NFT-project Never Fear Truth van acteur Johnny Depp

NFT-project Never Fear Truth

Home » Online geld verdienen » NFT-project Never Fear Truth van acteur Johnny Depp

}

17 februari 2022

Johnny Depp is niet alleen actief als acteur, maar is ook een heuse kunstenaar. De Amerikaan maakte een groot aantal kunstwerken en heeft besloten om deze nu als NFT-collectie uit te brengen. Opvallend genoeg zijn de bellen gaan rinkelen bij de investeerders, maar ook bij de fans van de beroemde acteur. Hoewel het project nog niet is gelanceerd, zijn er al ongekend veel volgers. De Discord-groep bestaat onderhand al uit meer dan 70.000 geïnteresseerde investeerders. Het lijkt er dan ook op dat het NFT-project een investeerder veel geld kan opleveren.

Mysterieuze Discord-groep Never Fear Truth

Johnny Depp Never Fear Truth NFT

Never Fear Truth NFT-project Johnny Depp

Halverwege januari 2022 verscheen er op een Discord een nieuwe groep met de naam ‘Never Fear Truth’. De mysterie bleef nog even hangen, want er kwamen gekke hints in de groep terecht. Al snel ontstond het vermoeden dat er een bekendheid achter het NFT-project zat en dat bleek te kloppen. Een week later werd bekendgemaakt dat het om een NFT-collectie ging van de beroemde filmacteur Johnny Depp. Dat zorgde voor nog meer aandacht en het aantal groepsleden bleef stijgen.

Johnny Depp is dan ook wereldberoemd en was de ster is enkele kaskrakers. Je moet denken aan de films van Pirates of The Caribbean, Edward Scissorhands en natuurlijk ook Alice in Wonderland. Vandaar ook de belangstelling in dit splinternieuwe project. De collectie heet dan ook Never Fear Truth en bestaat uit kunstwerken uit de handen van de acteur.

Het NFT-project bestaat uit 11.111 stuks, waarvan er 10.000 op de markt komen. De overige 1.111 non-fungible tokens blijven eigendom van Depp en zijn teamleden.

Vrienden en helden

De eerste expositie van Never Fear Truth gaat over de vrienden en de helden van Depp. Echter zal je geen doodgewoon portret ontvangen, maar juist een weerspiegeling van het karakter van de desbetreffende persoon. Vanzelfsprekend vanuit de manier waarop de acteur deze personen ziet. De kleuren zorgen voor een levendig kunstwerk. Enkele bekendheden die voorbij zullen komen zijn Heath Ledger, Tim Burton en Al Pacino. Er komt ook een portret van de kunstenaar zelf voorbij, maar ook een afbeelding van de oude hond van Depp. De achtergronden zorgen voor een bepaalde zeldzaamheid en kunnen een groot verschil maken in de waarde van de NFT’s.

Mintprijs NFT Never Fear Truth

Het NFT-project Never Fear Truth maakt gebruik van de Ethereum-blockchain. De mintprijs bedraagt 0,6 Ethereum, waarvan niet het gehele gedeelte naar de maker gaat. Depp en zijn team hebben besloten om 25% van alle inkomsten te schenken aan goede doelen. Een leuke bijkomstigheid is dat het desbetreffende goede doel ook staat afgebeeld op de NFT. Het kan bijvoorbeeld aan om de Elizabeth Taylor AIDS Foundation, maar ook een kinderziekenhuis. Juist het delen van deze informatie zorgt ervoor dat een investeerder sneller een non-fungible token zal kopen.

Echte print van het kunstwerk

Er is nog één punt dat het NFT-project van Johnny Depp nog bijzonderder maakt. Het is namelijk als bezitter van een non-fungible token mogelijk om een echte print te bestellen van het project. De afdruk kan alleen worden gekocht door de eigenaar van de NFT. Mocht iemand anders de NFT later overkopen van een bezitter, dan kan er geen afdruk meer worden besteld. Mocht de vorige eigenaar geen afdruk hebben aangevraagd, dan kan dat alsnog.

Hoe kan ik een NFT van Depp aanschaffen?

De non-fungible tokens van het project zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar. De 10.000 NFT’s die straks te koop worden aangeboden zijn niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Vandaar dat de geïnteresseerde zich moeten aanmelden voor een loterij of een whitelist. Wellicht mag jij straks wel één van de NFT’s gaan minen.

NFT loterij

Een loterij zal uitkomst bieden over welke geïnteresseerde mogen minten. Natuurlijk zal jij jezelf wel eerst moeten aanmelden voor de loterij en het formulier invullen. Meer dan de helft van alle NFT’s worden vergeven via het minten. Er komen drie rondes beschikbaar, wanneer een NFT wellicht alsnog niet is gemint. Zodra alle verkooprondes zijn afgerond, dan zal duidelijk worden welke NFT de koper toegewezen heeft gekregen. De verdeling zal willekeurig verlopen.

Whitelist Never Fear Truth NFT’s

Een investeerder kan ook proberen op een plekje te bemachtigen op de whitelist. Dat is mogelijk door zich te mengen in de desbetreffende Discord-groep en ook daadwerkelijk actief te zijn op het platform. Je kan bijvoorbeeld chatten met andere geïnteresseerde investeerders, elkaar de helpende hand bieden en gewoon het laatste nieuws omtrent het NFT-project van Johnny Depp volgen. De meest actieve leden worden door het team van Never Fear Truth op de whitelist geplaatst en komen in aanmerking voor een mint.

Daarnaast worden er ook met grote regelmaat speciale acties georganiseerd, zoals een wedstrijd. Je kan deelnemen via de groep op Discord of één van de sociale mediakanalen van het project. De winnaars van de acties krijgen een plekje op de whitelist, maar er worden ook nog wel eens gratis NFT’s weggegeven. Het kan dus geen kwaad om deel te nemen aan een winactie. Een leuk pluspuntje is dat de acteur Johnny Depp ook actief is in de groep en graag met zijn fans chat.

Ook interessant om te lezen: CryptoPunk NFT voor 20 miljoen euro verkocht

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *