Moet je Dogecoin serieus nemen?

Dogecoin

Home » Crypto coins » Moet je Dogecoin serieus nemen?

}

30 september 2022

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om thuis te werken en een passief inkomen te genereren. Een van de passieve inkomsten stromen is investeren in crypto. Omdat veel mensen gingen investeren in de cryptovaluta, is de waarde van de grote munten enorm gestegen. Ondertussen is de waarde gedaald en wordt deze langzaam gecorrigeerd. Met de trend om in cryptovaluta te investeren kwamen ook veel mensen die kritisch naar crypto keken en mensen die het niet zo serieus namen. Een van deze mensen, die crypto al een langere tijd niet serieus kon nemen, heeft een crypto munt gemaakt: Dogecoin. Echter, liep het allemaal anders dan dat ze hadden gedacht…

Begonnen als grap

Een van de mensen die altijd al kritisch keek naar de mensen die veel geld in crypto staken, was Jackson Palmer. Hij gebruikte een foto van de hond die je sinds 2010 al op memes tegen kwam om een cryptomunt te maken. Hij noemde hem Dogecoin. Hij lanceerde deze cryptomunt in 2013 dus als grap. Maar binnen twee maanden was het al bijna 50 miljoen waard. Inmiddels heeft Jackson zijn handen van het project af getrokken.

Wat kun je met Dogecoin?

Doge is ondertussen een stuk serieuzere munt geworden en werkt in veel opzichten vergelijkbaar aan Bitcoin. Je kunt Dogecoins kopen op verschillende platformen. Anycoindirect is een van de platformen waarmee je verschillende Cryptovaluta in Nederland kunt kopen. Daarnaast kun je kleine betalingen doen met je Dogecoins. De meeste mensen die Dogecoins bezitten houden deze echter voor de lange termijn vast in de hoop dat hij meer waard zal worden.

De invloed van Elon Musk

Elon Musk heeft veel invloed gehad op de koers van Doge. Dankzij de een tweet van Elon Musk die hij heeft gepost, is de munt in een korte tijd veel meer waard geworden. Hij heeft vervolgens nog enkele keren de munt genoemd, het effect op de koers van Doge was toen echter minimaal.

Doge in de toekomst

We kunnen de toekomst niet voorspellen. We kunnen ook niet ontkennen dat Doge een degelijke cryptomunt is geworden. De koers is de afgelopen tijd erg aan het schommelen, maar dit geldt eigenlijk voor alle cryptomunten en ook voor de aandelenmarkt. Doge kun je wel oneindig minen, waardoor de munt nooit gigantisch veel waard zal worden. Het kan wel een goede keuze zijn om Doge te kopen, je risicospreiding te vergroten en op lange termijn een gestage winst te zien. Investeren blijft echter altijd een risico en je moet nooit meer investeren dan je kwijt zou kunnen raken.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *