Cryptovaluta kopen: Hoe pak je dit aan?

Cryptovaluta kopen

Home » Crypto coins » Cryptovaluta kopen: Hoe pak je dit aan?

}

17 november 2021

“Hoe koop ik cryptovaluta?” is een vraag die velen zich tegenwoordig stellen. Voor veel beginners die berichtgeving over Bitcoin en andere digitale valuta in het nieuws zien, lijkt het kopen van cryptocurrencies misschien een doel op zich. Iedereen kent wel mensen die recent of in het verleden crypto coins hebben gekocht. Dus waar begin je? In dit artikel geven wij antwoord op die vraag.

Een inleiding tot cryptovaluta kopen

Hoe kun je cryptovaluta kopen

Cryptovaluta kopen: Een goede basis is belangrijk

Met een aantal gebruiksvriendelijke mobiele apps die nu beschikbaar zijn op zowel iOS als Android, is het kopen en verkopen van crypto eigenlijk heel eenvoudig. Door de complexiteit van het gebruik van een crypto uitwisseling weg te nemen, zijn apps ideaal voor zowel beginnende beleggers als ervaren handelaren die een eenvoudige, snelle en wrijvingsloze manier willen om digitale activa te kopen en te verhandelen en hun crypto-portfolio onderweg te volgen.

Alvorens je start met het kopen van bepaalde cryptovaluta’s, is het allereerst zaak om te weten welke criteria – beter bekend als ‘functies’ – voor jou van belang zijn. Op die manier kun je gedegen de crypto markt betreden, aangezien van van tevoren inzichtelijk gemaakt hebt hoe je het kopen van crypto coins gaat vormgeven. Lees verder om erachter te komen welke functies er zoal zijn.

Functies die met het kopen van cryptovaluta samenhangen

Als beginner is het belangrijk om te weten dat er, zoals bij veel investeringen, een risico is voor jouw kapitaal. De prijs van cryptovaluta kan zowel dalen als stijgen en de prijsbeweging kan volatiel zijn. Dit zou een belangrijke factor moeten zijn bij het nemen van jouw beslissing om in crypto te investeren. Maar als het gaat om het kiezen van de beste app, kan het een ontmoedigend proces zijn. Het is dus een goed idee om te bedenken welke functies voor jou belangrijk zijn:

Beveiliging: Jouw zuurverdiende activa moeten zo veilig mogelijk worden opgeslagen, dus kijk naar de beveiligingsfuncties van de app om ervoor te zorgen dat je geld volledig is beveiligd en beschermd tegen cyberaanvallen. Sommige apps beloven ‘beveiliging op bankniveau’ of gebruiken een gezichts- en vingerafdruk-ID om accounts te beschermen, waardoor ingewikkelde sleutels of portefeuilles overbodig zijn.

Gebruiksvriendelijk: Vooral belangrijk wanneer je net begint met het kopen van cryptocurrency is een gebruiksvriendelijk platform met gebruiksvriendelijke functies en de mogelijkheid om gemakkelijk en snel geld in en uit investeringen te verplaatsen.

Klantenservice: Onderschat het belang van een goede klantenservice niet; vooral als crypto-beleggen nieuw voor jou is. Een telefonische service of online chatservice naar een ‘echt’ persoon is een bonus.

Vergoedingen: Het is altijd de moeite waard om te controleren hoeveel het kost om te storten, op te nemen en te handelen voordat je een account opent. Dit aangezien vergoedingen echt de winst kunnen opeten, vooral voor reguliere beleggers. Een gerenommeerde beurs-app zal zijn klanten de beste cryptoprijs bezorgen, zonder verborgen spreads of marges, waardoor ze transacties tegen minimale kosten kunnen uitvoeren – en sommige bieden zelfs een vast wisselkoerstarief, ongeacht de handelswaarde.

Het bereik: Hoewel er momenteel bijna 6.000 digitale cryptomunten in omloop zijn, bieden de meeste uitwisselings-apps een beperkt aantal opties / coins – meestal Bitcoin en een paar andere grote cryptocurrencies.

Up-to-date: Doorgaans worden live tarieven rechtstreeks gestreamd vanaf de beurs waarmee de bank werkt en met de meeste apps kunnen gebruikers saldi in realtime volgen, historische prestatiegegevens bekijken en hen informeren over nieuwswaardige cryptoprijswijzigingen.

Alles in één: Zoek een app met extra functies, zoals een fiat-geldrekening om naast je crypto-investeringen te zitten, een debetkaart om jouw zuurverdiende cryptovaluta uit te geven – of toegang tot blogs om meer te weten te komen over hun aanbod van digitale valuta voordat je gaat beleggen in hen.

Rente verdienen: Sommige cryptocurrency uitwisselingen bieden manieren om rente te verdienen op crypto-investeringen. Dit kan worden gegenereerd doordat de beurs geld van klanten uitleent, of door stakingskosten als ze zich ertoe verbinden hun activa voor een bepaalde periode met rust te laten. Hoe dan ook, het is belangrijk om te begrijpen hoe het werkt en te controleren op directe toegang of boetes voor opnames.

Experts suggereren dat bijna driekwart van de Nederlandse volwassenen in 2023 mobiele apps zal gebruiken voor traditionele financiële transacties. Dit terwijl bijna één vijfde van de Nederlanders al cryptocurrency heeft gekocht. Het is dan ook geen verrassing dat er een overvloed aan mobiele crypto apps opduikt, waardoor lange termijn beleggers en korte termijnhandelaren de mogelijkheid om onderweg cryptocurrencies te verhandelen.

Waar moet je nog meer op letten?

Zoals bij alle beleggingen loopt jouw kapitaal risico. Beleggingen in direct toegankelijke spaarrekeningen en obligaties met een vaste looptijd die worden aangeboden door door de bekende banken en hypotheekbanken bieden bescherming aan particuliere consumenten via depositogarantie. Digitale valuta zoals crypto coins worden niet gereguleerd door deze depositogarantie. Dit betekent dat rekeninghouders geen beroep kunnen doen op de compensatieregeling.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *