrijfsvoering. Daarnaast kan er namelijk ook worden vastgesteld dat de prijs van populaire cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum een impact kan hebben op de waarde van het aandeel. Wie gelooft in de toekomst van de cryptomarkt kan dan ook eigenlijk niet anders dan beleggen in het aandeel van Coinbase. Niet voor niets is zij dan ook één van de grootste en belangrijkste crypto-gerelateerde bedrijven op deze planeet.

Ondanks het feit dat er zeker een aantrekkelijk potentieel schuil kan gaan in het Coinbase-aandeel moet het gezegd dat dit veruit de meest risicovolle keuze is op deze pagina. Gaat de koers van Bitcoin en / of Ethereum plots stevig onderuit? Dan kan dat ook meteen een zeer negatieve impact hebben op de koers waar het Coinbase-aandeel over beschikt.

3: Vertex Pharmaceuticals

Farma-bedrijven zijn altijd een beetje een dubbeltje op z’n kant. Dit geldt niet in het minst voor bedrijven die eigenlijk nog stevig aan de weg moeten timmeren zoals in dit geval Vertex Pharmaceuticals. Toch moet het gezegd dat ze niet voor niets reeds werd getipt door verschillende experten en gespecialiseerde websites waaronder Morningstar.

Ondanks het feit dat het aandeel in het najaar van 2020 een stevige uppercut te verduren kreeg ziet de toekomst er nog steeds rooskleurig uit. Dit omwille van verschillende redenen.

Met grote belangstelling wordt er bijvoorbeeld uitgekeken naar het verschijnen van de behandeling die wordt ontwikkeld met gentechnoloog CRISPR welke erin zou moeten slagen om een aantal schadelijk effecten te voorkomen bij mensen die lijden aan erfelijke bloedarmoede.

Bovendien geldt voor dit farma-bedrijf eveneens dat ze zich nog altijd marktleider mag noemen op vlak van medicijnen tegen taaislijmziekte. De algemene verwachting is dat men met de winst die op deze manier kan worden gerealiseerd enkele interessante overnames zal doen. Dit maakt Vertex één van de meest favoriete groeiaandelen onder grote beleggers op het moment van schrijven.

Ook interessant om te lezen: Het maximale uit jouw investering / belegging halen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *