Van Gerwen en Verhoeven promoten ‘schunnige’ cryptovaluta

Van Gerwen en Verhoeven cryptovaluta promotie

Home » Crypto coins » Van Gerwen en Verhoeven promoten ‘schunnige’ cryptovaluta

}

27 februari 2022

In de cryptowereld zijn er duizenden en duizenden cryptovaluta beschikbaar. De munten zijn gemakkelijk te verkrijgen en een investering. Echter zijn niet alle cryptomunten even betrouwbaar, zoals de ‘Florin’. De cryptovaluta bestaat sinds 2020 en kende afgelopen week een enorme koersstijging.

De darter Michael van Gerwen en de bokser Rico Verhoeven hadden flink geïnvesteerd in het project en waren dan ook dolenthousiast. Het tweetal liet dat nadrukkelijk weten op de sociale media. Verhoeven liet zelfs weten dat het om een ‘awesome project’ ging. De kenners waren niet te spreken over de promotie. De experts zijn stellig en waarschuwen investeerders voor Florin en de eventuele nadelige gevolgen van een investering in de cryptomunt.

Rode vlaggen

Schunnige crypto Van Gerwen en Verhoeven

Promotie Van Gerwen en Verhoeven schunnige crypto’s

Er zijn diverse crypto-experts die hun licht hebben laten schijnen op het projectproject Florin. De deskundige Frank van Weert liet nog in het midden of het project oplichterij is, maar er zijn wel enkele rode vlaggen te zien. De oprichter van Eight Global Michael van Poppe heeft eveneens onderzoek gedaan naar het project. “Ik heb het onderzocht en het is behoorlijk schunnig, alles wijst op oplichterij. Rico en Michael hebben geen idee wat ze promoten”, aldus Van Poppe.

De rode vlaggen zijn duidelijk zichtbaar. Allereerst zijn er bijzonder weinig Florin cryptomunten in omloop en is de munt verkrijgbaar bij slechts één aanbieder. Het risico is dan ook immens groot. Daarnaast is het onbekend waarom de munt plotseling aanzienlijk steeg. Dat gebeurde ook nog eens toen alle overige munten daalde in waarde. Het lijkt dan ook duidelijk dat alleen de allereerste crypto-investeerders winst hebben gemaakt, een typische rode vlag voor een project.

Bijzonder hoog rendement

De website van Florin zal menig investeerder overhalen om juist voor dit cryptoproject te kiezen. Er zijn enkel hoge rendementen terug te vinden op de site. Zij spreken dan ook over een halving om de vier jaar en hoge beloningen voor holders. De schaarste is het doel van Florin. De site en het taalgebruik komen dan ook betrouwbaar en veilig over op de investeerder. Er is echter geen enkel punt uniek, het project lijkt er eentje uit duizenden. Erik Mauritz van IEX kan de beleggers dan ook alleen maar waarschuwen. “Als je echt wilt beleggen, kijk dan eens naar een mooi Brabants bedrijf als ASLM.”

Florin stoort zich aan de kritiek

Rijk Plasman, oprichter van Florin, stoort zich enorm een de kritiek op het cryptoproject. “Veel mensen vinden het niet oké als je veel geld verdient met digitale munten.” De bedenker is eerlijk in het feit dat het project geen enkele toepassing of oplossing biedt. “Mensen kopen crypto omdat ze rijk willen worden, niet omdat het ooit een echt betaalmiddel wordt. Slimme handelaren kunnen geld verdienen, de markt is open voor iedereen.

Als mensen me een oplichter vinden moeten ze maar aangifte doen”, aldus Plasman. De oprichter liet ook weten dat zowel Van Gerwen als Verhoeven geen vergoeding hebben gehad voor de promotie. “Wat mij betreft moet je nooit gaan beleggen alleen omdat een bekende sporter het zegt. Rico en Michael zijn goden in hun sport, maar voor zover ik weet geen topbeleggers.”

Lees ook eens dit artikel: White hat hacker ontdekt lek bij Coinbase

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *