Altcoins kopen: Deze 4 handige tips helpen jou daarbij

Altcoins kopen tips

Home » Crypto coins » Altcoins kopen: Deze 4 handige tips helpen jou daarbij

}

2 mei 2022

Cryptocurrency kan jij tegenwoordig aanschaffen bij divers exchanges. Er zijn ook betrouwbare Nederlandse crypto exchanges actief, waar jij met veel gemak jouw eerste cryptomunten op de kop kan tikken. De populairste cryptocurrency is vanzelfsprekend de Bitcoin (BTC), maar ook de altcoins bieden de kans op een geweldig rendement.

De crypto beginners maken al snel enkele fouten, die ervoor kunnen zorgen dat winst maken al gelijk ingewikkelder zal worden. Vandaar dat wij hieronder 4 tips over altcoins kopen hebben genoteerd. Je zal op die manier de munten niet voor een te hoge prijs aanschaffen, waardoor jij net wat sneller een leuk winstbedrag kan bijschrijven.

Tip 1: Kies een betrouwbare crypto exchange

Altcoins cryptocurrency kopen

Altcoins bij een betrouwbare crypto exchange kopen

Allereerst raden wij je aan om voor een betrouwbare en veilige crypto exchange te kiezen. De keuze is reuze, maar de Nederlandse exchanges hebben een geweldige reputatie. Je kan bijvoorbeeld kosteloos een account aanmaken bij Bitvavo of Bitcoin Meester.

Het voordeel is dat jij het geldbedrag zal gaan investeren in een Nederlands bedrijf dat geregistreerd staat bij de Nederlandsche Bank. De website is Nederlandstalig en dat geldt logischerwijs ook voor de klantenservice.

Lees eerst even de reviews over de crypto exchanges, bekijk de meningen van andere klanten, en lees andere artikelen op crypto fora.

Tip 2: Let op de kosten van een crypto exchange

Minstens zo belangrijk zijn natuurlijk de kosten die in rekening worden gebracht bij een crypto exchange. Het zijn bedrijven die ook winst moeten maken en daarom kosten zullen rekenen over de transacties. De transactiekosten komen bij iedere aankoop en verkoop om de hoek kijken. Daarnaast is het mogelijk dat er sprake is van een zogeheten ‘spread’ of een commissie bij een geldopname.

Hoe goedkoper de exchange, hoe meer geld jij zal overhouden aan de investering. Wij moeten eerlijk bekennen dat de crypto exchange Bitvavo verreweg de goedkoopste optie is voor Nederlandse crypto-klanten. Je kan bijvoorbeeld de eerste 1.000 euro investeren zonder transactiekosten te betalen, het gaat om een eenmalige promotie voor nieuwe klanten.

Tip 3: Investeren tijdens een Bear Market

In de cryptowereld speelt timing een essentiële rol. Je moet de altcoins namelijk wel op het juiste moment aanschaffen, maar dat is zeker voor nieuwkomers niet gemakkelijk in te schatten. Allereerst is het handig om te weten dat er sprake kan zijn van een Bull Run en een Bear Market.

Gedurende een Bull Run zijn de koersen aan het stijgen en maken de investeerders winst. Een Bear Market is wat nadeliger, want dan zijn de koersen aan het dalen. Jij kan dan ook het beste tijdens een Bear Market investeren, aangezien je dan nooit de hoofdprijs zal betalen voor de altcoins.

Je moet alsmede nooit investeren op het moment dat de koersen stijgende zijn, want er is dan een grote kans op een daling op een kort termijn.

Tip 4: Kansen spreiden

Als laatste willen wij jou nog meegeven om niet alles op één altcoin in te zetten. Je kan het beste gaan spreiden en op die manier het risico verkleinen.

Kies meerdere altcoins uit en investeer in al deze cryptomunten. Je zal dan een tegenslag beter kunnen opvangen en je maakt een hogere kans dat één van de cryptomunten een flinke stijging zal doormaken. Je kan trouwens ook regelmatig kleine bijdragen bijstorten op jouw crypto exchange account en jouw portefeuille langzaamaan uitbreiden.

Ook interessant om te lezen: Tips voor meer succes als crypto investeerder

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *