Veilig crypto aanschaffen: Waar moet je op letten?

Veilig crypto aanschaffen

Home » Crypto coins » Veilig crypto aanschaffen: Waar moet je op letten?

}

2 mei 2022

Cryptocurrency bieden de kans om op een laagdrempelige manier te beginnen met investeren. Dankzij de komst van de crypto exchanges kan eigenlijk iedereen met gemak zijn eerste cryptocurrency aanschaffen. Je hoeft geen kennis van ingewikkelde technologieën te hebben om jezelf in de cryptomarkt te kunnen mengen.

Het is echter voor nieuwkomers niet eenvoudig om direct de juiste cryptomunten te kopen. De meeste nieuwkomers kiezen dan ook voor de bekende cryptoprojecten, zoals de Bitcoin (BTC) en de Ethereum (ETH). Mocht je toch ook willen investeren in kleinere en onbekendere projecten, dan raden wij je aan om te letten op bepaalde zaken. Hieronder hebben wij genoteerd welke punten van essentieel belang zijn.

Heeft het project een grote community?

Aanschaffen crypto veilige manier

Uitleg over veilig cryptocurrency aanschaffen

De cryptomarkt is een gevoelige markt, waardoor bepaalde facetten een belangrijke rol kunnen spelen. Het draait bijvoorbeeld grotendeels om het vertrouwen in een project. De cryptoprojecten met een trouwe en grote community hebben dan ook een grotere kans van slagen.

Vandaar dat juiste de grootte van de community veel kan verklappen over de succeskansen van een cryptomunt. Je kan bijvoorbeeld – voorafgaand aan het kopen van cryptocurrency – online bekijken of er veel volgers zijn, bijvoorbeeld op Twitter of Reddit. Hoe meer aandacht een project krijgt, hoe groter de kans op een mooi rendement.

Wie zijn de ontwikkelaars?

Een cryptomunt is een grootschalig project; normaliter zit er dan een groot team achter. Het is altijd slim om even te controleren welke namen achter een project zitten. In de beste gevallen gaat het om bekendheden binnen de cryptowereld – dat zal de koers alleen maar een boost geven.

Helaas zijn er echter genoeg mensen actief die bekendstaan als onbetrouwbaar, dus die projecten kan je beter vermijden. Controleer dus altijd wie de mensen achter een project zijn, wat hun expertise is en of zij zich al eerder hebben bewezen.

Heeft het cryptoproject een White Paper?

Een ander punt om goed op te letten, is de welbekende ‘White Paper’. Dat is namelijk een soort van routekaart van het project, waarin jij de doelstellingen en de technologieën van het cryptoproject kunt terugvinden. Mocht een project niet over een White Paper beschikken, kijk dan even verder.

Je moet eveneens goed onthouden dat het om de planning en de verwachtingen gaat, maar dat een White Paper geen garantie zal bieden. Daarnaast zijn spelfouten een rode vlag.

Wat zijn de resultaten uit het verleden?

Dat resultaten uit het verleden geen enkele vorm van garantie bieden, is altijd handig om te onthouden. In de cryptowereld zijn dergelijke resultaten toch handig om eens aandachtig te bestuderen.

Je kan bijvoorbeeld bekijken hoe de cryptocurrency normaliter reageert op tegenvallende resultaten of wanneer er een all-time-high werd bereikt. Probeer te onthouden dat de informatie tot winstgevende resultaten kan zorgen, maar dat de markt ook snel weer kan omslaan.

Waar kan ik veilig crypto aanschaffen?

Cryptocurrency kan jij het beste aanschaffen bij een crypto exchange met een feilloze reputatie. Simpelweg omdat je van de ultieme veiligheid kan genieten door de juiste exchange uit te kiezen.

Wij raden je aan om een gratis account aan te maken bij een Nederlandse exchange, zoals Bitvavo. De crypto exchange biedt lage transactiekosten en een professionele klantenservice aan.

Ook interessant om te lezen: Tips over het kopen van altcoins

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *