Handige tips over online winkelen om geld te besparen

Online winkelen geld besparen

Home » Koopjes » Handige tips over online winkelen om geld te besparen

}

18 april 2022

De coronapandemie zorgde ervoor dat wij onze aankopen massaal online moesten doen. De winkels waren een lange tijd gesloten en de webshops beleefde winstgevende tijden. Het aantal online aankopen steeg in de voorgaande jaren ook al flink. Dat heeft vanzelfsprekend enkele goede redenen.

Allereerst zal de bestelling gewoon thuis worden afgeleverd en daarnaast kan jij met online winkelen ook nog eens geld besparen. Echter moet jij wel weten hoe jij geld kan besparen met online shoppen. Wij hebben enkele handige tips op een rijtje gezet:

Zoektocht naar kortingscodes

Er zijn duizenden webshops en jij kan bepaalde producten dan ook bij een groot aantal aanbieders aanschaffen. De webshops proberen elkaar te slim af te zijn, bijvoorbeeld door kortingscodes weg te geven. Daar kan jij dankbaar gebruik van gaan maken.

Ga online op zoek naar kortingscodes voor bepaalde webshops, je kan gemakkelijk en snel via Google een code zoeken. In de beste gevallen kan jij enkele tientallen procenten extra korting krijgen en dat scheelt toch veel geld. Het is één van de gemakkelijkste manier om online geld te besparen met winkelen.

Lees de nieuwsbrief van de webshop

Tip online winkelen nieuwsbrief

Voordeliger online winkelen? Lees nieuwsbrieven

De webshops versturen doorgaans wekelijks een nieuwsbrief. Ga naar de aanbieder en schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief. Dat is erg handig, want je zal dan speciale kortingen en aanbiedingen ontvangen in de mail.

Het kan ook zijn dat jij alleen al voor het inschrijven een kortingscode ontvangt van bijvoorbeeld 5,00 euro of 20%.

Je kan jezelf op ieder gewenst moment weer uitschrijven voor de nieuwsbrief, dat kan met enkele muisklikken.

Hoe vind je online koopjes om geld te besparen?

Zo goedkoop mogelijk online winkelen: Dat wil natuurlijk iedereen. Maar hoe kom je als één van de eersten op de hoogte van nieuwe online koopjes? Wij beschrijven een drietal ideeën.

Online uitverkoop in de gaten houden

De fysieke winkels kennen vaste seizoenen voor de uitverkoop en ook online kan jij profiteren van deze periodes. Je kan bij de webshops vaak een kijkje nemen in de ‘outlet’ en de aanbiedingen bekijken. Normaliter zijn de online uitverkopen nog een stukje interessanter dan de sale-periode in de winkels. Het kan lucratief om soms even een weekje langer te wachten en een product aan te kopen tijdens de uitverkoop.

Sociale media checken

Vergeet ook zeker niet om jouw favoriete webshops te volgen op de sociale media. Je moet denken aan Instagram, Facebook en Snapchat. Het grote voordeel is dat de meeste webshops de volgers belonen, bijvoorbeeld door een kortingscode te delen.

Er zijn trouwens ook allerlei influencers die kortingscodes delen. Het kan geen kwaad om actief te zijn op de sociale media.

Online folders inkijken

Wekelijks vallen nog steeds de folders bij ons in de bus. De folders staan vol met interessante aanbiedingen, maar eigenlijk alleen van de fysieke winkels in het land. Je kan tegenwoordig ook de online folders bekijken, waaronder van een groot aantal webshops. Je kan op die manier nog meer unieke aanbiedingen ontdekken en geld besparen.

Registeren bij een webshop voor korting

Je kan in de meeste gevallen een account aanmaken bij een webshop. Dat is positief voor de webshop, aangezien de volgende stap normaliter een aankoop zal zijn. Vandaar ook dat jij een beloning kan krijgen voor de registratie. Je kan bijvoorbeeld een korting krijgen van enkele euro’s of een kortingspercentage.

Gratis verzending

Een minpunt van online shoppen is het feit dat jij verzendkosten zal moeten betalen. Het product moet ook nog naar jouw woning worden verzonden. De verzendkosten kunnen zomaar oplopen tot bijna vijf euro en dat is zonde.

Gelukkig kan je bij de meeste aanbieders gratis verzending krijgen bij een bepaalde aankoop, bijvoorbeeld vanaf 20,00 euro. Je kan ook gratis verzending krijgen via een kortingscode of tijdens een actieperiode.

Shoppen met een cadeaubon

Is het bijna kerst of vier jij binnenkort jouw verjaardag, dan is het tijd voor cadeautjes. Wij raden je aan om cadeaubonnen te vragen aan jouw familieleden en vrienden. Je krijgt dan geen onzin producten die je toch nooit gaat gebruiken. De cadeaubonnen kan je een lange periode bewaren en uitgeven bij jouw favoriete webshops.

Aankopen doen tijdens actieperiodes

Online winkelen tijdens actieperiode

Bespaar geld tijdens shoppen in actieperiode

De online webshops pakken alle feestdagen aan om acties te lanceren. Je kan bijvoorbeeld met Koningsdag en Kerst met extra hoge kortingen gaan winkelen op het internet. Black Friday en Cyber Monday zijn ook bijzonder leuke dagen, want dan stunten de webshops met bizarre kortingen en daar pluk jij de vruchten van. Shoppen rondom feestdagen kan veel geld besparen en dat is altijd mooi meegenomen.

Bekijk ook eens onze onafhankelijke prijsvergelijkers waarmee je extra geld kunt besparen.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *