Bitcoin keihard onderuit na invasie Rusland

Crash waarde Bitcoin invasie Rustland

Home » Crypto coins » Bitcoin keihard onderuit na invasie Rusland

}

25 februari 2022

Donderdag 24 februari 2022 is een zwarte dag in de geschiedenis van Oekraïne en Europa. De Russische president Vladimir Poetin besloot de aanval te openen op Oekraïne en de oorlog te starten. De troepen betraden het Oekraïne grondgebied en de raketten werden afgevuurd op strategische doelwitten door het hele land. De invasie had ook zo zijn effect op de financiële markten. De aandelenmarkten over de gehele wereld kwamen diep in het rood te staan, de prijs van de olie steeg bijzonder snel en de cryptocurrency moesten een harde klap incasseren.

Bitcoin (BTC) daalt met ruim 7%

Daling Bitcoin invasie Rusland

Bitcoin daalt vanwege invasie Rustland

De cryptocurrency kregen afgelopen nacht een harde klap te verwerken. De Bitcoin (BTC) daalde binnen no-time met ruim 7%. Een dag eerder stond de koers op bijna 34.500 euro. In de nacht ging het echter compleet fout. Het moment dat Rusland de aanval opende op het buurland daalde de koers naar 30.797 euro. Hoewel de koers momenteel bezig is aan een herstel, zijn er nog geen positieve signalen dat het niet verder zal gaan escaleren in Oekraïne.

Onvoorspelbare cryptomarkt

Een verdere daling is dan ook niet ondenkbaar, maar de kans bestaat ook dat de koers uiteindelijk steun zal vinden op een bepaalde waarde. De macro-economische ontwikkelingen bepalen echter de cryptomarkt, waardoor de huidige markt nog onvoorspelbaarder is dan ooit te voren. Er worden geen nieuwe grafieken meer weergeven door de bekende crypto-analisten. Het is aangeraden om de risico’s opnieuw te bepalen en te beheren.

Overige dalers

De Bitcoin (BTC) daalde in een raptempo, maar de klap was uiteindelijk nog te overzien. De onbekende MekaMiners (MEKA) beleefde een daling van maar liefst 99,91% over de afgelopen 24 uur. De Ethereum (ETH) daalde met ruim 11% over de laatste 24 uur en met 20% over de laatste week. Er was ook nog een stijger op te merken, namelijk de Shiba toby (SHBT) steeg in één dag met 782,01%.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *