Cryptohandel voor beginners: Introductie tot crypto’s

Cryptohandel beginners

Home » Crypto coins » Cryptohandel voor beginners: Introductie tot crypto’s

}

18 december 2021

De laatste tijd is het verhandelen van crypto’s razend populair geworden. Wij worden dagelijks overspoeld met nieuws over crypto’s. Allemaal interessant, maar hoe kan je hiermee geld verdienen als beginnende cryptohandelaar?

Is het als particulier mogelijk om er een aardig zakcentje mee te verdienen? Er zijn talloze voorbeelden op te noemen van mensen die online vele euro’s verdienen door in te spelen op de marktontwikkelingen in de cryptospace. In dit artikel lees je meer over de cryptohandel voor beginners, zodat je gedegen van start kunt gaan.

Inleiding tot cryptohandel voor beginners

Cryptohandel voor beginners tips

Tips over cryptohandel voor beginners

Je hebt daytraders, die dagelijks het cryptonieuws via verschillende mediakanalen op de voet volgen en op basis hiervan crypto’s kopen of verkopen. Een fulltime baan hebben en tegelijkertijd daytraden is logischerwijs niet eenvoudig. Het verhandelen op midterm is voor beginners een goede start.

Er is mede dankzij het internet genoeg informatie te vinden over het handelen in crypto’s. Het is een uitdaging om gedisciplineerd de materie te bestuderen. In het begin ga je zeker fouten maken.

Daarom is het van belang om in de beginfase kleine bedragen te investeren. Het is één van de grootste valkuil om veel geld in iets nieuws te investeren, terwijl je nog lerende bent. Je loopt gewoonweg een te groot risico om veel geld te verliezen.

De drie hoofdgroepen van crypto’s

In principe zijn er drie hoofdgroepen van crypto’s: Highcap, midcap en smallcap crypto’s. Een overzicht van deze coins kun je vinden op de website coinmarketcap.com. De top 10 coins – zoals Bitcoin en Ethereum – hebben in de afgelopen jaren bewezen dat ze flink in waarde zijn gestegen.

In 2013 was een Bitcoin slechts 800 euro waard, maar nu is het rond de 46.000 euro waard. Dit geldt ook voor Ethereum. Op 29 september dit jaar was 1 ethereum rond de 2.888 dollar waard en op 8 december maar liefst 4.294 dollar! Naast deze topcoins zijn er ook andere crypto coins, zoals Chainlink, XRP, Cardano, Solana, BNB, die flink in waarde zijn toegenomen. Volgens experts gaat er binnenkort een bullrun plaatsvinden.

Stappenplan cryptohandel beginners

Stap 1: Maak een account aan bij een cryptoplatform zoals Bitvavo.nl

Bitvavo is een cryptoplatform waar je snel en eenvoudig crypto’s kunt verkopen of kopen. Ga naar de website van Bitvavo en meld je gratis aan. Ook zijn er andere cryptoplatforms zoals LiteBite, Bitcoinmeester, Coinbase en Binance, waar prima zaken mee gedaan kan worden. Bitvavo heeft een overzicht van ongeveer dertig verhandelbare crypto’s. Je kan bij wijze van spreken 24/7 op je mobiel snel crypto’s via de app verhandelen.

Stap 2: Maak een tradingview account voor het analyseren van grafiek/charts

Tradingview is een veelgebruikt platform voor het weergeven en analyseren van grafieken van verschillende crypto’s. Binnen deze tool zijn er veel indicatoren om crypto’s te analyseren. Denk aan de MACD, RSI, fibonnaci-retracement, het aangeven van resistance en supportlijnen. Een zeer belangrijke vaardigheid van technische analisten is het construeren van typische patronen.

Naarmate je meer ervaring hebt, ga je bepaalde patronen sneller herkennen. Denk bijvoorbeeld aan de zogeheten pennants, falling wedges, cups en handles. Dit zijn typisch bullish patronen. Er zijn ook bearish patronen zoals rising wedges, decending triangles, enzovoort. Een prima gratis alternatief is charts.cointrader.pro.

Stap 3: Volg instructie filmpjes of lees e-boeken over de inhoud van indicatoren

Op YouTube zijn er volop instructies te vinden over hoe om te gaan met deze indicatoren en hulplijnen. Kies idealiter voor iemand die veel ervaring op het gebied van crypto’s heeft en dit ook heeft aangetoond. Naast YouTube kun je er eveneens voor kiezen om informatieve e-boeken te lezen over de handel in crypto’s. Zo houd je jouw kennis up-to-date en leer je steeds meer over de cryptohandel.

Stap 4: Bekijk en analyseer crypto video’s

Aangezien er talloze filmpjes zijn van verschillende crypto-specialisten, is het verstandig om op zoek te gaan naar korte en praktische instructie-filmpjes. Houd er rekening mee dat het goed is om filmpjes meer dan 1 keer te bekijken en aantekeningen te maken.

Twee experts tips over crypto’s voor beginners

Starten met het handelen in crypto’s is leuk en spannend tegelijk. Door jezelf goed te verdienen in de cryptomarkt is er al veel gewonnen. Kennis is namelijk macht, wat ook geldt voor de cryptohandel. Blijf jezelf verrijken met kennis en tips over crypto coins. Onderstaand beschrijven wij twee experts tips voor beginnende cryptohandelaren.

Expert tip 1: Ga niet FOMO

FOMO staat voor ‘Fear Of Missing Out’. Veel beginnende crypto-handelaars zien bijvoorbeeld een cryptomunt flink stijgen en kopen het meteen groots in met de vooronderstelling dat het blijft stijgen, maar niets is minder waar.

De ervaren crypto-handelaars pakken meteen hun winst bij een prijsstijging van bijvoorbeeld 25% en verkopen deze crypto voordat er een bearish-trend/terugval gaat plaatsvinden. Conclusie: De onervaren mensen zien hun investeringen in rook opgaan. In de cryptowereld zijn er winnaars en verliezers.

Expert tip 2: Buying the dips and the bottoms

Grote investeerders, de zogenaamde whales, wachten tot bepaalde crypto’s qua price de bodem hebben bereikt. Deze accumulation fase kan wel 6 maanden duren, maar als er de resistance (plafond) wordt doorbroken na een retest-confirmation, is de kans groot dat deze in waarde gaat toenemen. Er kan sprake zijn van een parabolische toename in prijs. Zodoende kunnen er ongelofelijk veel winsten worden geboekt.

Ben ik te laat om in te stappen?

Nee, absoluut niet. Dit is nog maar het begin van de ontwikkelingen. Crypto’s gaan naar verwachten een nog grotere rol spelen in de economie. Instellingen zoals grote banken en multinationals zijn nu al volop bezig om miljoenen dollars in de nieuwe crypto-economie te pompen.

Investeer in kennis en vaardigheden: Het is van belang om begrippen vanuit de crypto wereld te doorgronden. Luister naar podcasts over de basics van cryptohandel. Op YouTube zijn er volop filmpjes te vinden over de basisbeginselen van cryptohandel. In het begin komen heel wat begrippen op je af, maar laat je niet afschrikken. Alle goeroes en experts zijn ook vanaf nul begonnen. Geduld is een vereiste om succesvol te zijn in de nieuwe cryptowereld.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *