15 makkelijk toepasbare tips om meer geld te besparen

Meer geld besparen tips

Home » Koopjes » 15 makkelijk toepasbare tips om meer geld te besparen

}

20 april 2022

Meer geld besparen is voor de één een must en voor de ander een hobby. In deze dure tijden is het voor sommige huishoudens nog moeilijker geworden om rond te komen. Het aantal aanmeldingen bij de Voedselbank is drastisch toegenomen en dat is toch wel zorgwekkend te noemen.

Gelukkig zijn er erg veel manieren om geld te besparen en wij hebben 15 tips voor jou op een rijtje gezet. Vanzelfsprekend zijn misschien niet alle tips van toepassing op jouw situatie, maar desondanks is het slim om onze tips door te nemen.

1. LED-verlichting

Wij raden je aan om zoveel als mogelijk voor LED-verlichting te kiezen. De LED-lampen zijn namelijk niet alleen beter voor het milieu, maar ook goedkoper. Je kan namelijk tot wel 20% besparen op jouw energiekosten en dat tikt toch lekker aan. Daarnaast is LED-verlichting helemaal niet zo duur; zo kan jij bijvoorbeeld eens een kijkje gaan nemen bij de Action of de Blokker.

2. Grote porties koken

Meer geld besparen grote porties koken

Bespaar meer geld door grote porties te koken

Vanavond moet jij natuurlijk weer gaan koken – voor jezelf of voor het gezin. Je kan ook kiezen voor een bezorgmaaltijd, maar dat is gewoonweg heel erg duur.

Als je zelf gaat koken dan kan je ook goed op de portemonnee letten. Het beste is om grote porties te koken, bijvoorbeeld voor twee dagen.

Je hoeft morgen dan niet meer in de keuken te staan en je kan op die manier geld besparen. Je kan de restanten eventueel ook nog de volgende dag als lunch gaan eten.

3. Slimme thermostaat kopen

Een slimme thermostaat is een goede investering, mits je het budget ervoor hebt. Je kan voor ongeveer 100,00 euro een slimme thermostaat op de kop tikken. Je zal dan meer overzicht hebben van jouw energieverbruik en je kan dankzij allerlei programma’s meer geld gaan besparen.

Geloof het of niet, maar je kan zelfs op afstand de thermostaat bedienen. Dat is niet alleen handig, maar het scheelt veel geld op de energierekening.

4. Eten meenemen naar het werk

Er zijn veel mensen die op het werk het liefst hun eten kopen in de kantine of bij een afhaalzaakje in de buurt. Dat is makkelijk, maar ook duur. Je kan het beste zelf een boterham meenemen en op die manier dagelijks enkele euro’s besparen.

5. Ontbijten

Je zal het vaker hebben gehoord, maar wij raden je aan om altijd te ontbijten. Daardoor zal je minder snel een snack kopen en kan jij ook gezonder eten. De kans op een impulsaankoop neemt af door te ontbijten. Daarnaast heb jij meer energie om de dag goed door te komen en dat zal je merken aan jouw concentratievermogen.

6. Babysitten bij vrienden en familie

Een babysitter is eigenlijk best wel prijzig, zelfs als jij nog een jonge tiener inhuurt. Je bent al snel enkele tientjes kwijt op een avond. Je kan het beste babysitten afwisselen met vrienden of familie. Zo kunnen jullie beiden babysitten op avonden en geld besparen. Daarnaast is het leuk om de kinderen van jouw vrienden en familieleden beter te leren kennen.

7. Gooi geen eten weg

Nederlanders gooien gemakkelijk voedsel weg en dat is zonde. Miljoenen en miljoenen kilo’s aan eten zal in de vuilniszak belanden. Je kan de restjes echter ook gebruiken voor andere gerechten, bijvoorbeeld voor het avondeten de volgende dag. Daarnaast kan jij bepaalde groentes ook prima verwerken in een omeletje, zowel voor het ontbijt als de lunch.

8. Ga eens naar Batavia Stad

Batavia Stad, de outlet van Lelystad is een leuk uitje voor het hele gezin. Je kan allerlei geweldige deals scoren. Je moet denken aan sneakers, overhemden, rokjes, jassen en zelfs spullen voor in de keuken. Zeker op Black Friday kan jij in Batavia Stad genieten van extra hoge kortingen.

9. Kleding verkopen op Vinted

Oude kleding kan jij weggooien, maar ook proberen te verkopen. Het kan eveneens gaan om kleding die je eigenlijk nooit draagt en wat maar ligt te versloffen in de kledingkast. Je kan gratis de Vinted applicatie downloaden en jouw kleding verkopen.

De verkoopbedragen verschijnen in jouw account. Je kan het geld laten uitbetalen op jouw bankrekening of gebruiken voor de aankoop van andermans kleding op Vinted.

10. Koop een diepvries

Mocht je nog geen diepvries in huis hebben, dan raden wij je aan om eentje aan te schaffen. Het hoeft ook zeker geen nieuwe diepvries te zijn. Je kan bijvoorbeeld een tweedehandsje scoren op Marktplaats. Het fijne is dat je vrijwel al het eten met gemak kan invriezen en daardoor ook een lange tijd na de houdbaarheidsdatum nog gewoon kan eten. Dat scheelt geld en is alsmede erg gemakkelijk.

11. Schulden aflossen

Deze tip is misschien niet voor iedereen even gemakkelijk te volgen, maar het is wel een verstandige manier om meer geld te besparen. Zelfs als je maar kleine bedragen op jouw schuld aflost zal dat toch financieel in jouw voordeel werken. Het verlicht de financiële druk, zorgt voor minder stress en je zal minder rente betalen. Probeer een plan te maken en bekijk even rustig de mogelijkheden. Je kan ook altijd nog het advies van een financieel expert inroepen.

12. Groot inkopen

Bespaar meer groot inkopen

Bespaar extra geld door grootschalig in te kopen

Er zijn bepaalde artikelen die wij heel veel gebruiken. Het kan gaan om shampoo, WC papier en rijst.

Mocht er een aanbieding langskomen, koop dat groot in. Je zal de producten sowieso gaan gebruiken, maar je hoeft niet de hoofdprijs te betalen.

Daarnaast is het op een later moment weer fijn dat jij geen geld hoeft uit te geven, aangezien je het desbetreffende product allang in huis hebt. Je kan ook grotere (voordeel)verpakkingen kopen, zoals een grote zak met enkele kilo’s aan rijst.

13. Activeer automatisch sparen

Je kan tegenwoordig bij de Nederlandse banken automatisch geld sparen. Je kan de bank verzoeken om automatisch maandelijks een bedrag van jouw lopende rekening naar de spaarrekening over te boeken. Je hoeft er zelf niet naar om te kijken en je kan op die manier rustiger sparen. De kans is ook kleiner dat jij het bedrag dan zal uitgeven aan iets wat jij niet nodig hebt.

14. Koop kwaliteitsproducten

Bepaalde producten kan jij voor hele lage prijzen aanschaffen en dat lijkt in eerste instantie aantrekkelijker. Echter, bij sommige producten neemt de kwaliteit ook enorm af. Je kan dan beter een hoger bedrag betalen. Het product gaat veel langer mee en is uiteindelijk goedkoper. Goedkoop is (in veel gevallen) duurkoop. Let op, in de supermarkt zijn huismerkproducten vaak wel van een prima kwaliteit.

15. Kortingscodes zoeken

Als laatste willen wij je op het hart drukken om altijd even te zoeken naar kortingscodes. Dit is namelijk een kleine moeite en kost weinig tijd. Als jij online een aankoop doet dan ligt een korting vaak voor het grijpen. Je kan snel zoeken op het internet en wellicht bespaar jij wel enkele tientjes.

Bekijk ook eens onze gratis onafhankelijke prijsvergelijkers

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *