Saldodipje review: Ins en outs over kleine lening aanvragen

Saldodipje review

Home » Geld beheren » Saldodipje review: Ins en outs over kleine lening aanvragen

}

12 maart 2022

Het komt wel eens voor dat jij financieel niet helemaal uitkomt aan het einde van de maand of met spoed een klein geldbedrag nodig hebt voor een nieuwe wasmachine of een autoreparatie. In dat geval kan jij snel een kleine lening aanvragen bij de aanbieder Saldodipje. Desbetreffende mini-leningen worden ook wel flitsleningen genoemd en zijn redelijk bekend. Saldodipje maakt onderdeel uit van het bedrijf Ferratum Group en is al sinds 2005 actief in de wereld van de flitsleningen. Sterker nog, Ferratum Group is marktleider op dit gebied binnen Europa.

Het unieke aan Saldodipje is dat er geen BKR-toetsing zal plaatsvinden, waardoor het gemakkelijker zal zijn om snel een bedrag te lenen. De aanbieder is op dit moment actief in meer dan twintig Europese landen. Er dient minimaal een bedrag van 100 euro geleend te worden, het is dus niet mogelijk om 50 euro te lenen. De nieuwkomers kunnen bij de eerste lening tot maximaal 400 euro lenen. Je kan zelf de looptijd kiezen en het bedrag bepalen. Let op, er worden hoge rentekosten in rekening gebracht.

Hoe kan ik geld lenen bij Saldodipje?

Saldodipje review kleine lening aanvragen

Saldodipje review: Hoe kun je geld lenen?

Een van de grootste pluspunten van Saldodipje is de snelheid waarmee een lening kan worden aangevraagd. De lening kan enkel en alleen online worden aangevraagd en de aanvraag zal binnen 24 uur worden verwerkt. Allereerst zal je het leenbedrag en de looptijd moeten bepalen, vervolgens moet je een ID-bewijs uploaden en de persoonsgegevens invullen. Verifieer jouw bankrekening en de aanvraag is voltooid.

Let op, het kan zijn dat er om meerdere gegevens zal worden gevraagd door Saldodipje. Het kan gaan om een kopie van een betaalrekening, het loonstrookje of een contract. Het is handig om deze documenten alvast op te zoeken, voordat jij een lening aanvraagt bij Saldodipje. In vrijwel alle gevallen worden de leningen goedgekeurd, aangezien er geen BKR-toetsing zal plaatsvinden. Echter kan Saldodipje wel aanvragen afkeuren, bijvoorbeeld wanneer de aanvrager werkloos is of al eerder moeite had met het terugbetalen van een lening bij de Ferratum Group.

Hoe snel staat de lening op mijn bankrekening?

De leningen worden doorgaans snel verwerkt bij Saldodipje. Het kan echter wel wat langer duren bij de allereerste aanvraag, iedere volgende aanvraag zal een stuk sneller en soepeler verlopen. Wanneer jij voor de eerste keer een microlening aanvraagt bij Saldodipje, dan zal er eerst aandachtig worden gekeken naar de aanvraag. Je zal binnen 24 uur te horen krijgen of de lening is goedgekeurd. Daarna zal je nog de benodigde documenten moeten ondertekenen en terugsturen. Het bedrag zal binnen 24 uur worden overgemaakt op jouw bankrekening.

Let op, je gaat een contract aan en je bent verplicht om direct na de looptijd het bedrag terug over te maken met de rente. Lukt dat niet, dan komen er nog hogere kosten en boetes om de hoek kijken. Mocht jij dus gebruik gaan maken van Saldodipje, dan raden wij je aan om dat alleen te doen als je het bedrag met zekerheid kan terugbetalen.

Saldodipje voordelen en nadelen

Saldodipje is de enige aanbieder in Nederland van flitsleningen. Je kan snel en gemakkelijk een lening aanvragen en het geld verschijnt doorgaans binnen 24 uur op de bankrekening. Er zal geen BKR-toetsing plaatsvinden, maar je moet wel kunnen aantonen het bedrag terug te kunnen betalen. Er zijn ook enkele nadelen, zoals de hoge rente die kan oplopen tot maar liefst 13,99%. Daarnaast is het niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de klantenservice van Saldodipje.

Klantenservice en contactmogelijkheden

De klantenservice van Saldodipje is zeven dag per week bereikbaar. Je kan contact opnemen via de live chatfunctie, het contactformulier en de mail. Wij raden je aan om gebruik te maken van de live chat, de functie is gratis en zorgt ervoor dat jij vrijwel direct een medewerker te spreken krijgt.

Mini-lening bij Saldodipje

Saldodipje is een bekende aanbieder van mini-leningen. Een dergelijke lening begint bij 100 euro en kan oplopen tot 1000 euro. Het bedrag dient in één keer te worden afgelost na een periode van 30 dagen of 45 dagen. Jij kan de looptijd zelf bepalen bij Saldodipje. De lening is geschikt voor een kort termijn en een laag bedrag. Het is ook direct de populairste lening bij de aanbieder.

Plus-lening bij Saldodipje

Het is bij Saldodipje ook mogelijk om een plus-lening aan te vragen en die kan oplopen tot maximaal 2500 euro. De lening kan je afbetalen na 62 dagen, 93 dagen of 124 dagen. Het bedrag is wat hoger en de kosten kunnen ook hoger uitvallen. Je moet rekening houden met hoge rentekosten die kunnen oplopen tot 13,99%. De beide leningen zijn enkel en alleen beschikbaar voor personen van 18 jaar of ouder.

Bekijk ook eens onze categorie met artikelen over het beheren van geld.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *