Horloges flippen om extra geld bij te verdienen

Horloge flippen verkopen

Home » Geld bijverdienen » Horloges flippen om extra geld bij te verdienen

}

17 december 2021

Heb je weleens van horloges flippen gehoord? Zo niet, dan ben je niet de enige! Zoals je wellicht al kunt raden, heeft het flippen van horloges te maken met extra geld bijverdienen. In dit artikel beschrijven wij wat horloges flippen inhoudt, hoe je ermee van start gaat, en wat mogelijk valkuilen zijn. Na het lezen van dit artikel kan het zomaar zijn dat je een echte horloge flipper wordt!

Horloges flippen: Wat houdt dit precies in?

Horloges flippen bijverdienen

Extra bijverdienen door horloges te flippen

Het principe achter een horloge flippen is eigenlijk heel eenvoudig. Je koopt een horloge tegen een zeer gunstige prijs in (veelal tweedehands), en je verkoopt jouw horloge snel door. Onder aan de streep wil je natuurlijk een leuke winst overhouden; per slot van rekening wil je met het flippen van een horloge extra geld bijverdienen.

Ook al lijkt horloges flippen op het eerste gezicht erg makkelijk; het is goed om rekening te houden met een aantal zaken. Zo wil je bijvoorbeeld niet een nephorloge, een beschadigd uurwerk of een andere ‘kat in de zak’ kopen. Laten we daarom onderstaand eens beginnen met het beschrijven van een plan van aanpak, zodat je kunt leren hoe je met horloges geld verdienen middels flippen van start kunt gaan.

Hoe ga je met het flippen van horloges van start?

Om goed van start te gaan met het flippen van horloges, kun je ons stappenplan als richtlijn gebruiken. Dit plan van aanpak bestaat grofweg uit 4 stappen, namelijk:

  1. Jezelf verdiepen in de prijzen en specificaties van horloges
  2. Weten waar je kunt zoeken naar goede horloge deals
  3. Onderhandelen met verkopers om tot een gunstigere prijs te komen
  4. Waar en hoe je jouw horloge kunt verkopen / flippen

Wanneer je alle punten in het stappenplan meerdere keren doorlopen hebt, zal je bemerken dat je steeds meer feeling met de in- en verkoop van horloges krijgt. Je zult dan ook sneller goede deals vinden voor het flippen van horloges en meer geld kunnen bijverdienen. Lees verder om te starten met lezen over de eerste stap; jezelf verdiepen in de wondere wereld van horloges en uurwerken.

Verdiep jezelf in horloges

Allereerst is het raadzaam om jezelf in de markt van horloges te verdiepen, alvorens je van start gaat met horloges flippen. Er zijn diverse gratis fora – zoals Horlogeforum.nl – waar je jezelf kun aanmelden. Bekijk daar bijvoorbeeld eens de berichten van leden over bepaalde aan- en verkopen van horloges.

Daarnaast zijn er tal van andere kanalen om jezelf bekend te maken met de prijzen en specificaties van horloges. Op YouTube zijn enorm veel how-to en review video’s te vinden over horloges.

Lees jezelf dus eerst goed in, bekijk video’s, en wanneer je ervan verzekerd bent dat je voldoende weet over een bepaald merk en horloges in het algemeen, kun je beginnen met het zoeken naar goede deals.

Zoek als horloge flipper goede deals

Vervolgens kun je gericht op zoek gaan naar goede horlogedeals. De meeste horloge flippers kiezen ervoor om tweedehands horloges te kopen en verkopen. Dit maakt een platform zoals Marktplaats bijzonder geschikt voor het flippen van horloges.

Het is verstandig om een bepaald merk als uitgangspunt te nemen. Ben je een beginnende flipper? Dan kun je het beste starten met een horloge in het laag- tot middensegment. Denk bijvoorbeeld aan een merk als Seiko. Ben je een gevorderde horloge flipper? Dan kun je jezelf oriënteren op de duurdere horloges (waarmee je vaak meer winst kun maken per flip / verkoop), zoals Rolex.

Ook websites zoals Chrono24 zijn ideaal voor het inkopen van horloges. Let wel goed op dat je zakendoet met een betrouwbare verkopen. Dit geldt natuurlijk in zijn algemeenheid; zo ook voor Marktplaats en ieder ander platform, dus. Heb je een goede horloge deal gevonden, en denk je winst te kunnen maken wanneer je dit horloge doorverkoopt? Dan is het tijd om te gaan onderhandelen met de verkoper!

Kom tot een gunstige prijs door te onderhandelen

Door goed te onderhandelen kun je jouw uiteindelijke winst verhogen. Winst maken gebeurt namelijk niet alleen door goed te verkopen, maar ook door effectief te onderhandelen en daarmee de overnameprijs te verlagen. Staat een horloge al een tijdje te koop? Dan is de verkoper vaak bereid om te zakken met de prijs.

Je kunt bijvoorbeeld een eerste bod aanhouden wat 25% tot 35% onder de vraagprijs ligt. Waarschijnlijk gaat de verkoper daar niet gelijk mee akkoord. Probeer elkaar dan ergens in het midden te vinden. Een mooie win-win: De verkoper is van zijn horloge af, jij hebt een goede deal gescoord én extra bespaart op de overname.

Nu je jouw horloge bemachtigd hebt, kunnen we inzoomen op de laatste stap: Het flippen ofwel verkopen van het horloge.

Flip jouw horloge: Verkopen doe je zo

Tijd om je horloge daadwerkelijk te flippen! Je gaat nu op zoek naar een koper die jouw horloge tegen een meerprijs wilt overnemen. Zorg er allereerst voor dat je goede foto’s van het horloge maakt. Een beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden, wat ook voor het flippen van horloges geldt. Ook is het zaak om een goede, heldere beschrijving op te stellen. Benoem de specificaties van het horloge, wat er uniek aan het horloge is en eventuele minpuntjes (eerlijkheid duurt het langst, zitten er bijvoorbeeld krasjes op het horloge?).

Je kunt dezelfde platformen inzetten die je ook gebruikt hebt voor het kopen van het horloge. Denk aan Marktplaats, Chrono24, fora zoals Horlogeforum, enzovoort. Zet zoveel mogelijk kanalen in om de zichtbaarheid van jouw deal te vergroten. Heb je een koper gevonden? Onderhandel dan een zo gunstig mogelijke prijs. Let wel: De vraagprijs betekent in veel gevallen niet de daadwerkelijke overnameprijs. Veel mensen proberen te onderhandelen, wat ook jij tijdens de voorgaande stap hebt geprobeerd. En dat is logisch. Heb je een bepaald bedrag in gedachten wat je voor jouw horloge wilt hebben? Zorg er dan voor dat je jouw vraagprijs daarop afstemt. Deze zal dus hoger worden.

Hoeveel verdient horloges flippen?

Hoeveel horloges flippen precies verdient, is lastig te zeggen. Door slim in te kopen en te verkopen, kun je enkele honderden tot duizenden euro’s binnen een relatief kort tijdsbestek maken. Dit hangt ook deels met geluk samen; hoe snel meldt een koper zich en hoeveel is diegene bereid om te betalen? Probeer als beginnende horloge flipper niet direct grote winstpercentages te behalen, maar krijg eerst feeling met de in- en verkoop van horloges.

Vervolgens kun je, wanneer je de kneepjes van het flippen kent, wat meer risico nemen – bijvoorbeeld door duurdere merken aan te schaffen voor hogere bedragen. De winst die je op dergelijke duurdere horloges kunt maken, is veelal hoger dan klokjes in het midden- tot laagsegment. Echter, het flippen van horloges kan resulteren in een leuke bijverdienste en valt ook relatief makkelijk te combineren met een vaste baan. Doorgaans kost het niet veel tijd.

3 handige horloges flippen tips

Nu je in grote lijnen weet wat een horloge flippen inhoudt, delen wij graag nog drie aanvullende ‘flip tips’ met jou. Onderstaand gaan wij in op:

  • Herinvesteren van de winst
  • Pluspunten van een gelimiteerde oplage
  • Geïnteresseerden tegen elkaar laten opbieden

Tip 1: Herinvesteer de winst die je met horloges flippen maakt

Yes! Jouw eerste horloge is met succes geflipt en je hebt een leuke winst gemaakt. Verleidelijk om je winst gelijk uit te geven aan andere dingen? Je bent niet de enige. Toch is het verstandiger om (een deel van) jouw winst te herinvesteren in een nieuwe horloge-aankoop. Op die manier krijg je een soort sneeuwbaleffect; je maakt steeds meer geld van iedere winst die je maakt door het te herinvesteren.

Tip 2: Horloges met een gelimiteerde oplage zijn in trek

Schaarste drijft de prijs extra omhoog. Dit maakt horloges met een gelimiteerde oplage erg in trek onder horloge flippers. Aangezien er slechts een gelimiteerd aantal horloges van een specifiek model of jaartal is, is er doorgaans minder concurrentie qua verkopers. Jouw onderhandelingspositie als zijnde verkoper wordt daardoor sterker. Dit kan ertoe leiden dat je sneller een horloge flipt voor een gunstigere prijs.

Tip 3: Verkoop niet aan de eerste de beste persoon

Soms is het beter om niet gelijk in te gaan op het eerste bod dat je ontvangt, maar even af te wachten. Idealiter zorg je ervoor dat er ten minste 2 tot 4 geïnteresseerden in jouw horloge zijn. Dit vergroot eveneens jouw onderhandelingspositie; je kunt de geïnteresseerden laten weten dat er veel animo in het horloge getoond is. Daarmee kun je een hoge(re) vraagprijs voor jouw klokje onderbouwen.

Let op deze mogelijke valkuilen

Horloges flippen kan erg lucratief zijn als bijverdienste, maar er zijn ook een aantal mogelijke valkuilen waar je rekening mee moet houden. Hieronder benoemen wij er een aantal.

Nephorloges: Sommige nephorloges zijn vrijwel niet van echt te onderscheiden. Vaak worden horloges in het duurdere segment vervalst. Vraag altijd naar een bon of enig andere vorm van een betaalbewijs, waarmee de verkoper kan aantonen dat het om een legitiem horloge gaat die gekocht is bij bijvoorbeeld een juwelier. Het kan gebeuren dat de verkoper het betaalbewijs kwijt is. Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat het om een nephorloge gaat. Echter, laat het horloge in dat geval controleren door een horlogespecialist of een juwelier, zodat je 100% zeker weet dat het niet om een nephorloge gaat.

Online oplichting: Via bepaalde marktplaatsen / platformen wordt er regelmatig opgelicht. Artikelen worden bijvoorbeeld niet verstuurd, terwijl jij er wel voor hebt betaald. Weet als horloge flipper met wie je zaken doet en kies idealiter voor een betrouwbare partij. Ook in het echt afspreken kan verstandig zijn wanneer horloges flippen iets is wat je wilt doen. Bijkomend voordeel is dat je dan gelijk de staat – waaronder eventuele gebreken – van het horloge in het echt kunt zien.

Ripdeals: In het echt afspreken kent ook een keerzijde; de kans op een ripdeal. Gelukkig komen ripdeals niet vaak voor, maar desalniettemin is het noodzakelijk om hier rekening mee te houden. Zeker als je een duur horloge verkoopt of koopt, kan de kans op een ripdeal toenemen. Wat je bijvoorbeeld kunt doen om de kans op een ripdeal te verkleinen, is om met de koper/verkoper af te spreken op een drukke locatie waar veel andere mensen zijn en cameratoezicht is.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *