De beste hardware wallets voor crypto

Beste hardware wallets

Home » Crypto coins » De beste hardware wallets voor crypto

}

1 december 2021

Cryptocurrency is een uniek concept en wellicht ook onze financiële toekomst. Er zijn steeds meer Nederlanders die besluiten om hun eerste stappen in de cryptowereld te zetten en enkele munten aan te schaffen. Het gaat om digitale valuta en dan heerst er ook een gevaar. Er zijn wereldwijd hackers actief, die uitsluitend proberen om cryptovaluta te stelen. Het is geen fraai gegeven, maar wel iets om rekening mee te houden.

De cryptocurrency moeten dan ook goed worden opgeslagen en worden voorzien van de ideale beveiliging. Jij kan ervoor kiezen om jouw cryptomunten op te slaan in een hardware wallet. Dat is een relatief klein apparaatje, bijvoorbeeld een USB stick. Je ontvangt een private key en de wallet zal nooit worden verbonden met het internet. Daardoor is het voor hackers vrijwel onmogelijk om een hardware wallet te hacken en kan jij met een gerust hart gaan investeren in cryptocurrency. Hieronder hebben wij enkel de beste hardware wallets op een rijtje gezet.

Waarom is een hardware wallet belangrijk?

Een hardware wallet biedt simpelweg veel veiligheid bij het handelen in cryptomunten. Het is dan ook de belangrijkste reden waarom mensen massaal kiezen voor een hardware wallet van de hoogst mogelijke kwaliteit. Je kan hackers succesvol weren en buiten de deur houden. Daarnaast is het veiliger dan wanneer jij jouw cryptomunten bij een exchange laat staan. De gebruiker van een hardware wallet heeft ook ten alle tijden toegang tot zijn eigen crypto wallet, je kan het vergelijken met een portemonnee alleen dan digitaal. Iedere hardware wallet zal ook automatisch een back-up aanmaken, waardoor je nooit in de problemen komt of jouw digitale geld kan verliezen.

Ledger Nano S

Ledger Nano S hardware wallet

De Ledger Nano S is een crypto hardware wallet

De Ledger Nano S is één van de populairste en best verkochte hardware wallets ter wereld. Dat komt vooral doordat de gebruiker meerdere soorten cryptomunten kan opslaan op de wallet. Je kan bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum veilig op de Ledger Nano S zetten, maar dat geldt ook voor enkele andere munten. Het kleine apparaatje is voorzien van de benodigde veiligheidskenmerken en biedt ook de kans om jouw cryptomunten te versturen naar andere adressen of juist te ontvangen.

De hardware wallet Ledger Nano S ziet er fraai uit en heeft een luxe uitstraling. Daarnaast is de wallet ook betaalbaar, want jij kan het apparaatje al voor 59,00 euro kopen bij diverse webshops, waaronder CoolBlue en Bol.com.

Ledger Nano X

Een van de nieuwere hardware wallets is de zogeheten Ledger Nano X. Het apparaatje is wel wat duurder dan de Nano S, aangezien deze wallet te koop is voor een bedrag van 119,00 euro. Daar staat natuurlijk ook wel het nodige tegenover. De Ledger Nano X kan ruim 100 verschillende cryptocurrency veilig opslaan, dat is vrij uniek. Daarnaast beschikt de hardware wallet over een sterke beveiliging dankzij een versleutelde chip. Mocht je echter alleen maar willen handelen in Bitcoin en Ethereum, dan kan je ook voor de goedkopere optie kiezen.

Trezor Wallet

Het bedrijf Trezor besloot zich al direct in de beginfase van de cryptocurrency te gaan richten op de cryptomarkt. Het bleek een gouden greep te zijn van het bedrijf. De Trezor One Wallet kwam dan ook al snel op de markt en werd in grote getalen verkocht. Het is nog altijd één van de populairste hardware wallets. Dat komt ook doordat er veel altcoins op de wallet kunnen worden opgeslagen en de vraag naar de altcoins blijft toenemen.

Qua functies lijkt de Trezor hardware wallet wel heel erg op de goedkopere Ledger wallets. Echter kunnen er bijzonder veel soorten cryptomunten op de wallet worden geplaatst. Als jij de Trezor One Wallet wilt kopen dan ben je rond de 59,00 euro kwijt en vanzelfsprekend kan jij de wallet ook kopen bij de bekendere Nederlandse webshops.

KeepKey

De KeepKey hardware wallet is wellicht één van de stijlvolste opties. Het apparaat werd uitgebracht door een Amerikaans bedrijf en ziet er bijzonder mooi uit. Daarnaast is het ook een perfecte wallet voor het opslaan van diverse cryptomunten. De hardware wallet is voornamelijk populair onder de beginnende crypto investeerders. Het gebruiksgemak is een voordeel en ook de beveiliging is van een hoge kwaliteit. Je kan met gemak tientallen cryptomunten op de wallet onderbrengen. Er moet gedacht worden aan de Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Litecoin, WeTrust en Wings. De KeepKey hardware wallet kost 59,99 euro en is te koop bij Amazon.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *