8 beste cryptocurrency apps 2022: Welke crypto app kies jij?

Beste cryptocurrency apps

Home » Crypto coins » 8 beste cryptocurrency apps 2022: Welke crypto app kies jij?

}

18 februari 2022

De cryptovaluta bestaan misschien nog niet een al te lange tijd, maar hebben toch een behoorlijk stempel weten te drukken op de financiële wereld. De cryptomunten zorgen voor snellere en goedkopere transacties. Het is ook een geweldig alternatief voor investeerders. Het mooiste van alles is dat echt iedereen zich in deze unieke wereld kan mengen. Je kan ook zonder technische kennis cryptovaluta aanschaffen en gaan beginnen met handelen. Dat is zelfs al mogelijk vanaf 1,00 euro, laagdrempeliger investeren is niet mogelijk. Je hebt niet eens meer een computer nodig, want handelen in cryptocurrency kan gewoon op de smartphone en tablet. Het enige wat jij nodig hebt is een applicatie van één van de exchanges. Bekijk hieronder de 8 beste cryptocurrency apps van 2022!

1. Bitvavo app

8 beste cryptocurrency apps 2022

Bitvavo App: Eén van de beste cryptocurrency apps

De cryptocurrency exchange Bitvavo is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Europese markt. De focus van de exchange ligt op Nederland en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het cryptobedrijf staat bekend als betrouwbaar, veilig en efficiënt. Dankzij het professionele platform kan iedereen zijn eerste stappen zetten in de wereld van cryptovaluta. Bitvavo hanteert lage transactiekosten en biedt ook voldoende informatie voor de beginnende investeerder. Educatie staat namelijk hoog in het vaandel bij Bitvavo. Het huidige aanbod bestaat uit meer dan 150 verschillende cryptovaluta, waaronder de Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en de Litecoin. De investeerder kan ook altijd nog kiezen voor staking bij Bitvavo.

De Bitvavo applicatie biedt veel gebruiksgemak en is dan ook overzichtelijk. Je kan op ieder moment inloggen op jouw smartphone en beginnen met handelen. Ontdek de real-time koers, koop en verkoop munten of verricht een storting. De nieuwkomers profiteren van een welkomstactie, waardoor de 1000 euro geïnvesteerd kan worden zonder extra kosten. Bitvavo staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. De app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

2. eToro app

eToro is een grote internationale speler op het gebied van financiën. Het bedrijf mocht al ruim 15 miljoen gebruikers verwelkomen, waaronder een groot aantal Nederlanders. Dat komt door het professionele en overzichtelijke platform. Dankzij de vele extra functies is eToro geschikt voor de startende investeerder, maar ook de expert op het gebied van cryptohandel. Echter kan jij naast cryptocurrency ook gaan handelen in aandelen, grondstoffen en zelfs indexen. Hierdoor is het ook één van de compleetste aanbieders ter wereld. Het bedrijf eToro staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.

De eToro applicatie is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. De investeerders kunnen een keuze maken uit ongeveer 100 verschillende cryptocurrency. Je kan met gemak crypto kopen, maar ook weer verkopen op het platform. Daarnaast biedt eToro de mogelijkheid tot staken, waardoor er ook nog een passief inkomen kan worden gegenereerd. De beginner kan gebruik gaan maken van een speciale technologie, genaamd CopyTrader. Jij kan op die manier in één klap de portefeuille kopiëren van de allerbeste investeerders op het platform. Je hoeft dus ook geen kennis te hebben om toch geld te kunnen verdienen aan cryptomunten. Een nieuwkomer kan ook eerst een demo-account openen en gaan oefenen met virtueel geld. De klantenservice van eToro is Nederlandstalig en de het bedrijf is onder andere gereguleerd door de ASIC.

3. Bitpanda app

Een ander betrouwbaar bedrijf waar jij kan investeren in cryptocurrency is Bitpanda. Het cryptobedrijf bestaat al sinds 2014 en is actief door heel Europa. Het bedrijf werd opgericht in Oostenrijk en biedt een zeer compleet platform aan. Je kan investeren in cryptomunten, maar ook de andere bekende beleggingsproducten eens aandachtig bekijken. Je moet dan denken aan de aandelen en edelmetalen zoals goud en zilver. Daarnaast kan jij bij Bitpanda ook terecht voor de populaire ETF’s.

De Bitpanda applicatie biedt meer gemak en snelheid. Je kan met de applicatie ook gewoon onderweg op jouw smartphone nog gaan handelen in cryptocurrency. Je kan een keuze maken uit meer dan 50 munten, waaronder de Bitcoin (BTC) en de Ethereum (ETH). Het is ook mogelijk om direct een totale crypto index te kiezen. De gebruiker zal dan in één klap investeren in de 5, 10 of 25 populairste cryptomunten van het moment. De cryptomunten kan jij bij Bitpanda niet alleen kopen, maar ook gemakkelijk verkopen. Daarnaast biedt Bitpanda een interne wallet aan, waardoor de munten opgeslagen kunnen worden bij de Oostenrijkse aanbieder.

Bitpanda beschikt ook over een eigen creditcard, die jij kan koppelen aan jouw wallet. Je kan met de gratis VISA crypto betaalkaart eenvoudig betalen in winkels over de hele wereld. Bitpanda mocht al twee miljoen klanten verwelkomen en dat komt ook grotendeels door de professionele applicatie. Extra pluspunt, de transactiekosten zijn laag bij Bitpanda.

4. Binance app

De bekendste en succesvolste crypto-exchange van de wereld is Binance. Het Aziatische cryptobedrijf staat op alle toplijstjes en dat heeft zo zijn redenen. Allereerst beschikt Binance over een waanzinnig assortiment met meer dan 200 verschillende cryptovaluta. De belangrijkste reden waarom de mensen massaal voor Binance kiezen zijn de lage transactiekosten. Het is namelijk de goedkoopste exchange ter wereld en dat spreekt iedere investeerder aan. Je kan gaan handelen in cryptomunten, maar crypto lenen en zelfs future-traden. De mogelijkheden zijn eindeloos bij Binance. Het is als nieuwkomer wel verstandig om eerst even rustig het platform te leren kennen. Er is gelukkig wel een platform beschikbaar voor de beginners (lite) en de experts (pro).

Beide platforms zijn ook beschikbaar via de Binance applicatie. De app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. Het is via de Binance applicatie ook mogelijk om te gaan future-traden, stortingen te verrichten, koersen te volgen en de klantenservice te bereiken. De support van de exchange is 24 uur per dag geopend en dat 365 dagen per jaar.

5. Coinbase app

Beste crypto apps 2022

De Coinbase App als één van de beste crypto apps

Coinbase komt uit het Amerikaanse San Francisco en telt meer dan 30 miljoen klanten. Dat zegt al veel, maar het is vooral het platform dat in het oog springt. Het platform is ideaal voor de beginnende crypto investeerders en bijzonder overzichtelijk. Dat is dan ook het doel van het cryptobedrijf, om de handel in cryptomunten voor een ieder mogelijk te maken. Coinbase is actief in meer dan 100 landen, waaronder in Nederland. Je kan als gebruiker van het Coinbase-platform genieten van lage transactiekosten, een ruim assortiment aan cryptomunten en de bekende betaalsystemen. De klantenservice is ook nog eens dagelijks bereikbaar voor vragen en eventuele problemen. De cryptomunten worden door Coinbase offline opgeslagen.

De nieuwkomer start op het overzichtelijke en eenvoudige platform. Echter kan een expert er ook voor kiezen om direct over te stappen naar het Coinbase Pro platform, de upgrade is kosteloos. Het expert-platform biedt meer mogelijkheden, zoals limit orders. Een storting verrichten kan met iDeal, maar ook met andere betaalmethodes zoals VISA, Mastercard en zelfs PayPal.

De Coinbase app kan de gebruiker gratis downloaden, zowel op iOS als Android. De app biedt alle functies aan die ook beschikbaar zijn op de desktop. Het is ook mogelijk om een account aan te maken via de Coinbase app.

6. LiteBit app

Litebit is eveneens een bekende naam binnen de cryptowereld. Het bedrijf bestaat sinds 2017 en is gevestigd in Rotterdam. Litebit telt ruim 90 medewerkers en is actief door heel Europa. Het cryptobedrijf mocht al ruim een miljoen klanten verwelkomen. In 2019 en 2020 won Litebit de award voor ‘Beste Crypto Broker’. Dat komt vanzelfsprekend door het veilige en professionele handelsplatform. De gebruikers kunnen ruim 80 verschillende cryptovaluta aanschaffen en verkopen. Het is ook mogelijk om cryptomunten te bewaren op het platform van Litebit. Dat is natuurlijk ook allemaal mogelijk via de gratis app van Litebit. De applicatie is kosteloos te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Het bedrijf staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en de klantenservice is bereikbaar via de chat, mail, telefonisch en Whatsapp.

7. Bitcoin Meester app

Er zijn veel investeerders die liever kiezen voor een bedrijf uit Nederland. Dat is ook niet zo gek, want dat voelt vertrouwder en de klantenservice is Nederlandstalig. Een goede keuze voor een beginner is het professionele Bitcoin Meester. Het hoofdkantoor van het cryptobedrijf is te vinden in het Noord-Hollandse Aalsmeer. Bitcoin Meester biedt een ruim assortiment met meer dan 170 verschillende cryptocurrency. Je kan de munten in een handomdraai kopen en opslaan bij de exchange. Het verkopen en omwisselen van de cryptovaluta behoort ook tot de mogelijkheden.

Opvallend is wel dat het platform nog overzichtelijker is via de applicatie. De Bitcoin Meester app biedt veel functies, zo kan jij crypto kopen, verkopen, geld storten, uitbetalingen aanvragen en de koersen in de gaten houden. De app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Let op, de transactiekosten zijn bij Bitcoin Meester hoger dan bij de meeste concurrenten. De transactiekosten kan oplopen tot 1,00%. Mocht jij stablecoins in jouw bezit hebben, dan kan je tot wel 3% rendement incasseren. Bitcoin Meester is minder geschikt voor de ervaren handelaren op de cryptomarkt.

8. BLOX app

De BLOX app maakt onderdeel uit van het bekende cryptobedrijf BTC Direct. Het bedrijf wilde op deze manier cryptohandel nog eenvoudiger en laagdrempeliger maken. De BLOX app is dan ook zeer geschikt voor nieuwkomers en investeerders die voornamelijk gebruikmaken van de smartphone. Je kan eenvoudig geld storten met iDeal en de opnames worden direct verwerkt. De klantenservice is Nederlandstalig en zeven dagen in de week geopend. Daarnaast kan jij op de gratis BLOX app ook al handelen met lage bedragen, bijvoorbeeld 1,00 euro per transactie. De BLOX app is beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *