TikTok als online bijverdienste: Zo verdien je er geld mee

Tiktok online bijverdienen

Home » Online geld verdienen » TikTok als online bijverdienste: Zo verdien je er geld mee

Het internet heeft allerlei nieuwe deuren geopend en ervoor gezorgd dat wij op totaal andere manieren geld kunnen gaan verdienen. De influencers zijn heuse beroemdheden geworden. Een influencer is een persoon die dankzij een groot bereik veel mensen kan bereiken op sociale media, streamingskanalen en YouTube. De sociale media platforms zoals Instagram en Tiktok spelen een belangrijke rol in onze huidige samenleving en dat zorgt voor unieke kansen. TikTok is een relatief nieuw sociale media platform en groeide uit tot een wereldwijd succes.

Het is misschien niet zo gemakkelijk om een zakcentje te verdienen met TikTok, maar er zijn weldegelijk kansen. Je kan met een groot aantal volgers ook een stuk meer dan alleen een zakcentje verdienen, maar ook een geheel inkomen. De bekendste en succesvolste influencers verdienen zelfs miljoenen euro’s op jaarbasis. Wil jij eveneens geld gaan verdienen met TikTok? Dan raden wij je aan om dit artikel aandachtig door te lezen.

Hoe kan ik geld verdienen met TikTok?

Tiktok verdien geld

Hoe verdien je geld met Tiktok?

TikTok is een social media platform met gebruikers van over de gehele wereld. Geld verdienen op het platform is alleen mogelijk door voldoende volgers binnen te halen. Een account met 100 volgers is voor geen enkel bedrijf interessant genoeg. Je telt eigenlijk pas mee bij 50.000 volgers of meer.

Echter kan jij bij 10.000 volgers al geld verdienen. Je krijgt vanaf dat moment namelijk vergoedingen voor livestreams en het is voor kijkers mogelijk om een donatie achter te laten. Natuurlijk geldt nog altijd de regel: Hoe meer volgers, hoe beter de vergoedingen.

TikTok Creator Fund

TikTok is een platform dat de kans biedt om geld te verdienen door content te plaatsen. Je kan jezelf inschrijven voor het bekende ‘TikTok Creator Fund’ door minstens 10.000 volgers te verkrijgen. Je zal vanaf dat moment een vergoeding ontvangen voor het aantal views. De beloningen worden in euro’s uitgekeerd en worden gestort op jouw account bij PayPal. De uitbetalingen worden één keer maand uitgevoerd door het platform.

Wij moeten wel eerlijk bekennen dat de beloningen nogal tegenvallen. Je ontvangt namelijk maximaal 0,04 euro per 1.000 views. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat jouw content echt vaak zal worden bekeken door andere gebruikers van TikTok. Stel jij slaagt erin om een miljoen views te scoren, dan kan je 40,00 euro bijschrijven. Als jij heel veel volgers hebt, dan kan je dat bedrag dus zeer regelmatig incasseren.

Kan ik volgers kopen?

Ja, er zijn websites die de mogelijkheid bieden om volgers te kopen. Echter schiet je daar bijzonder weinig mee op. Simpelweg omdat het voornamelijk om nepprofielen gaat en die zullen jouw content dus nooit gaan bekijken. Het aantal volgers stijgt, maar het aantal views blijft minimaal. Mocht jij het aanschaffen van volgers toch overwegen, dan kan je het altijd gewoon doen. Je kan het zien als een duwtje in de goede richting.

Donaties op TikTok

Er zijn voldoende platforms waar de streamers geld kunnen verdienen door donaties te ontvangen van de kijkers. Dat is bijvoorbeeld een manier van werken die jij kan terugvinden op het platform Twitch, maar het is dus ook een mogelijkheid op TikTok.

De kijkers kunnen namelijk allerlei objecten doneren, zoals smileys en diamanten. De objecten hebben een geldwaarde en die kunnen oplopen tot hoge bedragen. Echter kan een livestreamer maximaal 1.000 euro aan donaties ontvangen per 24 uur.

Hoe krijg ik meer volgers op TikTok?

Allereerst moet jij wel realistisch blijven. Zodra jij een account hebt aangemaakt op het platform dan zal je beginnen zonder volgers en dat aantal stijgt niet bijzonder snel als nieuwkomer. Je kan door veel content te plaatsen meer aandacht verkrijgen op het platform. Wij raden je aan om jezelf op één niche te richten, bijvoorbeeld gamen of koken.

Combineer geen niches door elkaar, want dat is alleen maar verwarrend voor de volgers. Een unieke niche ontdekken is altijd goed en zal je na verloop van tijd veel volgers opleveren.

Het is ook mogelijk om samenwerkingen aan te gaan met andere contentmakers, maar die moet jij dan wel eerst benaderen.

Ook leuk om te lezen: Geld met Fiverr verdienen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *