Kinder cadeaus geven, zonder je spaarvarken te breken!

Verjaardagsfeestje

Home » Koopjes » Kinder cadeaus geven, zonder je spaarvarken te breken!

}

23 september 2022

Cadeautjes kopen wordt steeds duurder. Alle prijzen stijgen en kinderspeelgoed was al zo prijzig. Het vieren van bepaalde gelegenheden is opeens een stuk minder leuk. Toch wil je iemand een leuk cadeau bezorgen, dat verdient zo’n kindje ook. Het budget wordt alleen steeds kleiner. In dit artikel geven we een aantal cadeautips. Hiervoor kun je jouw spaarvarken intact laten en toch aankomen met een fantastisch geschenk. Lees snel met ons mee!

Een coole rugzak

Elk kind heeft een rugzak nodig. Ze komen immers op een leeftijd dat ze naar school gaan en hun lunch mee moeten nemen. Dan komt een rugzak heel goed van pas. Bovendien zijn ze ook erg handig als je een dagje uit gaat natuurlijk. Een teddy rugzak is bijvoorbeeld een echte aanrader. Deze maakt de jongens nog stoerder en de meisjes nog schattiger. 

Zo’n rugzak kun je al vanaf € 30 scoren. Dat is best een uitgave, maar wel een hele verstandige. Je weet namelijk dat jouw cadeau goed terecht komt en dat is natuurlijk ook heel veel waard. 

Speelgoed van hout

Kinderen zijn uiteraard helemaal dol op speelgoed. Dat is ook een van de eerste dingen waar ze om vragen als ze jarig zijn. Gelukkig komt hout weer helemaal terug als het om speelgoed gaat. Dat gaat namelijk langer mee, omdat het eerder tegen een stootje kan. Dat plastic speelgoed gaat veel sneller kapot en dat is gewoon zonde van je geld. Je kunt dan beter speelgoed van hout kopen. 

Qua houten speelgoed heb je best veel keus. Het is enigszins ook wel afhankelijk van de leeftijd natuurlijk. Een kleuter kun je bijvoorbeeld een blokkenkar geven, maar een kind dat 10 jaar wordt is daar niet meer zo blij mee. Die krijgen bijvoorbeeld liever een gave autobaan of een keukentje. Of wat dacht je van een Xylofoon of gitaar? Dan leren ze ook meteen om muziek bezig te zijn. Wellicht dat met jouw cadeau een passie voor later wordt ontwikkeld. Het zou niet de eerste keer zijn dat dat gebeurt.

De prijzen van houten speelgoed variëren natuurlijk enorm. Een Xylofoon is bijvoorbeeld veel minder waar dan een keukentje van hout. Dat is heel goed te begrijpen. Ga daarom uit van bedragen tussen de € 25 en € 50 euro. De Xylofoon is in tegenstelling tot het andere speelgoed wel veel goedkoper. Voor dit houten muziekinstrument betaal je maar € 15. 

In principe gaat het ook niet om de prijs van het cadeau, maar wat het waard is voor het kind die het krijgt. Dat zegt veel meer dan in geld is uit te drukken. 

Een leerzame tegel

Je kunt ook een leuke tegel laten maken. Aan die tegel zelf hechten ze wellicht weinig waarde, maar aan de boodschap misschien wel. Zo’n verjaardagscadeau is natuurlijk eerder geschikt voor wat oudere kinderen, die de boodschap ook kunnen lezen en begrijpen. Er kan al simpel opstaan ‘gefeliciteerd met jouw verjaardag’, maar je kunt het ook algemener houden. Denk dus aan een leuke quote of een leuk gezegde. 

Heeft iemand bijvoorbeeld moeite om een bepaalde tafel te leren? Dan zou je die bijvoorbeeld op een tegeltje af kunnen laten drukken. Dat geldt trouwens hetzelfde met bepaalde woorden of regels qua Nederlandse taal. Op die manier zijn ze op een leuke manier aan het leren. Voornamelijk als de tegel in hun kamer wordt opgehangen. Zo worden ze er steeds aan herinnert. 

Voor zo’n tegeltje betaal je nog geen € 10 euro. Daarmee is het echt een prima cadeau voor een kinderverjaardag. Nu nog wel zorgen dat het heel blijft totdat je het geeft. Anders is het wel heel zonde van het geld.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *