Wat kan ik doen met mijn vakantiegeld?

Wat doen met vakantiegeld?

Home » Geld beheren » Wat kan ik doen met mijn vakantiegeld?

}

8 april 2022

De maand mei staat alweer voor de deur en dan ontvangen de meeste Nederlanders het vakantiegeld. Het is één van de leukste momenten van het jaar, want er verschijnt plotseling een veel hoger bedrag op de bankrekening. Opmerkelijk genoeg zijn er steeds minder mensen die besluiten om het vakantiegeld ook daadwerkelijk voor een vakantie te gebruiken.

Dat komt mede door de coronapandemie, een tijd waarin wij niet konden afreizen naar het buitenland en andere dingen gingen doen met ons geld. Mocht jij nog twijfelen wat jij met het vakantiegeld gaat doen, dan hebben wij hieronder enkele mogelijkheden genoteerd:

1. Ga alsnog op vakantie

Vakantiegeld waaraan uitgeven

Vakantiegeld uitgeven aan een vakantie

De coronapandemie lijkt op zijn einde te lopen en de grenzen gaan weer massaal open. De rijen op Schiphol worden weer langer en wij kunnen weer gaan genieten van een heerlijk zonnetje in het buitenland. Een vakantie is nog altijd een goede keuze.

Jij kan namelijk helemaal tot rust komen, de chaotische tijd achter je laten en weer energie opwekken voor de komende maanden. Ga heerlijk zonnen op het strand, neem een duik in het zwembad en ontdek de bezienswaardigheden op jouw vakantiebestemming.

Natuurlijk kan je ook nog de sneeuw gaan opzoeken en kiezen voor een actieve wintersportvakantie.

2. Creëer een buffer

Vakantiegeld kan jij ook gebruiken om meer rust in jouw hoofd te krijgen en een financiële buffer op te bouwen. Hierdoor kan jij op een later moment het spaarpotje aanspreken, bijvoorbeeld wanneer het financieel even wat minder gaat. Een kapotte wasmachine of een autoreparatie, dat kan jij dan net wat eenvoudiger opvangen. Het is een bewust en slimme keuze.

3. Aflossen van schulden

De Nederlander heeft het financieel niet altijd even gemakkelijk en komt soms in de schulden terecht. Dat kan een onprettig en opgejaagd gevoel veroorzaken, wat automatisch voor de nodige stress zorgt. Het vakantiegeld kan jij gebruiken om schulden helemaal of deels af te betalen. Het aflossen van de schulden zorgt voor meer rust.

Let op, sommige schulden kan jij niet kosteloos direct aflossen. Het is dus slim om eerst even navraag te doen.

4. Investeren in een cursus

Het extra geld dat binnenkomt kan jij ook inzetten om jezelf te laten groeien. Dat kan bijvoorbeeld door een cursus te gaan volgen of te kiezen voor een speciale training. De persoonlijke ontwikkeling stimuleren is niet alleen leuk, maar kan ook nog zeer lucratief zijn. Wellicht kan jij later dankzij de cursus een andere functie bekleden en een hoger salaris incasseren. Het opent ieder geval veel meer deuren.

5. Geniet van het leven!

Het vakantiegeld kan jij ook gaan gebruiken om even helemaal los te gaan en te genieten van het leven. Het kan zijn dat je al over voldoende spaargeld beschikt en de vakantie al is geboekt. In dat geval kan jij jezelf gaan verwennen. Koop die nieuwe paar schoenen, bezoek een spa of ga heerlijk uiteten in een sterrenrestaurant.

Er openen allerlei nieuwe deuren en daar kan jij van profiteren. Het is misschien wel de leukste mogelijkheid in onze lijst.

Ook interessant om te lezen: 5 manieren om geld te besparen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *