CryptoPunk NFT verkocht voor ruim 20 miljoen euro

CryptoPunk NFT #5822

Home » Online geld verdienen » CryptoPunk NFT verkocht voor ruim 20 miljoen euro

}

14 februari 2022

De NFT-wereld is in 2021 compleet ontploft en is langzamerhand zelfs populairder aan het worden dan de cryptovaluta. Er zijn steeds meer investeerders die besluiten om zich te richten op deze unieke markt. Een bekende non-fungible token is de CryptoPunks. Het verzamelitem is wereldberoemd en was zelfs het allereerste NFT-kunstproject ooit. De CryptoPunks werden razendsnel verkocht en gingen vervolgens voor extreem hoge bedragen over de toonbank. In februari 2022 is er weer een nieuw record geschreven, aangezien één van de CryptoPunk NFT’s voor meer dan 20 miljoen euro verkocht werd.

CryptoPunk #5822

CryptoPunk NFT verkocht 20 miljoen

CryptoPunk NFT #5822 leverde ruim 20 miljoen op

Dagelijks worden er CryptoPunks doorverkocht op één van de NFT-marktplaatsen. Een handige Twitter-bot met de naam ‘CryptoPunks Bot’ zal de transacties met de liefhebbers delen. In februari 2022 kwam er één opmerkelijke transactie voorbij. De CryptoPunk #5822 was namelijk verkocht voor een bedrag van 23,7 miljoen dollar, oftewel, 20,8 miljoen euro.

Het gaat vanzelfsprekend om een zeer zeldzaam exemplaar, aangezien het één van de negen alien-avatars is. Er zijn 10.000 CryptoPunks gelanceerd, maar slechts enkele aliens.

Dit maakt de alien-varianten van de CryptoPunks zeer gewild en kostbaar. Echter, niemand had enkele maanden geleden kunnen denken dat er zo’n enorm bedrag voor een CryptoPunk betaald zou worden. Niets is minder waar! Lees verder om erachter te komen wie deze NFT gekocht heeft.

Deepak Thapliyal

De desbetreffende CryptoPunk werd gekocht door Deepak Thapliyal. Een bekende naam binnen de cryptowereld, aangezien hij de CEO is van de blockchainontwikkelaar Chain. Thapliyal heeft aangegeven diverse Ether-tokens te hebben uitgeleend via het platform van Compound, om zo de CryptoPunk te kunnen bekostigen. Mocht jij zelf ook interesse hebben in een CryptoPunk, dan zal je diep in de buidel moeten tasten. De goedkoopste NFT’s worden op het huidige moment verkocht voor rond de 180.000 euro.

Flash Loan

Het is technisch gezien niet de duurste CryptoPunk aller tijden. Eind 2021 werd er één NFT verkocht voor 532 miljoen euro, het ging echter om een zogeheten ‘flash loan’. Dit is een financieel kunststukje, waarbij de koper een schuld kan herfinancieren of iets dergelijks. Het gaat echter om een korte transactie, want enkele seconden later staat het bedrag gewoon weer op de rekening van de koper. Een dergelijke transactie gaat vliegensvlug en kan dus ook niet echt worden gezien als een aankoop.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *