Online geld met YouTube verdienen: Wij helpen jou op weg

YouTube online geld verdienen

Home » Online geld verdienen » Online geld met YouTube verdienen: Wij helpen jou op weg

YouTube werd in februari 2005 opgericht en groeide uit tot één van de succesvolste websites aller tijden. Het platform maakt onderdeel uit van het bedrijf Google LLC. Er worden nog altijd dagelijks meer dan 300.000 nieuwe filmpjes op het platform geplaatst. Het is na Google.com de meest gezochte website van de gehele wereld.

Daar kan jij als contentmaker de vruchten van plukken. Het is namelijk mogelijk om video’s te plaatsen en daar advertenties aan te koppelen. Je kan op die manier aan het einde van de maand een leuk geldbedrag incasseren. Echter moeten de video’s dan wel goed worden bekeken, dus een beetje promotie kan geen kwaad. Hieronder vertellen wij meer over hoe jij geld kan gaan verdienen met YouTube.

Advertenties op YouTube

Verdien online met YouTube

Content voor YouTube maken als extra online verdienste

Het succes van YouTube is natuurlijk onwijs interessant voor bedrijven. Zij kunnen tegen een vergoeding advertenties laten afspelen voordat filmpjes starten. Het kan ook zijn dat de reclames gedurende de video plotseling langskomen. De contentmaker kan kosteloos video’s plaatsen op YouTube en een eigen kanaal openen.

Het is ook aan de maker om de advertenties wel of niet te activeren. Echter zal je wel over 1.000 of meer volgers moeten beschikken om de advertenties te kunnen activeren, aangezien het anders niet interessant is voor bedrijven. Desondanks is het een gemakkelijk manier om online een extra zakcentje te verdienen.

Wat kan ik verdienen met YouTube?

Hoeveel jij kan gaan verdienen met YouTube hangt eigenlijk maar van één ding af: Het draait allemaal om de views, oftewel het aantal kijkers. Hoe meer mensen naar jouw video’s kijken, hoe meer geld jij kan incasseren. Je ontvangt vergoedingen van 0,30 euro tot 4,00 euro voor 1.000 views.

Mocht je dus video’s uploaden die honderdduizenden kijkers trekken, dan kan je een geweldig inkomen uit het platform halen. Er zijn dan ook genoeg influencers die eenvoudig een miljoen of meer kijkers trekken en duizenden euro’s per video mogen bijschrijven. De bekende YouTuber PewDiePie schreef historie door in één jaar tijd maar liefst 6,8 miljoen euro te verdienen met zijn video’s.

De verdiensten worden bijgeschreven op jouw Google Adsense-account. Het is dus handig om alvast een account aan te maken, zodat je het geld op jouw account kan zien verschijnen. Let op, YouTube keert verdiensten pas vanaf 70,00 euro uit. Daarvoor zal jij ongeveer 70.000 views moeten scoren en dat is voor een beginner een pittige opgave.

Hoe kan ik de advertenties activeren?

Allereerst moet jij natuurlijk een gratis kanaal openen op YouTube. Vervolgens dien je over content te beschikken, want anders kan jij geen filmpjes uploaden. De filmpjes moeten vanzelfsprekend wel binnen de regels van het platform vallen. Je kan tijdens het uploaden van een video ervoor kiezen om ‘inkomsten genereren’ aan te klikken en op die manier te activeren.

Er is echter nog een handige methode. Je kan namelijk ook naar ‘videobeheer’ gaan en handmatig de video’s selecteren waar jij advertenties aan wil koppelen. Het team van YouTube zal wel nog goedkeuring moeten geven. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om geld te verdienen aan content die eventuele rechten schenden. Daarbij kun je denken aan het gebruik van andermans muziek of videobeelden.

Vergeet niet om nog even een Google Adsense account te koppelen aan jouw YouTube-kanaal.

YouTube-kanalen met een toegangsprijs

Er zijn enkele YouTubers die over een kanaal beschikken die jij als kijker alleen kan bezoeken wanneer je daarvoor een toegangsprijs hebt neergelegd. De zogeheten ‘paid channels’ zijn trouwens niet voor iedereen mogelijk om aan te maken, daarvoor moet jij professioneel actief zijn op het platform.

Daarnaast is de functie voornamelijk niet beschikbaar voor de Nederlandse gebruikers, maar dat zou in de toekomst nog wel gaan veranderen.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan zijn dat jij geen fan van YouTube en/of het moederbedrijf Google bent. Dat is geen probleem, want je kan eveneens met videocontent geld verdienen bij één van de concurrenten. Je kan bijvoorbeeld terecht bij het platform DailyMotion, waar je al vanaf een lager bedrag een uitbetaling kan aanvragen. Dat klinkt goed, maar de vergoedingen kunnen lager uitvallen.

Alsmede zijn de bezoekersaantallen lager en zal je dus minder snel een leuk bedrag verdienen. Mocht je de ambitie hebben om een inkomen te vergaren uit videocontent, dan raden wij je aan om altijd voor het bekende YouTube platform te kiezen.

Lees daarnaast ons artikel: Hoe kun je geld met Instagram verdienen? 

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *