Investeren in edelmetalen: Hoe ga je daarmee van start?

Investeren in edelmetalen

Home » Geld investeren » Investeren in edelmetalen: Hoe ga je daarmee van start?

}

14 maart 2022

De edelmetalen zijn altijd al een populaire belegging geweest. De producten zoals goud, zilver en platina zijn dan ook een goede investering en zullen hun waarde niet verliezen. Sterker nog, de waarde van goud is door de jaren heen gestegen. Een belegging in een edelmetaal zorgt dan ook voor de nodige bescherming in onzekere tijden. De omstandigheden op de markt zijn nog wel eens negatief en dan is het des te interessant om te beleggen in zilver of goud. In oorlogstijden grijpen dan ook veel investeerders naar de metalen. De grote vraag die dan blijft staan, waar kan ik investeren in edelmetalen?

Edelmetalen kopen bij de juwelier

Investeren in edelmetalen bij juwelier

Bij de juwelier edelmetalen als investering kopen

Er zijn genoeg juweliers in Nederland waar jij met het grootste gemak zilver en goud als investering kan kopen. Echter gaat het bij de beleggers dan niet om sieraden, zoals ringen en oorbellen. De belegger koopt het liefst een baar goud of zilver. Dat is bij enkele juweliers ook zeker een optie, maar het is slim om dat van te voren even na te vragen. Het kan voorkomen dat een baar alleen zal worden verkocht op afspraak, je kan er dus niet zomaar even de winkel voor binnenlopen.

Jij kan de baar meenemen naar huis en daar vervolgens veilig bewaren. Wij raden je aan om een kluis te kopen, aangezien het om een zeer waardevol object gaat. Controleer ook de verkoper, aangezien jij wel 100% zeker wilt zijn van het feit dat het om echt goud of zilver gaat.

Beleggen in EFT’s

Het is nogal een gedoe om een baar te kopen, want het kan tegenwoordig allemaal veel gemakkelijker. Jij kan ook gaan beleggen in de zogeheten EFT’s, oftewel de Exchange Traded Funds. Er zijn ook EFT’s die de goudkoers en/of de zilverkoers zal vertegenwoordigen. Beleggen in EFT’s is niet alleen simpel, het is ook mogelijk zeer winstgevend. Je investeert in edelmetalen, zonder dat jij de metalen daadwerkelijk in huis haalt. Echter kan de koers ook flink zakken en dat is een minpunt. Jij bezit de edelmetalen dan niet fysiek, dus je kan het metaal ook niet gebruiken voor andere doeleinden. Desondanks is dit wel de veelgebruikte manier om te beleggen voor jou!

Beleggen bij GoldRepublic

Investeringen in edelmetalen zijn populair, zoals in goud en platina. Je kan op verschillende platformen gaan beleggen in de metalen, waaronder bij het bekende beleggingsplatform GoldRepublic. Het fijne is dat jij kosteloos een account kan aanmaken en geld kan storten met het betaalsysteem iDeal. De edelmetalen worden na aankoop in jouw wallet geplaatst. Pluspuntje, de metalen zijn echt en worden veilig opgeslagen door de aanbieder. Het goud, zilver en het platina ligt in een echte kluis op een geheime locatie. GoldRepublic biedt ook een verzekering aan bij diefstal. GoldRepulic is een veilige en betrouwbare aanbieder en staat geregistreerd bij de AFM.

De opslag van de edelmetalen is overigens niet kostenvrij. Het bedrijf zal namelijk 1% transactiekosten in rekening brengen, maar ook opslagkosten rekenen. Dergelijke kosten worden één keer per jaar in rekening gebracht door GoldRepublic. Het is echter ook mogelijk om de edelmetalen wel zelf te bewaren, deze worden na aankoop verzonden of jij kan deze ophalen bij één van de ophaalpunten.

Het is ook mogelijk om de edelmetalen weer te verkopen aan GoldRepublic. Daarnaast kan jij ook kiezen voor een spaarplan. Het bedrijf zal iedere maand een bedrag van jouw bankrekening afschrijven en beleggen in edelmetalen. Je hoeft dan zelf geen actie te ondernemen, alles verloopt automatisch.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *