Loonsverhoging vragen: Zo pak je dat aan

Loonsverhoging vragen

Home » Geld bijverdienen » Loonsverhoging vragen: Zo pak je dat aan

}

4 mei 2022

Heb jij het idee dat je per uur meer moet krijgen? Een goede optie is dan loonsverhoging vragen, maar hoe pak je dat aan? Middels dit artikel geven we je meer informatie over de juiste aanpak. Soms is je salaris al een hele periode hetzelfde, maar misschien doe je wel meer, je hebt meer verantwoordelijkheden en er wordt meer van je verwacht. Tijd om er wat aan te doen, zodat jij er ook voor wordt beloond!

Loonsverhoging vragen

Hoe vraag je loonsverhoging?

Loonsverhoging vragen: Hoe pak je dit aan?

Je gaat een gesprek aan met je baas om loonsverhoging te vragen, maar kies dan een geschikt moment uit. Het beste kun je je baas vooraf vragen wanneer dat hij/zij tijd heeft. Als je baas namelijk geen tijd heeft, voelt dat erg vervelend en dan met name omdat het dan snel wordt afgekapt.

Je houdt hier geen fijn gevoel aan over, en vaak is er dan nog niets duidelijk. Daarom is het zinvol om te vragen of je baas even een half uurtje tijd voor je heeft en dan ga je rustig in gesprek en geef je duidelijk aan waarom jij vindt dat jij er recht op hebt.

Zelfvertrouwen en zelfverzekerd zijn

Onderhandelen is iets wat veel mensen lastig vinden en zeker als het over geldzaken gaat. Toch heb jij maar één doel en dat is loonsverhoging vragen. Je zal dus moeten onderhandelen en met sterke argumenten voor de dag moeten komen. Je moet het eigenlijk zo zien dat je je baas moet overtuigen.

Probeer daarom om zelfverzekerd over te komen, houd je schouders recht, neem een goede lichaamshouding aan en kijk je baas aan tijdens het gesprek.

Ga op onderzoek uit

Voordat jij loonsverhoging gaat vragen is het goed om na te gaan wat anderen verdienen. Welke functie beoefen je? Wat verdienen anderen binnen het bedrijf (of bij een ander bedrijf)? Op deze manier weet jij zeker dat je kans maakt omdat je feiten op tafel legt. Je stelt zo in ieder geval ook niet te hoge of te lage eisen. Het is goed om voor jezelf op te komen.

Goede argumenten en doorvragen bij loonsverhoging vragen

Jij vindt dat je recht hebt op loonsverhoging, maar waarom? Je moet goed aan kunnen geven waarom dat jij vindt dat je er recht op hebt. Dit is een onderdeel wat je kunt voorbereiden, geef bijvoorbeeld aan wat jij voor het bedrijf hebt gedaan de laatste jaren, welke groei je hebt doorgemaakt en welke extra verantwoordelijken (en/of taken) je hebt gekregen.

Dit is een goede basis om het gesprek voort te zetten. Je baas zal doorvragen aan je. Maar ook als de baas nee zegt, dan kun jij beter doorvragen. Vraag waarom jij er geen recht op hebt, en wanneer het dan wel mogelijk is.

Ga er dan nogmaals op in met je argumenten en wie weet zijn er dan alsnog mogelijkheden. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Ook interessant om te lezen: Tips voor het aflossen van schulden

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *