Wat is een ‘Bull Run’ in de cryptowereld? Wij leggen het uit

Wat is een bull run crypto

Home » Crypto coins » Wat is een ‘Bull Run’ in de cryptowereld? Wij leggen het uit

}

19 april 2022

Handelen op de cryptomarkt is allang niet alleen meer voor grote investeerders, want ook de particulier kan zich mengen in deze unieke wereld. De exchanges bieden de kans om al vanaf 1,00 euro te investeren in cryptomunten, waardoor eigenlijk iedereen een poging kan wagen.

Echter zijn het de ingewikkelde termen binnen de cryptomarkt die voor verwarring zorgen en een nieuwkomer kunnen afschrikken. Gelukkig zijn de meeste termen juist logisch en eenvoudiger te begrijpen dan jij denkt. Wij gaan het hebben over de ‘bull run’, een term die best vaak zal langskomen.

Crypto Bull Run

Bull Run cryptocurrency

Wat is een bull run nu precies?

De investeerders die zich storten in de wereld van de cryptocurrency kunnen veel geld verdienen, maar ook geld verliezen. De koers van de munt zal allesbepalend zijn, vandaar ook dat de marktontwikkeling een essentieel onderdeel speelt. Zodra er zal worden gesproken van een Bull Run, dan kan je van een winstgevende periode spreken.

De bull market is dan ook een cryptomarkt waarbij de koersen omhoogschieten en de waarde van de munten toeneemt. Dat is fijn als jij al een geldbedrag hebt geïnvesteerd. Mocht je willen investeren in de markt gedurende een bull market, dan is de kans op verlies groter. Mochten alle koersen aan een daling zijn begonnen, dan hebben wij het over een bear market.

Een crypto bull run is een langdurige periode waarin de koersen van de cryptomunten stijgen. Het gaat dan niet om een plotseling en korte koersstijging, maar een stijging die langer blijft aanhouden. Het is een spannende tijd, waarin het gevoel van de crypto investeerder een doorslaggevend effect heeft. Zodra er meer munten worden gekocht, dan zal de koers blijven stijgen.

Bij een grootschalige verkoop zal de koers weer afvlakken of zelfs een daling inzetten. Wij raden je aan om als nieuwkomer niet te investeren gedurende een crypto bull run, maar juist tijdens een bear market. De kans op succes is dan namelijk veel groter en het voorkomt het FOMO-effect.

In contrast: Wat is een Bear Run?

Een bear market is een cryptomarkt met dalende koersen. Een bear run is nog nadeliger en is een tijd waarin de koersen voor een langere periode dalen. Gedurende een bear run is het moeilijk te voorspellen wanneer de markt zal gaan omdraaien en de daling stopt, aldus een informatief artikel van Coinbase.

Dat komt doordat paniekverkopen plaatsvinden en dat is nog nadeliger voor de koers. Het is wel een tijd waarin nieuwkomers het beste kunnen investeren. De koersen zijn dalende, maar zullen op een gegeven moment ook zeker weer gaan stijgen.

Waar kan ik cryptomunten kopen?

Cryptomunten kan jij tegenwoordig gemakkelijk online aanschaffen bij de exchanges. Wij raden je aan om gebruik te gaan maken van de diensten van een Nederlandse crypto exchange. Simpelweg omdat de Nederlandse cryptobedrijven over de benodigde vergunningen beschikken en staan ingeschreven bij de Nederlandsche Bank.

Enkele bekende exchanges zijn Bitvavo, Bitcoin Meester en BLOX. De populairste exchange is Bitvavo, mede vanwege zijn lage transactiekosten. De nieuwkomer kan ook direct 1000 euro investeren zonder transactiekosten te betalen. Een account aanmaken bij een exchange is ten alle tijden kosteloos.

Ook interessant om te lezen: BitPanda Card voor het betalen met crypto

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *