Bitcoin kopen met iDeal: Voordelen, nadelen en tips

Bitcoin kopen iDeal

Home » Crypto coins » Bitcoin kopen met iDeal: Voordelen, nadelen en tips

}

24 maart 2022

Iedereen kan tegenwoordig in een handomdraai een investeerder in cryptocurrency worden. De exchanges hebben de wereld van de cryptomunten een stuk laagdrempeliger gemaakt. Technische kennis is niet meer noodzakelijk, want iedereen kan met groot gemak een account aanmaken bij een exchange. Een bijkomend voordeel is dat je ook eenvoudig geld kan storten bij een crypto exchange, bijvoorbeeld met het Nederlandse betaalsysteem iDeal.

Je hoeft geen creditcard meer te gebruiken en het omwisselen van cryptomunten is eveneens verleden tijd. Mocht jij willen gaan investeren in Bitcoin (BTC), dan kan dat ook gewoon met iDeal. Hieronder vertellen wij jullie meer over de voordelen en de nadelen van Bitcoin kopen met iDeal.

Waar kan ik Bitcoin kopen met iDeal?

Bitcoin bij iDeal kopen voordelen nadelen

Waar kun je Bitcoin met iDeal kopen?

Allereerst is het handig om een account aan te maken bij één van de bekende exchanges. Een crypto exchange kan jij zien als een soort tussenpersoon. Het platform biedt je de mogelijkheid om bijzonder snel en gemakkelijk de eigenaar te worden van Bitcoin. Een account aanmaken is ten alle tijden gratis en duurt hooguit enkele minuten. Enkele bekende exchanges zijn Binance, Bitpanda, eToro, Bitconic en Okex.

Echter is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een Nederlandse crypto exchange. Een paar voorbeelden zijn Bitvavo, Bitcoin Meester, Kraken, BTCDirect en BLOX. Een Nederlands cryptobedrijf beschikt over een registratie bij de Nederlandsche Bank en een Nederlandstalige klantenservice. Dat is voor de meeste investeerders een bijzonder groot voordeel en dat begrijpen wij als geen ander.

Voordelen van BTC kopen met iDeal

Bitcoin (BTC) kopen met iDeal heeft veel voordelen en wij hebben een paar voor jullie genoteerd. Allereerst is het niet langer meer nodig om geld te storten met een creditcard. Het voordeel daarvan is dat jij ook minder persoonsgegevens hoeft te delen en de kans op fraude bijzonder sterk afneemt. Je krijgt ook geen rekening op de mat, want de iDeal betalingen verlopen direct. Het bedrag zal rechtstreeks worden afgeschreven van jouw bankrekening.

Als jij stort met iDeal dan is dat met geld dat jij in jouw bezit hebt. Dat is een fijn idee. Een creditcard zorgt toch voor de nodige verleidingen. De kans is groter dat jij gaat investeren met geld dat je nog niet hebt en later moet terugbetalen aan de creditcardmaatschappij. Als laatste verlopen de iDeal betalingen snel en gemakkelijk. Enkele muisklikken later staat het bedrag op jouw account bij de crypto exchange, waardoor je direct kan beginnen met investeren in cryptocurrency.

Nadelen van BTC kopen met iDeal

Bitcoin kopen met iDeal kan voor sommige investeerders ook nog enkele nadelige effecten hebben. Allereerst accepteren niet alle exchanges het betaalsysteem, bijvoorbeeld wanneer jij kiest voor een buitenlandse exchange. Een ander punt is dat je minder goed kan investeren met hoge bedragen. Het betaalsysteem heeft namelijk limieten, dus je zal wellicht meerdere transacties moeten uitvoeren. Er zijn gelukkig wel veel meer voordelen dan nadelen.

Cryptomunten pinnen

Het kan zijn dat jij een mooie winst hebt gemaakt met investeringen in de Bitcoin. In dat geval kan jij ervoor kiezen om de munten weer om te wisselen voor euro’s. Als jij met iDeal hebt gestort, dan kan jij het bedrag ook snel laten uitbetalen op jouw bankrekening. Het is echter ook mogelijk om de cryptomunten te pinnen. Dat klinkt vreemd, maar wel mogelijk. In ons land staan er enkele tientallen geldautomaten waar jij cashgeld kan pinnen door cryptocurrency in te wisselen. Het is ook mogelijk om geld in de automaat te stoppen en daarvoor cryptomunten terug te krijgen.

Bitcoin kopen zonder transactiekosten

De Nederlandse exchange Bitvavo biedt alle nieuwe klanten de kans om de eerste 1000 euro te investeren zonder transactiekosten te betalen. Je kan bij Bitvavo eenvoudig Bitcoin kopen met iDeal. De Nederlandse exchange is marktleider in ons land en een betrouwbare partij.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *