GoldRepublic: Edelmetalen kopen als belegging

GoldRepublic edelmetalen kopen

Home » Geld investeren » GoldRepublic: Edelmetalen kopen als belegging

}

16 maart 2022

De handel in goud bestaat al bijzonder lang en speelde dan ook een belangrijke rol in de historie. De schaarste van goud zorgt ervoor dat de waarde behouden blijft en een investering een veilige mogelijkheid is. Goud kan niet worden bijgemaakt, terwijl de vraag naar de edelmetalen wel blijft toenemen. Een investering in goud zal nooit voor een enorme koersdaling zorgen en kan zelfs geld opleveren over het lange termijn. Jij kan ook direct beginnen met beleggen in edelmetalen, zoals goud en zilver. Dat is bijvoorbeeld mogelijk op het professionele platform van GoldRepublic.

Edelmetalen kopen bij GoldRepublic

GoldRepublic edelmetalen belegging

Beleggen in edelmetalen bij GoldRepublic

Beleggen in edelmetalen kan op verschillende manieren, waaronder bij GoldRepublic. De aanbieder werkt uitsluitend online en maakt de handel in goud een stuk laagdrempeliger. Jij kan bij de aanbieder echt goud, platina of zilver kopen. Nadat jij een bestelling hebt afgerond dan zal er een nieuwe baar worden gemaakt, waarvan jij de eigenaar bent. De baar heeft een serienummer en is voor de volledige 100% jouw eigendom.

Het is ook mogelijk om een klein deel van een baar te kopen en met meerdere personen een volledige baar aan te schaffen. Het edelmetaal bestaat ook echt en komt in een kluis van GoldRepublic te liggen. Het is ook mogelijk om het metaal zelf te bewaren, de aanbieder zal het edelmetaal opsturen via de post.

Professionele opslagplaats

Je krijgt na de investering echt goud, zilver of platina in jouw bezit. De edelmetalen wil jij natuurlijk wel veilig opgeslagen hebben en dat is zeker mogelijk bij GoldRepublic. Je kan ervoor kiezen om de metalen door GoldRepublic te laten opslaan in een beveiligde kluis in Nederland, Duitsland of Zweden. Vanzelfsprekend krijg jij ook een verzekering voor eventuele diefstal of het verlies van de edelmetalen. Echter is het niet gratis om de edelmetalen door GoldRepublic te laten opslaan, er zal een jaarlijks opslagbedrag in rekening worden gebracht door het bedrijf.

Edelmetalen zelf opslaan

Het kan zijn dat jij liever de edelmetalen in eigen bezit wilt houden en opslaan. GoldRepublic zal de metalen in dat geval opsturen. Wij raden je aan om een goede kluis te kopen, want je geniet geen verzekering. Daarnaast zal GoldRepublic zijn terugkoopgarantie niet meer aanbieden, maar je hoeft ook geen extra opslagkosten te betalen. Je zal wel verzendkosten moeten betalen, dat ligt aan de formaten en het gewicht. De verzendkosten starten vanaf 16 euro en kunnen oplopen tot 300 euro. Daarnaast zal er één procent aan uitleverkosten moeten worden neergelegd. De prijzen kunnen nog wel eens veranderen, het kan geen kwaad om even de site van GoldRepublic goed in de gaten te houden.

Veilige investering in onzekere tijden

Geld investeren in edelmetalen levert geen rente op en zal op die manier dan ook geen rendement opleveren. Het kan voorkomen dat de waarde van de edelmetalen stijgt, waardoor er alsnog winst kan worden gemaakt. Goud, zilver en platina kan jij eerder zien als een veilige investering in onzekere tijden. Goud zal altijd waardevol blijven en dat heeft te maken met de schaarste van de edelmetalen. Een failliete bank is geen gevaar, want je de waarde van goud blijft intact. In oorlogstijden zijn er dan ook veel beleggers die hun uitweg zoeken in goud en zilver.

Spaarplan GoldRepublic

GoldRepublic heeft een spaarplan in het leven geroepen en daar kan jij de vruchten van plukken. Je geeft het bedrijf toestemming om iedere maand een bedrag van jouw bankrekening te halen en dat te investeren in goud. De edelmetalen worden opgeslagen door het bedrijf en komen in een beveiligde kluis in Zwitserland te liggen. Het spaarplan is al beschikbaar vanaf 50,00 euro per maand en dus voor vrijwel iedereen een mogelijkheid. Je kan op ieder moment stoppen of het maandbedrag veranderen. Daarnaast geniet jij van de terugkoopgarantie van GoldRepublic en kan jij de metalen op ieder gewenst moment weer van de hand doen. De investeerders die kiezen voor een spaarplan profiteren eveneens van lagere kosten, aangezien het aankooptarief met 50% daalt.

Betrouwbaarheid van GoldRepublic

GoldRepublic komt oorspronkelijk uit Nederland en heeft een goede reputatie. Het bedrijf beschikt over een AFM-vergunning en biedt veiligheid. De aangekochte edelmetalen zijn ten alle tijden ook echt jouw bezit en eventuele schuldeisers mogen niet bij GoldRepublic aankloppen voor het goud van de investeerders. Daarnaast biedt GoldRepublic een terugkoopgarantie, een handig spaarplan en de nodigde verzekeringen.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *