Binnenkort een dure vakantie? Bespaar al geld voor vertrek!

Dure vakantie geld besparen

Home » Geld sparen » Binnenkort een dure vakantie? Bespaar al geld voor vertrek!

}

9 april 2022

Jaarlijks gaan wij Nederlanders er massaal op uit. De rijen bij de incheckbalies op de Schiphol zijn tijdens alle schoolvakanties bijzonder lang. Een vakantie hoort er ook gewoon een beetje bij en is het hoogtepunt van het jaar. Wij blijven Nederlanders en zijn dan ook online op zoek naar de beste deals.

Gelukkig zijn er tal van vergelijkingswebsites, waar jij de goedkoopste vliegtickets, hotels en zelfs huurauto’s kan vinden. Echter zijn er meer methodes waarop jij geld kan besparen en dat is zelfs al voor vertrek mogelijk. Wij hebben hieronder de beste bespaartips genoteerd voor de aankomende vakantie!

Goedkoop naar de luchthaven afreizen

Besparen dure vakantie parkeren

Dure vakantie? Bespaar op parkeerkosten

De meeste mensen wonen niet in de buurt van een grote luchthaven en moeten dus ook nog vervoer regelen naar het vliegveld. Je kan de auto pakken, maar dan zal je hoge kosten aan parkeergeld moeten betalen. Er zijn soms wel speciale deals voor valet parking te vinden op dealsites. Een taxi kan ook, maar dan zal je eveneens diep in de buidel moeten tasten. Een goedkoper alternatief is een Uber, wat overigens ook niet goedkoop zal zijn.

Vandaar ook dat de meeste reizigers ervoor kiezen om met de trein naar Schiphol af te reizen. Dat is veel goedkoper en meestal kan jij ook wel ergens treinkaartjes scoren met een mooie korting. Studenten beschikken in de meeste gevallen over een OV-kaart met vrij reizen en die kunnen doordeweeks of in het weekend kosteloos met de trein reizen.

Het is ook slim om te kiezen voor een luchthaven bij jou in de buurt. Naast Schiphol vertrekken er ook veel vluchten vanaf Eindhoven en Rotterdam/Den Haag.

Geen valuta wisselen voor vertrek

Deze tip is best simpel, want je moet juist helemaal niets doen. Er zijn op de luchthavens vaak al wisselkantoren te vinden. Dat klinkt aantrekkelijk, want dan kan jij voordat je in het vliegtuig stapt alvast de euro’s omwisselen voor de lokale valuta in jouw vakantieland.

Natuurlijk kan jij wel alvast een klein bedrag omwisselen, wat wellicht handig zal zijn als jij nog iets moet aanschaffen op het vliegveld op jouw vakantiebestemming.

Echter is het verstandiger om in jouw vakantieland geld te pinnen of gebruik te maken van een lokaal wisselkantoor. De Nederlandse wisselkantoren zijn onwijs duur en je zal minder vakantiegeld overhouden. Let altijd goed op de wisselkoers!

Koop vooraf al snacks

Als jij kiest voor een verre vakantiebestemming dan zijn de maaltijden en drankjes normaliter inbegrepen tijdens de vlucht. Echter geldt dat voor de meeste bestemmingen niet en dan moet je hoge prijzen betalen in het vliegtuig. Zonde, want je kan ook jouw eigen snacks en sandwiches meenemen.

Ga gewoon naar de supermarkt en koop de snacks in tegen een eerlijke prijs. Let op, je mag geen drankjes meenemen wanneer jij een vliegveld betreedt. Natuurlijk kan jij wel drankjes kopen op het vliegveld, maar die zijn meestal niet zo gek veel goedkoper. Een leeg flesje kan jij wel meenemen en op het vliegveld kosteloos vullen met water.

Ga jij met de kinderen op een welverdiende vakantie, dan raden wij je aan om voorafgaand aan vertrek alvast wat snoepjes te kopen. Dat zorgt ervoor dat de dure snoepjes op het vliegveld veel minder interessant zijn, wat ook wel fijn is.

Er is op Schiphol overigens nog voor de incheckbalie een Jamin te vinden, waar jij tegen een eerlijke prijs snoep kan gaan scheppen. De snoepwinkel is nabij de parkeergarage te vinden en zit dus wel een beetje verstopt.

Koop online alvast de tickets

Online vliegticket boeken geld besparen

Besparen door online vliegtickets te kopen

In het buitenland kan jij van alles gaan ondernemen. Je kan een bezoek brengen aan een bekende bezienswaardigheid, een musea of een dierentuin. Vanzelfsprekend kan jij de tickets voor de uitjes gewoon op locatie aanschaffen bij de kassa, maar het kan nog veel goedkoper. De meeste tickets zijn online al verkrijgbaar tegen een goedkopere prijs.

Het is ook mogelijk om een stedenpas te kopen en voor een bepaalde periode toegang te krijgen tot tientallen bezienswaardigheden. In sommige gevallen zijn de tours en het openbaar vervoer ook inbegrepen bij een dergelijke toeristenkaart.

Daarnaast is het handig omdat jij al voor aankomst de beschikking hebt over de tickets en ook niet meer in de rij hoeft te gaan staan voor een kaartje.

Ook interessant om te lezen: 5 ideeën over wat je met je vakantiegeld kunt doen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *