CyberKongz: Passief inkomen genereren met een NFT

Cyberkongz NFT-collectie

Home » Online geld verdienen » CyberKongz: Passief inkomen genereren met een NFT

}

24 december 2021

De blockchain-technologie bestaat nu al ruim 10 jaar en sinds die tijd zijn er allerlei bijzondere tokens gelanceerd. De NFT’s wisten de cryptowereld voor eens en altijd te veranderen. In 2021 werden de non-fungible tokens pas echt populair en succesvol. Sommige NFT’s gingen voor miljoenen euro’s over de toonbank en daardoor ontstond er wereldwijde interesse in de tokens. De kunstenaar Beeple wist zelfs geschiedenis te schrijven door één van de digitale kunstwerken te verkopen voor rond de 96 miljoen dollar.

De populariteit bleef stijgen en datzelfde was het geval met de prijzen voor de tokens. Er kwamen steeds meer collecties op de markt, waaronder de succesvolle CyberKongz. Hieronder vertellen wij meer over deze unieke NFT’s en de reden waarom de animaties voor enorme bedragen over de toonbank gaan.

CyberKongz NFT-collectie

Cyberkongz NFT

Voorbeeld van een Cyberkongz NFT

De NFT-collectie genaamd ‘CyberKongz’ bestaat uit exact duizend exemplaren. Deze NFT’s kregen de naam Genesis Kongz, het was het begin van een gouden periode voor de maker. Het succes was enorm, waardoor er later meer soorten Kongz op de markt kwamen. Begin 2021 werden de NFT’s uitgebracht door artiest Myoo. Opvallend genoeg kwamen de non-fungible tokens amper onder de aandacht, aangezien er geen enkel vorm van promotie werd uitgevoerd.

Desondanks kwamen de CyberKongz al snel aan het licht, nadat enkele kenners wel iets zagen in de NFT’s. Direct bij de lancering gingen de exemplaren als warme broodjes over de toonbank. De afbeelding is 34×34 pixels groot, waardoor deze ook goed gebruikt kunnen worden als profielfoto. En juist dat zorgde ervoor dat nog meer liefhebbers kennismaakte met de nieuwe NFT’s.

De CyberKongz worden ontworpen door de kunstenaar, maar worden uiteindelijk volstrekt random gegeneerd. Het is zomaar mogelijk dat de NFT ook enkele items krijgt toegewezen en dat zorgt ervoor dat de afbeelding nog zeldzamer zal zijn. Zeldzaamheid is van essentieel belang voor de waarde van de CyberKongz. Enkele afbeeldingen werden eind 2021 verkocht voor ruim 400.000 dollar. Niet veel later gingen er ook nog enkele CyberKongz over de toonbank voor rond de 200.000 euro per stuk.

Hoe kan ik zeldzame CyberKongz NFT’s herkennen?

Er zijn behoorlijk veel verschillende CyberKongz, maar sommige daarvan zijn veel waardevoller dan andere. De zeldzaamheid is eigenlijk best eenvoudig te herkennen. Een zeldzame digitale aap beschikt over een item, bijvoorbeeld op zijn kop of om zijn nek. Er zijn enkele items die slechts een paar keer langskomen, maar ook items waarvan er enkele tientallen in omloop zijn. Mocht jij de beschikking krijgen over één van de onderstaande items, dan ben jij in het bezit van een zeer waardevolle en zeldzame aap.

Laurierkrans: 3 stuks
Viking helm: 4 stuks
Hersenen: 10 stuks
Bananenschil: 10 stuks
AirPods: 12 stuks
Hoofdband: 18 stuks
Calvin Klein petje: 18 stuks

Het kan echter nog een stuk gekker, dat is wanneer je een legendarische CyberKong in jouw bezit krijgt. Er zijn slechts 10 legendarische exemplaren verkrijgbaar en deze zijn allemaal uniek. De kenmerken van de aap zijn bijzonder en komen niet voor bij andere apen. Je moet bijvoorbeeld denken aan een astronaut, die kan echt veel geld opleveren op de NFT-markt.

BANANA token

De lancering van de digitale apen was zo’n enorm succes, dat het team achter de non-fungible tokens besloot om nog een stapje verder te gaan. De waarde van de community is enorm en juist de fans moeten de NFT in leven houden. In samenwerking met enkele experts uit de eigen community werd er een token gelanceerd. De BANANA token maakt dan ook onderdeel uit van de CyberKongz collectie. Iedereen die een digitale aap bezit krijgt iedere dag een beloning toegewezen van 10 BANANA tokens.

Dat maakt het voor de eigenaren mogelijk om simpelweg door een NFT te bezitten een passief inkomen te genereren. De bedenkers van de BANANA token hebben besloten om voor een periode van 10 jaar de eigenaren te belonen. Een persoon die sinds de eerste dag een aap bezit kan dus in totaal voor 36.500 BANANA tokens incasseren en daarvoor hoeft de houder verder helemaal niets te doen.

Het zal daarnaast ook mogelijk zijn om apen met elkaar te laten paren, die noemen wij ook wel ‘breeden’. Er ontstaan nieuwe baby aapjes en die kunnen ook weer verkocht worden op de NFT marktplaatsen. Dat is dus ook een methode om extra geld te verdienen met de NFT’s. De BANANA is een zogeheten ‘ERC-20 token’. De waarde van één BANANA token is momenteel ruim 12 euro. De eigenaar van een CyberKong kan dagelijks ruim 120 euro incasseren.

Overigens is het vrij duur om tegenwoordig een digitale aap op de kop te tikken. De apen zijn op OpenSea verkrijgbaar voor rond de 4 ETH, oftewel ongeveer 14.000 euro. Het gaat dan om nog om digitale apen die niet zeldzaam zijn, maar desondanks wel erg waardevol zijn.

Baby CyberKongz NFT

De Baby CyberKongz worden ook steeds populairder en kunnen uitsluitend gemaakt worden met een tweetal Genenis CyberKongz. Het gaat dan om twee apen uit de allereerste collectie. De eigenaar van de apen moet ook nog 600 BANANA tokens neerleggen voor het paren. Enkele maanden later zal er één baby ontstaan. De gebruiker kan eigenhandig een bijnaam verzinnen voor het aapje, maar ook een biografie bedenken. Het is dus mogelijk om het nieuwe digitale aapje zelf wat zeldzamer te maken. De eigenaar van een baby krijgt ook toegang tot zeer speciale servers binnen Discord.

CyberKongz in 3D

Enkele maanden na de release van de baby’s werd ook besloten om een totaal nieuwe collectie aan CyberKongz de wereld in te helpen. De CyberKongz VX kwam in een veel ruimere oplage van 15.000 stuks. Deze collectie is ideaal voor de cryptoliefhebbers, aangezien de collectie geschikt is voor de metaverse. De eigenaren kunnen dankzij deze stap nog gemakkelijker elkaar leren kennen, zoals via Discord.

Daarnaast gaat het ditmaal om 3D-exemplaren, terwijl de eerste collectie nog bestond uit 2D-exemplaren. Het team van CyberKongz heeft dan ook land gekocht op The Sandbox. Het is voor de eigenaren straks mogelijk om de nieuwe aap een andere naam te geven, maar daarvoor moet wel de BANANA token worden aanschaft.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *