Geld verdienen met Instagram: Hoe ga je daarmee van start?

Instagram online geld verdienen

Home » Online geld verdienen » Geld verdienen met Instagram: Hoe ga je daarmee van start?

De sociale media spelen een belangrijke rol in ons leven. De smartphone hebben wij altijd bij de hand en wij checken continu de sociale media, zoals Twitter, TikTok en Facebook. Echter is Instagram één van de bekendste platforms.

Je wist het misschien nog niet, maar het is mogelijk om geld te verdienen met jouw Instagram-profiel. Natuurlijk heb je daarvoor wel genoeg volgers voor nodig en je zal veel tijd moeten besteden aan de content. Hieronder leggen wij uit hoe jij geld kan verdienen met Instagram.

Volgers op Instagram

Instagram verdien geld

Hoe verdien je geld met Instagram?

Je hebt vanzelfsprekend weinig aan een profiel met weinig volgers. Dat is voor bedrijven totaal niet interessant, waardoor je er ook geen geld mee kan gaan verdienen. Je kan vanaf 1.000 volgers al een extra zakcentje verdienen, maar het bedrag is dan nog verwaarloosbaar. Hoe meer volgers jij weet te trekken, hoe waardevoller jouw profiel zal zijn.

Je kan vanaf 10.000 volgers behoorlijk mooie inkomsten genereren. Daarnaast moet je onthouden dat de volgers wel echt moeten zijn. De bedrijven zien het namelijk ook als jij enkel volgers aangekocht hebt. Het aantal likes en reacties verklappen ontzettend veel. Het gaat dus naast het aantal volgers ook om de betrokkenheid van de volgers.

Je kan volgers verkrijgen door regelmatig content te plaatsen op jouw Instagram-profiel. De content moet vanzelfsprekend aansluiten op de doelgroep die jij probeert te bereiken. Daarnaast raden wij je aan om andere profielen te volgen en het liefst profielen die zich richten op dezelfde doelgroep.

Vergeet ook zeker niet om gebruikt te maken van doeltreffende hashtags. Er worden trouwens cursussen aangeboden die je de helpende hand kunnen bieden bij het aantrekken van een groot aantal volgers.

Gesponsorde content op Instagram

De bekendste manier om geld te verdienen met Instagram is door gesponsorde content te plaatsen voor bedrijven. Het kan voor een bedrijf bijzonder interessant zijn dat jij een product of een dienst aanprijst. De content komt namelijk terecht bij een bepaalde doelgroep en dat kan voor de opdrachtgever een groot verschil maken.

Het kan zijn dat jij een product moet vasthouden op een foto of content moet plaatsen tijdens jouw vakantie in een specifiek hotel. Je kent vast wel de bekendste Amerikaanse influencer Kylie Jenner, die ontvangt naar verluidt een miljoen dollar voor een simpele post op Instagram. Het is een gekke en lucratieve wereld.

Eigen producten promoten

Natuurlijk kan jij producten en diensten van andere bedrijven promoten voor een mooie vergoeding.

Echter is het in sommige gevallen nog veel interessanter om jouw eigen producten te promoten op jouw Instagram profiel. Maak zelf een webshop die aansluit bij jouw doelgroep en verkoop jouw eigen producten. Zeker als jij veel volgers hebt dan kan dit in een ongekend lucratieve business zijn, aldus een artikel op Neilpatel.com.

Je kan trouwens ook gebruikmaken van het platform Instagram Shop en een webwinkel creëren die is verbonden aan jouw Instagram-profiel. Dat maakt verkopen nog veel gemakkelijker en doeltreffender.

Wat kan ik verdienen met een post op Instagram?

Het draait allemaal om de euro’s, dus het belangrijkste om te weten is wat jij kan vragen voor een gesponsorde post op Instagram. Dat is afhankelijk van het aantal volgers en jouw activiteit op het platform.

Tevens helpt het als de volgers actief zijn en veel reageren op jouw post. Er zijn voldoende succesvolle Instagram-influencers die tientallen of zelfs honderden euro’s vragen voor een gesponsorde post.

Lees daarnaast eens ons artikel met manieren om geld op het internet te verdienen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *