Wat kan ik verdienen met bloggen en hoe start ik ermee?

Bloggen geld verdienen

Home » Online geld verdienen » Wat kan ik verdienen met bloggen en hoe start ik ermee?

Het internet is een enorme informatiebron en dagelijks verschijnen er weer ongekend veel nieuwe websites op het wereldwijde web. Er zijn steeds meer Nederlanders die graag schrijven en een eigen blog starten. Een blogger kan het puur voor zijn hobby doen, maar er ook een leuk extra zakcentje mee gaan verdienen.

Je kan inkomsten halen uit de advertenties op een blog, affiliate marketing, dankzij donaties en door het verkopen van artikelen. De grote vraag die dan blijft staan is: Wat kan je nu eigenlijk verdienen met bloggen?

Bloggen als werknemer binnen een bedrijf

Wat kan ik met bloggen verdienen?

Wat kan ik als blogger verdienen?

Er zijn voldoende bedrijven die zich via blogs online proberen te promoten. Zij hebben dan werknemers in dienst die zich enkel en alleen bezighouden met de blogs.

Je zal dan een normaal jaarsalaris opstrijken van circa 30.000 euro per jaar.

Er zijn echter ook uitschieters naar 50.000 euro tot 80.000 euro per jaar. Vanzelfsprekend is ervaring bijzonder belangrijk voor een hoger jaarsalaris.

Freelance bloggen

Je kan jezelf eveneens als een freelance blogger gaan aanbieden en opdrachten aannemen. Je kan jouw diensten aanbieden op speciale platforms zoals UpWork, Freelance.nl en Fiverr. Het is mogelijk om tussen de 10,00 euro en de 70,00 euro per blog te ontvangen.

Het aantal woorden, jouw ervaring en de niche zijn belangrijk voor de prijs. Je kan met bepaalde onderwerpen meer verdienen (bijvoorbeeld over financiën) dan met andere onderwerpen.

Hoe kun je zelf geld met bloggen verdienen?

Het is daarnaast mogelijk om zelf een blog te beginnen, dat is tegenwoordig vrij simpel. In eerste instantie zal jij helemaal niks verdienen, je begint vanaf nul. De meeste bloggers zullen er nooit een fulltime baan van kunnen maken, dus dat moet jij in jouw achterhoofd houden.

Desalniettemin zijn er genoeg bloggers die met een eigen blog minimaal 1.000 euro per maand verdienen of zelfs meer. Je moet wel goed nadenken over welke doelgroep jij wilt bereiken en hoe jij geld met bloggen zal gaan verdienen.

Adverteren in blogs

De gemakkelijkste manier om geld te verdienen aan jouw eigen blog is door advertenties op de site te plaatsen. Je kan via Google Adsense geld verdienen wanneer iemand op een advertentie klikt, het gaat dan om enkele centen.

Hoe meer bezoekers jij naar jouw blog lokt, hoe meer advertentie inkomsten er binnen zullen komen.

Affiliate marketing

Je kan ook nog kiezen voor specifieke advertenties, genaamd affiliate advertenties. Je kan bijvoorbeeld gaan bloggen over bepaalde producten en er vervolgens een link bijzetten naar een webshop. De bezoeker kan het product via de link kopen en jij krijgt daar een mooie commissie over de aanschafprijs.

Je kan voor bepaalde producten enkele euro’s krijgen, maar het kan ook om honderden euro’s gaan. Wij raden je aan om te kiezen voor het affiliate netwerk van Bol.com en Amazon. Tevens is Daisycon een bekende aanbieder van affiliate marketing linkjes.

Eigen producten verkopen

De verkoop van producten hoeft niet per definitie via een affiliate netwerk te gaan. Je kan ook jouw eigen producten gaan verkopen, bijvoorbeeld een e-book of iets dergelijks.

Alle inkomsten zijn dan echt jouw eigendom en dan kan je veel meer geld overhouden. Wederom is het aantal bezoekers van essentieel belang voor de inkomsten.

Links verkopen

Na enige tijd staat jouw blog waarschijnlijk als een huis. In dat geval bestaat de kans dat andere webmasters je gaan benaderen. Zij willen graag een link naar hun eigen site in één van de jouw blogs. Daar valt onwijs veel geld mee te verdienen, het kan gaan om honderden euro’s per link.

Je hoeft er vrijwel niets voor te doen. Let op, het kan even duren voordat dit moment is aangebroken. Een klein minpunt is dat de sterkte van jouw website zal afnemen wanneer je een link naar een andere site plaatst.

Ook interessant om te lezen: 5 manieren om via het internet te verdienen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *