5 tips voor meer succes als crypto investeerder

Crypto investeerder tips

Home » Crypto coins » 5 tips voor meer succes als crypto investeerder

}

18 maart 2022

De cryptocurrency zijn leuk om mee te handelen. Je kan investeren met kleine en hoge bedragen. Je kan als investeerder dan ook voldoende kennis vergaren en jouw timing verbeteren. Het zijn manieren om succesvol te worden op de cryptomarkt. Natuurlijk zal jij ook wel wat geluk moeten hebben en op het juiste moment moeten instappen. De koersen zijn onvoorspelbaar, maar de potentie is gigantisch. Mocht je nog zoekende zijn naar jouw manier van investeren, dan hebben wij hieronder vijf handige tips waarmee jij nog meer succes kan boeken als crypto investeerder.

Kies ook voor short

Tips crypto investeerder succes

Tips voor meer succes als crypto investeerder

De meeste crypto handelaren kiezen ervoor om exchanges te gebruiken, zoals het alom bekende Bitvavo. Deze Nederlandse exchange biedt een ruim assortiment aan. Echter besluiten de investeerders wel long te gaan. Dat is niet zo gek, want de koersen van de meeste munten zijn flink gestegen en dat levert de investeerder een geweldig rendement op.

Het is alleen niet altijd rozengeur en maneschijn, want de waarde van een cryptomunt kan ook dalen. Je kan redelijk eenvoudig anticiperen op een daling door ervoor te kiezen short te gaan. Daalt de waarde van een cryptomunt en ben je short gegaan? Dan verdien je daar geld mee.

Activeer de notificaties

De koersen veranderen continu en dat kan bij de meeste nieuwkomers voor veel stress zorgen. Zij blijven constant de koersen volgen en dat is niet verstandig. Je kan beter kiezen voor de notificaties. Je kan deze instellen bij verschillende exchanges, brokers en er zijn speciale crypto applicaties voor op de markt gebracht. Het fijne is dat jij een berichtje (notificatie) ontvangt wanneer er iets bijzonders staat te gebeuren, bijvoorbeeld bij een flinke koersstijging of daling. Het scheelt tijd en stress.

Tools bij een crypto exchange gebruiken

De cryptomarkt is groot en blijft ook groeien. Het aantal investeerders is de afgelopen jaren toegenomen en het einde is nog niet in het zicht. Dat komt mede doordat handelen steeds gemakkelijker aan het worden is, bijvoorbeeld door de tools die zijn uitgebracht. De tools zorgen ervoor dat jij efficiënter en beter kan handelen op de cryptomarkt. Je kan kiezen voor een trading bot, maar ook handige statistieken, analyses en limit orders. De keuze aan tools blijft toenemen en daar pluk jij de vruchten van. Dankzij de limit orders kan jij een systeem automatisch voor je laten handelen en hoef jij zelf niet naar de koers te kijken of actie ondernemen.

Investeren bij een goedkope exchange

Een exchange is altijd handig voor een investeerder. Je kan bij een crypto-exchange gratis een account aanmaken en direct beginnen met handelen. Voordelen zijn dat jij met iDeal geld kan storten en op ieder gewenst moment de munten weer kan verkopen. Echter zal een exchange ook kosten in rekening brengen voor de diensten. De transactiekosten komen om de hoek kijken. Een actieve handelaar zal de kosten dan ook regelmatig moeten betalen en dat kost geld. Kies daarom ten alle tijden voor een goedkope exchange. Wij raden de crypto exchange Bitvavo aan, simpelweg omdat het de goedkoopste exchange van Nederland is. Als nieuwkomer mag jij ook 1000 euro investeren zonder transactiekosten te betalen. Wees geen dief van jouw eigen portemonnee en kies voor een goedkope exchange.

Crypto handelen met leverage

Het grootste deel van de investeerders kiest voor lange en korte termijn investeren. Echter zijn er ook waaghalzen die besluiten om te handelen met leverage. Wij moeten bekennen dat het een risicovolle onderneming is en niet altijd goed zal uitpakken. Echter kan jij er ook snel veel geld mee verdienen, een beetje geluk heb je zeker nodig. Je zal gaan handelen en speculeren met geleend geld. Je kan daardoor gaan handelen met veel hogere bedragen en dus ook meer winst maken in een korte tijd. Let op, het kan je ook veel meer geld kosten dan jij eigenlijk wilde investeren. Het is slim om eerst research te doen en te oefenen.

Ook interessant om te lezen: 5 redenen om crypto te kopen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *