White Hat Hacker ontdekt grootschalig probleem bij Coinbase

White Hat Hacker Coinbase

Home » Crypto coins » White Hat Hacker ontdekt grootschalig probleem bij Coinbase

}

16 februari 2022

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase is door het oog van de naald gekropen. Het cryptobedrijf werd onlangs op de hoogte gesteld van een grootschalig probleem op het platform. Een zogeheten ‘white hat hacker’ kwam achter het probleem en wist Coinbase daar tijdig over te informeren. De crypto exchange handelde snel en wist het veiligheidsprobleem op te lossen.

Tree of Alpha

Tree of Alpha Coinbase hacker

White hat hacker Tree of Alpha hackte Coinbase

De ‘goedaardige’ hacker liet via Twitter weten graag in contact te willen komen met één van de teamleden van Coinbase. De hacker die ook wel de alias ‘Tree of Alpha’ gebruikt zou namelijk een fout hebben ontdekt in het systeem en sprak zelfs over een kwestie dat niet langer kon wachten. Coinbase nam contact op met de hacker en binnen enkele uren werd de handel op het Advanced Trading platform stopgezet. De gebruikers konden vanwege ‘technische problemen’ geen gebruik meer maken van het handelsplatform. Enkele uren later was het probleem opgelost en werd het platform weer geopend.

De white hat hacker kwam erachter dat het op het platform mogelijk was op de prijzen te manipuleren. Een gebruiker kon doormiddel van de ‘order books’ zelf de prijzen bepalen. Dat zou uiteindelijk voor dramatische gevolgen zorgen, zowel voor de Amerikaanse cryptocurrency exchange als de totale cryptomarkt.

Coinbase bedankt de hacker

Brian Armstrong, de huidige CEO van het cryptobedrijf, heeft de white hat hacker bedankt voor zijn diensten. Het feit dat Tree of Alpha besloot om het probleem aan te pakken en geen misbruik van de grootschalige fout te maken. De CEO liet dat ook weten dat het aangeeft waar de crypto gemeenschap nu echt voor staat. Het is vooralsnog niet bekend of de hacker een beloning heeft gekregen, wat normaliter wel voorkomt binnen de cryptomarkt.

Over de crypto exchange Coinbase

De crypto exchange Coinbase bestaat al sinds 2012 en is één van de grootste cryptobedrijven ter wereld. Coinbase staat bekend om zijn ruime assortiment aan cryptomunten, professionele klantenservice en veilige platform. De exchange heeft een platform klaarstaan voor zowel de beginners als de ervaren handelaren.

Lees ook eens onze Coinmerce review

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *