Copy trading: Beleggen op basis van andermans strategie

Copy trading beleggen

Home » Geld investeren » Copy trading: Beleggen op basis van andermans strategie

}

6 mei 2022

Beleggen is voor veel Nederlanders een interessante manier om extra geld te verdienen. Echter is het voor een nieuwkomer een ingewikkelde wereld. Er komen allerlei termen voorbij die niet bekend voorkomen en het is moeilijk om een succesvol beleggingsplan om te stellen.

Dat kan gelukkig allemaal veel eenvoudiger, want je hebt nog de keuze om voor copy trading te gaan. Je kopieert eigenlijk de beleggingsstrategie van een andere belegger. Jij kan dan zonder enige vorm van kennis alsnog succesvol zijn met jouw beleggingen. Het is ook mogelijk om geld te verdienen wanneer een andere belegger ervoor kiest om jouw strategie over te nemen. Er liggen dus voldoende kansen om deze manier extra inkomsten te genereren.

Copy trading management fee

Copy trading beleggingen strategie

Copy trading als beleggingsstrategie

Allereerst gaat onze aandacht uit naar de copy trading management fee, wat zeer interessant kan zijn voor beleggers met de nodige ervaring. Je kan namelijk jouw beleggingsplan delen. Iedere keer als iemand de strategie kopieert, dan krijg jij een beloning. Dat komt omdat de nieuwkomers veel inkomsten genereren voor het platform waar de beleggingen worden doorgevoerd. Jij krijgt daarvan een deel, oftewel een management fee. Schrik niet, een dergelijke vergoeding kan oplopen tot enkele duizenden euro’s op maandbasis.

Natuurlijk kan jij als nieuwkomer in de beleggingswereld ook geld gaan verdienen door andermans strategie te kopiëren. Het fijne is dat als de desbetreffende belegger een aanpassing maakt in zijn plan, dat ook automatisch zal gebeuren in jouw portefeuille. Je hoeft dus niet constant op te letten, aangezien het volledige proces is geautomatiseerd.

Waar kan ik terecht voor copy trading?

De grote vraag is nu waar jij het beste terecht kan voor copy trading. Wij raden het bekende platform eToro aan. Het bedrijf beschikt over een geweldige reputatie en is internationaal actief. eToro beschikt over professionele en populaire copy trading software. Jij kan geld verdienen met jouw trading strategie of door een plan over te nemen. Daarnaast biedt eToro een gebruiksvriendelijk platform aan, waar ook de nieuwkomer direct goed zijn weg kan vinden.

Er kan met groot gemak een storting worden verricht met bijvoorbeeld PayPal, Neteller of een ouderwetse bankoverschrijving. Kortgeleden werd eveneens het betrouwbare betaalsysteem iDeal aan het assortiment toegevoegd. Uitbetalingen worden dus onder meer overgemaakt via de bekende betaalsystemen. Je kan kosteloos een account aanmaken bij eToro, wat overigens ook mogelijk is via de applicatie van het beleggingsbedrijf.

Hoe kan ik mijn strategie delen?

Een eigen account openen bij eToro is erg eenvoudig en duurt hooguit enkele minuten. Je kan vervolgens een storting verrichten met één van de bekende betaalmethodes, wij raden je aan om iDeal te gebruiken. Daarna is het tijd om een portfolio te creëren. Je kan de strategie onderbouwen en delen met de andere gebruikers van het eToro-platform.

Het is daarnaast slim om contact te zoeken met andere beleggers, simpelweg om meer naamsbekendheid op te bouwen. Mocht je succesvol met jouw portfolio zijn, dan zal dat ook duidelijk zichtbaar zijn op het platform. Dat is een goed teken, want dan ga je geld verdienen met copy trading.

Tot slot kan jij als nieuwkomer wellicht nog profiteren van een mooie welkomstbonus bij eToro.

Lees ook: Alles uit jouw belegging / investering halen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *