Doodles NFT’s: Wat houdt dit non-fungible token project in?

Doodles NFT's

Home » Online geld verdienen » Doodles NFT’s: Wat houdt dit non-fungible token project in?

}

10 februari 2022

De investeerders kijken online niet meer alleen naar de cryptomunten, maar ook steeds vaker naar de non-fungible tokens. De NFT’s braken in 2021 door en werden direct een wereldwijd succes. Zowel de particulieren als de grote internationale bedrijven investeren hoge geldbedragen in de NFT’s. Dat is niet zo vreemd, aangezien het mogelijk is om een flink rendement binnen te harken met de tokens. In het derde kwartaal van 2021 werd er een nieuw NFT-project ‘Doodles’ gelanceerd. Het project wist binnen enkele maanden al uit te groeien tot een doorslaand succes. In dit artikel vertellen wij meer over de Doodles, het team achter het project en meer.

Inleiding tot non-fungible tokens (NFT’s)

Allereerst is het handig om te weten wat een non-fungible token precies is. Een NFT is een onvervangbare token, waarvan er dus echt maar eentje is. Het is praktisch gezien het tegenovergestelde van Bitcoin, want dat is ook wel een fungible token. Een Doodle is uniek. Jij kan als eigenaar namelijk alles doen wat jij maar wilt met de NFT. Je kan deze ook weer verkopen, bijvoorbeeld op een NFT-marktplaats. Koop jij dezelfde NFT weer terug, dan gaat het om exact dezelfde token. Een NFT kan gezien worden als een investering en zelfs op korte termijn al een mooi rendement opleveren.

Doodles NFT’s, wat zijn het?

Doodles NFT's project

Wat zijn Doodles NFT’s nu precies?

Het NFT-project Doodles bestaat uit exact 10.000 verschillende NFT’s. De unieke tokens zijn bedacht en ontwikkelt door Burnt Toast, een relatief bekende NFT-kunstenaar. De eerste Doodles werden op 17 oktober 2021 verkocht en het bleek direct een enorm succes. Binnen enkele maanden wist de NFT namelijk een minimale prijs van 13,5 ETH te bereiken, waardoor het voor de gemiddelde Nederlander niet meer mogelijk is om zomaar even een Doodle aan te schaffen. De investeerders die er vanaf het eerste moment al bij waren, die hebben al flinke winsten mogen bijschrijven.

Er zijn 10.000 verschillende Doodles in omloop en iedere Doodle is weer uniek. Dat komt doordat de kenmerken van een NFT kunnen verschillen. Een uniek kenmerk kan voor een verhoogde zeldzaamheid zorgen en dat maakt de afbeelding een stuk waardevoller. De kunstenaar besloot 265 kenmerken te ontwikkelen, dat is veel meer dan bij de meeste andere NFT-projecten. Hierdoor zal je ook meer diversiteit terugzien in het project. De achtergrond, het lichaam, het gezicht, het haar, het hoofd en de piercings kunnen dan ook verschillen. Er is één gezicht waarvan er slechts 18 zijn gemaakt, je kan al raden dat juist die NFT’s onwijs veel winst opleveren en bijzonder zeldzaam zijn.

Bedenkers van de Doodles

Het fijne van het NFT-project Doodles is dat de bedenkers en oprichters bekend zijn. Het gaat om een drietal NFT-specialisten.

Evan Keast

Evan Keast was al langere tijd een bekende naam in de NFT-wereld. De oprichter speelde ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de beroemde CryptoKitties en was werkzaam bij de gamestudio Kabam. De beste man was ook betrokken bij de ontwikkeling van de Mirrorverse van Disney.

Scott Martin

Scott Martin, alias Burnt Toast, is de kunstenaar binnen het NFT-project Doodles. De creatieveling maakte ook enkele stickers die jij nog altijd dagelijks gebruikt op WhatApp. De kunstenaar werkte al voor diverse grote bedrijven en heeft nu zijn eerste stappen gezet binnen de NFT-wereld. Daarnaast is Martin ook één van de drie oprichters van Doodles.

Jordan Castro

De ervaren Jordan Castro is al bijna tien jaar actief binnen de blockchainwereld en was ook werkzaam bij CryptoKitties. Castro nam zelfs een leidinggevende functie bij het project. Het feit dat zo’n grote naam een nieuw project lanceert, dat is natuurlijk al bijzonder interessant voor de gemiddelde investeerder.

Gratis ruimteschip

Begin 2022 zal Doodles weer een nieuwe functie kan lanceren en ditmaal gaat het om een project genaamd ‘Doodles in Space’. De investeerders die op het huidige moment een Doodle bezitten, die kunnen een gratis ruimteschip ontvangen. De Doodle die de investeer bezit zal transformeren in een ruimte Doodle. Echter kan de bezitter op een later moment er alsnog voor kiezen om de Doodle toch weer terug te laten keren in zijn oude gedaante. Desondanks is het een interessante ontwikkeling die weer voor nieuwe mogelijkheden zal gaan zorgen binnen het unieke Doodles project.

Waar kan ik een Doodle NFT kopen?

De Doodles worden nog wel eens aangeboden op de NFT-marktplaatsen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld OpenSea. Echter is de gemiddelde vraagprijs voor een Doodle erg hoog. Je zal ruim 13 Ether moeten neerleggen voor één NFT en dat kan zeker niet iedereen zomaar neerleggen voor een token.

Ook interessant om te lezen: Geld verdienen met CyberKongz NFT’s

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *