Handleiding: Crypto kopen bij Bitvavo

Bitvavo handleiding

Home » Crypto coins » Handleiding: Crypto kopen bij Bitvavo

}

25 november 2021

De beginnende cryptohandelaar kan terecht bij diverse exchanges. Een zogeheten ‘crypto exchange’ biedt de kans om in een handomdraai eigenaar te worden van cryptocurrency. Alle ingewikkelde stappen zijn verleden tijd, want een exchange zorgt voor gemak en snelheid. Je wilt vanzelfsprekend ook gaan handelen bij een betrouwbaar cryptobedrijf, bijvoorbeeld uit Nederland.

Wij raden je dan aan om een account aan te maken bij het inmiddels beroemde Bitvavo. De Nederlandse cryptocurrency exchange is gevestigd in Amsterdam en staat bekend om zijn bijzondere lage transactiekosten. Nieuwkomers mogen de 1000 euro ook nog gratis handelen, oftewel zonder transactiekosten. Wil jij weten hoe het kopen van cryptovaluta bij Bitvavo werkt, volg dan de onderstaande stappen!

Open een eigen Bitvavo-account

Bitvavo account openen

Stap 1: Bitvavo account openen

De eerste stap is natuurlijk het openen van een eigen account bij de crypto-exchange Bitvavo. Registeren is helemaal gratis bij het Nederlandse cryptobedrijf. Je kan zelfs profiteren van een welkomstactie, aangezien de 1000 euro aan transacties nog volledig kosteloos zijn. Daardoor is de winst die jij maakt in de beginfase ook echt helemaal van jou.

Je dient enkele gegevens in te vullen, maar ook een gebruikersnaam en een wachtwoord te kiezen. Er zal een mailtje naar jouw e-mailadres worden verzonden met een bevestigingslink. Klik op de link en jouw account is geopend. Je kan direct een kijkje gaan nemen op het professionele platform van Bitvavo. Vanzelfsprekend zijn er ook handleidingen beschikbaar die je een handje kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben, kijk dan even bij de veelgestelde vragen of neem contact op met de klantenservice van Bitvavo.

Verifieer jouw account

Bitvavo moet zich aan een strenge regelgeving houden, aangezien de exchange geregistreerd staat bij de Nederlandsche Bank. Het bedrijf moet zich voortdurend bezighouden met het tegengaan van eventuele witwaspraktijken. Vandaar ook dat alle leden hun account moeten verifiëren. Simpelweg door jouw ID-bewijs op te sturen via de website kan jouw account binnen enkele minuten al geverifieerd zijn. Daarnaast dient de klant ook nog zijn mobiele nummer te bevestigen. Vul jouw 06-nummer in en je ontvangt direct een code via een sms. Vul de code in en klaar is kees.

Storting verrichten bij Bitvavo

Een geldbedrag storten bij Bitvavo is volgende stap. Log in op jouw account en klik op de knop ‘storten’. Let wel op, er kan alleen gestort worden met een bankrekeningnummer die ook daadwerkelijk op jouw naam staat. Het is anders niet mogelijk om geld te storten bij de exchange. Nadat jij op storten hebt geklikt zal er een nieuw scherm openen. Bepaal het stortingsbedrag en selecteer een betaalsysteem. Wij raden je aan om geld te storten met iDeal, aangezien dat de snelste optie is. Daarnaast is het gebruik van iDeal volledig kosteloos en staat het bedrag direct op jouw Bitvavo-account.

Zodra de storting is verricht zal jouw bankrekeningnummer worden gekoppeld aan het account. Dat is handig, aangezien de geldopnames dan sneller worden verwerkt. Als jij op een later moment een uitbetaling aanvraagt zal het bedrag in sommige gevallen nog dezelfde dag op jouw rekening verschijnen. Kies jij voor een storting met een bankoverschrijving, dan kan het even duren voordat jij de beschikking hebt over het geldbedrag.

Kies een cryptomunt uit

Crypto uitkiezen en kopen

Crypto bij Bitvavo uitkiezen en kopen

Het geldbedrag staat als het goed is nu op jouw account. Je kan vervolgens een kijkje gaan nemen op het platform van Bitvavo. Het aanbod aan cryptocurrency is groot, aangezien er zowel kleine als grote munten worden aangeboden.

Vandaar dat het goed is om jezelf alvast in enkele crypto’s verdiept te hebben, alvorens je start met het kopen van cryptomunten.

De prijzen van de cryptomunten kunnen aanzienlijk verschillen. Kies één van de cryptomunten uit en klik op ‘kopen’. Je zal wederom worden doorgestuurd naar een nieuw venster, waar jij in een handomdraai de transactie kan voltooien.

Transactie bevestigen

Het nieuwe venster kan je ook wel het ‘orderscherm’ noemen. De gekozen munt is direct voor de gebruiker geselecteerd. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het bedrag bepalen. Het systeem zal meteen aangeven hoeveel cryptomunten jij voor dat bedrag kan krijgen. Tevreden, bevestig dan de transactie. De cryptomunten verschijnen in jouw portefeuille. Let op, er worden wel transactiekosten in rekening gebracht voor een aankoop. Echter zijn de eerste 1000 euro aan transacties volledig vrij van transactiekosten.

Portefeuille bekijken op de site of de app

Het is op ieder gewenst moment mogelijk om jouw portefeuille te bekijken. Log in op jouw account en de waarde van de portefeuille zal direct worden getoond. Je kan ook bekijken welke munten jij op dat moment in jouw bezit hebt. Daarnaast biedt het platform ook de kans om de koersen van de cryptomunten aandachtig te bestuderen. Het kan nooit kwaad om de koersen in de gaten houden, zeker wanneer je van plan bent op korte termijn investeringen te doen. Alle functies van Bitvavo zijn ook beschikbaar op de gratis Bitvavo applicatie. De app is kosteloos te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Opnemen van cryptocurrency

Het kan zijn dat jij de cryptomunten liever ergens anders wilt onderbrengen, bijvoorbeeld op een eigen wallet. Dat is mogelijk, maar dan zal je wel de cryptocurrency eerst moeten opnemen op jouw Bitvavo-account. Ga naar ‘opnemen’ en bepaal het aantal cryptomunten dat jij wilt verzenden naar een andere wallet. Je dient het adres van de wallet in te vullen, controleer de gegevens altijd nog even een keertje extra. Klik op bevestigen en de munten worden direct verzonden naar de wallet.

Account extra beveiligen

De cryptohandel is redelijk kwetsbaar. Bitvavo stelt alles in het werk om het platform optimaal te beveiligen tegen hackers, maar ook jij kan de nodige beveiligingsmaatregelen treffen. Kies allereerst een wachtwoord uit dat sterk is en zorg ervoor dat het wachtwoord uniek is. Daarnaast is het mogelijk om een 2-FA beveiliging te activeren. Je zal dan nog een extra code toevoegen die bij het inloggen moet worden ingevuld. Het kan hackers nog beter buiten de digitale deur houden.

Contact opnemen met de klantenservice

Het kan zijn dat jij tegen problemen aanloopt of gewoon een vraag hebt. In dat geval kan je altijd even de lijst met veelgestelde vragen doorspitten of contact opnemen met de klantenservice. De medewerkers van de cryptocurrency exchange Bitvavo staan vrijwel de gehele dag voor de klanten klaar. Je kan het beste contact opnemen via de gratis live chatfunctie of een mailtje sturen naar de klantenservice. De medewerkers zijn Nederlandstalig, waardoor je niet tegen taalproblemen zal aanlopen.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *