Geld verdienen met affiliate marketing anno 2022

Geld verdienen affiliate marketing

Home » Online geld verdienen » Geld verdienen met affiliate marketing anno 2022

}

14 december 2021

Geld verdienen in de bijzondere wereld van affiliate marketing. Iets waarvan velen zeggen dat je daar slapend rijk mee kunt worden en eigenlijk is daar niet te veel mee gezegd. Iedereen kan geld verdienen met affiliate marketing dus als je wil weten hoe, dan moet je dit artikel zeker lezen.

Wat is affiliate marketing eigenlijk?

Het is in principe een vorm van marketing die online plaatsvindt. Hierbij zijn het de bedrijven die de publischers betalen om promotie te maken voor hun dienst of product. De publischer krijgt in dit geval in de vorm van een commissie betaald per verkoop. Door het promoten van een product of dienst krijg jij dus een percentage van het verkochte product of dienst.

Hoe werkt het

Affiliate marketing 2022

Affiliate marketing in 2022: Zo ga je ermee van start

Stel je hebt een website, YouTube-kanaal, Facebook, Instagram, enzovoorts, dan kan je daar de affiliate linkjes op kunnen plaatsen waarbij je het product aanprijst. Dit zijn niet zomaar linkjes, maar dat zijn linkjes met een specifieke trackingcode. Het zijn linkjes die met jou specifieke code naar het betreffende product wordt geleid. Deze unieke code krijg je van het bedrijf waar jij voor gaat promoten.

Dit betekent dat wanneer er iemand op jouw linkje klikt, dat er dan een onzichtbare cookie in de browser wordt geplaatst. Op die manier weet de leverancier van het product dat de persoon via jouw linkje bij hun terecht is gekomen.

Wordt het product verkocht, dan krijg jij daar een vooraf afgesproken commissie voor. Je krijgt dus in principe geld omdat je iemand hebt zover hebt weten te krijgen om op jouw linkje te klikken. Deze commissies kunnen flink oplopen, maar is uiteraard afhankelijk van het product.

Het is een goed geregeld systeem waarbij je zelf ook kan zien hoe vaak er op jouw linkje is geklikt en hoeveel er uiteindelijk daadwerkelijk is verkocht. Voordat je slapend rijk kan worden, gaan we eerst even bekijken wat je ervoor moet doen om met deze affiliate marketing te beginnen.

Beginnen met affiliate marketing

Misschien lijkt het je vrij moeilijk, maar iedereen kan het en je hoeft er zeker geen technische skills voor te hebben. Om jouw affiliate linkjes te kunnen plaatsen zal je eerst een plek nodig hebben en dat kunnen verschillende kanalen zijn.

Dit kan bijvoorbeeld een blog zijn die goed wordt gelezen, een Facebook groep, een Instagram account of een YouTube kanaal met veel trouwe bezoekers. Als je nieuw bent is het aan te raden om dit via een blog op te zetten. Dit is de makkelijkste en snelste manier om in relatief korte tijd veel mensen te bereiken, wat betekent dat je dus ook snel geld zal gaan verdienen.

Aanmelden bij affiliate netwerken

Als je een kanaal hebt gekozen en je bent er helemaal klaar voor, dan is het tijd om op zoek te gaan naar affiliate partners. Je moet dus een zien dat je affiliate linkjes van het bedrijven krijgt waarvoor jij wil gaan promoten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je bij een affiliate netwerk op programma aan te melden.

Een affiliate programma wordt vaak vanuit één bedrijf gedaan die erg veel producten heeft zoals bijvoorbeeld een Bol.com. Bij een affiliate netwerk is het net andersom en zijn er heel veel bedrijven aangesloten bij zo’n affiliate netwerk. Dit netwerk is een derde partij en deze zorgt voor een juiste bemiddeling voor elle linkjes en tracking.

Als je je affiliate marketing nog aan het opstarten bent, kan je het beste beginnen door je aan te melden bij een aantal van die affiliate netwerken. Daar kan je dan op zoek gaan naar producten van verschillende bedrijven die bij jou en je platform passen die je zou willen promoten.

Affiliate netwerk Awin

Awin is zo’n netwerk en deze opereert internationaal. Awin heeft ook een Nederlandse afdeling en daarom is er voor jou veel te halen. Internationaal zijn er zo’n 30.000 adverteerders bij Awin aangesloten, dus er zit vast wel iets voor je tussen.
Het unieke aan Awin is dat ze jouw als publisher ook echt proberen te helpen om zoveel mogelijk commissies binnen te slepen. Om even een paar namen te noemen die bij Awin zijn aangesloten, moet je bijvoorbeeld denken de FBTO, Hema verzekeringen, Vodafone, Perrysport, de Bijenkorf en nog veel meer.

Affiliate netwerk Tradetracker

Dit is een affiliate netwerk waar 9.234 affiliate programma’s klaar staan voor je en daarmee hebben ze in Nederland het grootste aanbod. Dat betekent dat je samen kunt werken met grote jongens zoals bijvoorbeeld mijndomijn.nl en de vele feestwinkels.

De drie grootste categorieën zijn ‘Huis, tuin en wonen’, ‘Sieraden en mode’ en ‘Vakantie en reizen’, maar er zijn meer dan genoeg andere categorieën en dat betekent dat er altijd producten tussen zullen zitten die voor jouw relevant zijn om te promoten.

Affiliate producten en diensten vinden

Via deze twee netwerken kun je je aanmelden bij zeer veel affiliate programma’s, de vraag is alleen wie wil je nou gaan promoten? Eén ding is zeker, je moet je niet blind gaan staren op de hoogte van de commissie. Hou er rekening mee dat een product waar bijvoorbeeld €500,- commissie op zit, vele malen moeilijker is te promoten, laat staan dat er daadwerkelijk één verkocht wordt via jou affiliate linkje.

Kies producten waar je zelf ook iets mee hebt, zodat je er makkelijk over kan schrijven. Je zal merken dat hoe relevanter het product voor jou is, hoe meer je zal gaan verdienen. Staar je dus niet blind op de hoogte van de commissie, maar ga voor de massa verkopen.

Affiliate marketing programma’s

Naast het aanmelden bij de twee grootste netwerken, kan het ook lonend zijn om je aan te melden bij andere affiliate programma’s, maar omdat er zo ontzettend veel affiliate programma’s zijn kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer kan zien.
In dat geval zou je het beste kunnen kiezen voor een bedrijf waar je bijvoorbeeld zelf ook al klant bent. Dat is dan een bedrijf met producten waar je zelf ook ervaring mee hebt, dus is het voor jou waarschijnlijk makkelijker om de producten te promoten.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *