Macro financiën? De ‘hoe’ en de ‘waarom’

Investeren in Macro Financiën

Home » Geld investeren » Macro financiën? De ‘hoe’ en de ‘waarom’

}

13 februari 2023

Waarin moet ik investeren? Aan welke financiële investeringen heb ik de meeste voordelen? Ik wil investeren, maar ik ben bang dat ik uiteindelijk al mijn geld verlies, wat nu?  Zit ook jij dagelijks met deze vragen? 

Vraag ook jij jezelf soms af “hmmm welke aandelen kopen?” Dan is dit artikel voor jou. Wij zullen het namelijk hebben over macro financiën, in het bijzonder; investeren in macro financiën, zodat ook jij een weloverwogen besluit kan nemen over deze groeiende trend binnen de financiële wereld.

Macro financiën; de basics 

Macro financiën is een manier van investeren of beleggen waarbij er naar het groter geheel wordt gekeken. De focus wordt dus niet gelegd op een specifieke regio, land, doelgroep of financiële markt, maar op het algeheel gebeuren hiervan. 

Het betreft het maken van financiële besluiten met als leidraad de internationale economische trends, geopolitieke gebeurtenissen en andere relevante gebeurtenissen die invloed hebben op wereldwijde financiële markten.  

Hoe werkt investeren in macro financiën?

Bij het investeren in macro financiën is één ding belangrijk: analyse. Je moet data van zo veel als mogelijk betrouwbare bronnen analyseren zodat jij een goed geïnformeerd en overwogen besluit maakt over waar jij jouw geld investeert. 

Het is dus noodzakelijk dat jij op de hoogte bent van nieuws over wereldwijde economische gebeurtenissen waaronder economisch beleid, internationale handelsovereenkomsten, centrale banken, wisselkoersen en nog veel meer. 

Bij macro financiën heb je nooit te veel aan informatie, omdat het uiteraard ook enkele risico’s met zich meebrengt. Jij moet bijvoorbeeld vooral rekening houden met politieke risico’s, waardedaling van munteenheden, veranderingen in economische beleidsvraagstukken enz. 

Waarom investeren in macro financiën?

Macro financiën brengt veel voordelen met zich mee. Vooral als je het vergelijkt met traditionele beleggings-strategieën. Ten eerste kan jij als investeerder diversifiëren door te beleggen in verschillende regio’s en markten ten opzichte van de focus maar te leggen op een van deze aspecten. 

Hierdoor kan jij jouw risico’s spreiden (en dus verminderen) omdat er nu een hoger rendement te behalen valt dan wanneer je alleen zou beleggen in de aandelenmarkt van één land of regio. 

Daarnaast zijn er ook voordelen op het gebied van grensoverschrijdingen of vreemde valuta.  Ten slotte kunnen beleggers grotere trends volgen die hen mogelijk aanzienlijke en betere lange termijn winsten kunnen opleveren als ze (de trends) correct worden voorspeld en dienovereenkomstig worden opgevolgd.

Wat nu? Moet ik het doen of niet?

Zoals je nu waarschijnlijk beter begrijpt omvat macro financiën het nemen van grootschalige besluiten over waar, wanneer en hoe jij jouw geld moet investeren na het analyseren van informatie van verschillende relevante bronnen over de hele wereld. 

Door meer begrip te hebben over de term macro financiën, kan jij nu weloverwogen besluiten maken over waar jij jouw zuurverdiende geld het beste kunt steken, zodat je nu uiteindelijk (beter) kan sparen. Met wat onderzoek, toewijding en oefening kan ook jij een deskundige belegger op dit gebied worden.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *