Goedkoop parkeren op Schiphol: Bespaar geld op parkeerkosten

Goedkoop parkeren Schiphol

Home » Koopjes » Goedkoop parkeren op Schiphol: Bespaar geld op parkeerkosten

}

24 april 2022

De meeste vakantiegangers die in het vliegtuig stappen, reizen via Schiphol. De luchthaven in de Nederlandse hoofdstad bereikt verreweg de meeste bestemmingen. Echter moet jij wel nog op Schiphol zien te komen en dat is niet gratis. Natuurlijk kan je kiezen voor het openbaar vervoer, maar dat is niet altijd de beste optie. Zeker in de late uurtjes rijden er vrijwel geen treinen en is het moeilijk om op de luchthaven te komen. Je kan ook kiezen voor een taxi, maar dat is bijzonder duur.

Mocht je zelf een auto tot je beschikking hebben, dan kan je ook gewoon parkeren op Schiphol Airport. Dat hoeft eigenlijk niet eens zo duur te zijn, wij hebben enkele tips voor jou op een rijtje gezet om goedkoper uit te zijn.

Kies voor een parkeerplaats in de omgeving

Geld besparen parkeerkosten Schiphol

Schiphol goedkoop parkeren tips

Je kan op Schiphol gaan parkeren, maar dan betaal je wel gelijk de hoofdprijs. Zeker als het gaat om een vakantie van twee weken of zelfs langer. Echter was je misschien nog niet wist is dat er voldoende parkeerplaatsen te vinden zijn in de directe omgeving van Schiphol.

Je moet denken aan Amstelveen, Badhoevedorp en Aalsmeer. Je kan dan voor een veel lager bedrag parkeren en je krijgt een gratis transfer naar de luchthaven. Het duurt misschien allemaal net wat langer, maar je kan de centjes gewoon op zak houden.

Reserveer een parkeerplaats

Je kunt in de auto stappen, afreizen naar het vliegveld en daar gaan parkeren. In dat geval zal jij de volle mep betalen, simpelweg omdat je geen parkeerplaats hebt gereserveerd. Dat kan tegenwoordig onwijs eenvoudig online. Je kiest de periode – bijvoorbeeld acht dagen – en je kan online alvast betalen.

Je bent zeker van een parkeerplek en je krijgt ook nog eens een mooie korting. Reserveren duurt enkele minuten en kan je veel parkeergeld besparen.

Prijzen vergelijken

Er zijn bijzonder veel aanbieders die actief zijn als parkeerdienst op Schiphol en in de directe omgeving. Wij raden je aan om altijd even de prijzen met elkaar te vergelijken. Daarvoor zijn al speciale vergelijksites in het leven geroepen en daar kan jij dankbaar gebruik van gaan maken. Het kan je enkele tientjes schelen voor die ene vakantie en daarvan kan jij natuurlijk iets leuks gaan doen op de vakantiebestemming.

Kortingssites

Je hebt vast weleens gehoord van de kortingssites Groupon en Social Deal. Het zal je verbazen, maar op deze sites zijn vaak geweldige deals te vinden voor het parkeren op Schiphol. Je kan dan voor een stuntprijs jouw auto één of twee weken parkeren in de buurt van de luchthaven.

In sommige gevallen kan jij de auto afgeven op de luchthaven en zal een medewerker de auto vervolgens naar de parkeerplaats brengen. De auto staat dan bij aankomst ook voor je klaar bij de luchthaven.

Parkeren bij een hotel

In de buurt van Schiphol Airport zijn verschillende hotels gevestigd. Je moet denken aan Ibis, Corendon en Van der Valk. Jij kan een nachtje in het hotel boeken, bijvoorbeeld wanneer je vroeg in de ochtend moet vertrekken. Dat is niet alleen handig, maar ook nog eens voordelig.

Je kan voor een kleine prijs de auto namelijk de gehele vakantieperiode laten staan op de parkeerplaats bij het hotel. Let op, vraag dit wel even na voordat jij de hotelovernachting boekt. De hotels bieden normaliter een shuttleservice naar de luchthaven aan.

Q-Park – Park & Fly Amstelveen

Je kan ook alvast een plekje reserveren bij Q-Park in Amstelveen. Je kan dan de auto in een overdekte parkeergarage parkeren nabij het Stadshart Amstelveen. Vervolgens ontvang je een gratis buskaartje voor de buslijn 300. Je loopt vanaf de parkeergarage binnen enkele minuten naar het busstation en een kwartier later sta jij al op Schiphol Airport. De bus gaat vrijwel iedere 6 minuten, dus je hoeft nooit lang wachten.

De prijs voor acht dagen parkeren, plus een buskaartje, is slechts 60 euro. Het is veel goedkoper en onwijs handig. Daarnaast zal de 300 als nachtbus rijden, waardoor je ook in de nachtelijke uurtjes nog gebruik kan maken van deze dienst.

Ook interessant om te lezen: Besparen van geld op een dure vakantie

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *