Een tweedehands laptop kopen: Waar moet je op letten?

Tweedehands laptop kopen

Home » Koopjes » Een tweedehands laptop kopen: Waar moet je op letten?

}

8 december 2021

In de wereld van vandaag zijn wij allemaal constant online. Dat kan ook niet anders, want daar zal alles gebeuren. Sociale contacten onderhouden, bankzaken regelen en cadeautjes kopen doen wij op het internet. Een laptop is een must, maar die kunnen nog best wel prijzig zijn. Gelukkig kan je ook altijd nog een tweedehands laptop kopen.

Je kan daarvoor terecht op Marktplaats, maar er zijn ook tal van winkels die zichzelf focussen op refurbished laptops richten. Het scheelt enorm in prijs en je kan alsnog genieten van een prima laptop voor alledaagse online activiteiten. In dit artikel vertellen wij meer over het kopen van een tweedehands laptop.

Voordelen van een tweedehands laptop kopen

Tips tweedehands laptop kopen

Voordelen tweedehands laptop kopen

Een tweedehands laptop kopen is eigenlijk niet zo moeilijk en biedt veel voordelen. De laptop heeft misschien al een eigenaar gehad, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Er zijn diverse voordelen die bij een tweedehands laptop kopen horen. Allereerst natuurlijk het financiële voordeel. Een tweedehands laptop is goedkoper dan een nieuwe laptop, het kan zelfs honderden euro’s schelen. Je moet er echter wel rekening mee proberen te houden dat de kwaliteit ietsje minder is dan een nieuwe laptop, maar dat is geen verrassing. Een ander voordeel is dat tweedehands laptops vaak ook over garantie beschikken, wat ook het geval is bij een nieuwe computer. Dat geldt echter alleen voor aankopen die worden gedaan bij een echte aanbieder/winkel, dat zal dus niet zo zijn als jij een laptop koopt op Marktplaats.

Een tweedehands laptop kopen is ook gelijk onwijs milieubewust en dat speelt steeds een belangrijkere rol in onze samenleving. Een nieuwe laptop zal door een enorm productieproces moeten gaan en dat kost de nodige energie. Wij hebben het dan nog niet eens over de vervuiling gehad. Een tweedehands laptop kopen is duurzaam en goed voor het milieu.

Waar kun je tweedehands laptops aanschaffen?

Een tweedehands laptop kopen is vrij eenvoudig. De bekendste manier om een gebruikte computer aan te schaffen is via een online marktplaats. Je komt dan ook al snel terecht bij Marktplaats en Speurders, overigens zijn er nog vele andere digitale marktplaatsen beschikbaar waar particulieren producten aanbieden. Het fijne is dat Marktplaats ook de mogelijkheid biedt om reviews achter te laten, waardoor jij kan bekijken of een bepaalde aanbieder wel betrouwbaar is. Wij raden je overigens aan om de laptop nooit te laten versturen, maar deze zelf op te halen en even te testen voor aankoop.

Er zijn in de meeste steden en dorpen ook computerspeciaalzaken te vinden. Deze zaken bieden normaliter ook gebruikte laptops aan. Een tweedehands laptop kopen is dan mogelijk bij een lokale aanbieder met een fysieke winkel, bij problemen kan je dan makkelijker weer contact opnemen en zal je vriendelijk worden geholpen. Als laatste kan je terecht bij een webshop dat zich specialiseert in tweedehands laptopmodellen. Het kan voorkomen dat juist de prijzen bij een online computerspecialist goedkoper zijn en je ook nog eens kan genieten van een garantieperiode. Al met al zijn er dus voldoende aanbieders waar jij terecht kan voor het kopen van een tweedehands laptop.

2dehands laptop kopen? Let op deze zaken

Een 2dehands laptop kopen kan een zeer goede keuze zijn, aangezien het veel voordelen biedt. Echter moet je wel rekening houden met enkele punten en op bepaalde zaken letten. Als deze zaken in orde zijn, dat heb jij een goede aankoop gedaan. Lees daarom even rustig de onderstaande vier punten door.

1. Zit er nog garantie op de laptop?

Het eerste waar jij op moet letten is de eventuele garantie. Als jij een tweedehands laptop koopt op een online marktplaats, dan zal je hoogstwaarschijnlijk geen garantie meer hebben. Echter kan de laptop ook nog relatief jong zijn en binnen de garantieperiode vallen. Check dan even of de verkoper het bonnetje nog heeft. Controleer ook de duur van de garantie, zelfs wanneer jij de garantie krijgt van een computerspeciaalzaak. De garantieperiode is bij aankoop bij een fysieke winkel wellicht nog bespreekbaar, dus probeer de periode te verlengen.

2. Voldoet de laptop aan jouw eisen en wensen?

Je zal de tweedehands laptop kopen voor bepaalde redenen. Je wilt wellicht veel teksten gaan typen of juist vooral gaan videobellen met familie en vrienden. Iedereen heeft zo zijn eigen eisen en wensen. Het is daarom slim om een laptop te kopen die aansluit op jouw wensen. Het kan zijn dat je een zeer goede grafische kaart nodig hebt voor bepaalde games of juist een simpele laptop voor de alledaagse dingen. Zeker in het laatste geval is het niet nodig om enorme bedragen uit te geven aan een 2ehands laptop.

3. Is de software en hardware up-to-date?

Een gebruikte laptop kopen moet je nooit blind doen, oftewel zonder even de laptop te testen. Vertrouwen is goed, maar controleren is beter. Je kan de laptop even opstarten en bekijken of alle functies wel naar behoren werken. Het is ook slim om te vragen of de licentie van de software op de computer staan. Het is zonde als jij eventuele licenties op een later moment nog moet aanschaffen, want die zijn niet goedkoop. En vergeet nooit, is de deal te goed om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook zo.

4. Is de laptop echt goedkoper?

Wij raden je aan om vooraf altijd even de prijzen te vergelijken. Er zijn ook aanbieders die een tweedehands laptop aanbieden tegen een veel te hoge prijs. Het verschil met de nieuwprijs is dan minimaal en dan kan je beter voor een nieuwe laptop kiezen. Er zijn voldoende goede deals te vinden, goed zoeken kan je veel geld besparen.

Wat zijn jouw rechten wanneer je een tweedehands laptop koopt?

De wet is eigenlijk nog best vaag op het gebied van tweedehands producten. Een laptop zou moeten meegaan zolang jij dat mag verwachten. De eigenschappen en de leeftijd van een product zijn van essentieel belang hierin. Zeker bij een aankoop van een tweedehandse laptop is het verstandig om eerst goed onderzoek te gaan doen. Bekijk ook of de computer goed is onderhouden door de vorige eigenaar. Het kan ook zo zijn dat de verkoper weinig weet over de laptop, dat zal vooral gebeuren als jij kiest voor een laptop op Marktplaats of Speurders. Een aankoop op een online marktplaats is sowieso risicovol. Als jij in een fysieke winkel of bij een officiële online webshop een tweedehands laptop koopt, dan kan je wellicht nog profiteren van een garantieperiode.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *