Staken bij de crypto exchange Bitvavo

Crypto staken Bitvavo

Home » Crypto coins » Staken bij de crypto exchange Bitvavo

}

22 december 2021

Cryptocurrency zijn de laatste jaren een ‘hot item’. De munten zijn inmiddels wereldwijd bekend en de keuze is reuze. Een kenner zal de cryptomunten aanschaffen bij een broker en die vervolgens in een eigen wallet plaatsen. Echter zijn er ook nog veel beginners en die kiezen voor het gemak van een cryptocurrency exchange.

Het Nederlandse cryptobedrijf Bitvavo is zo’n exchange. Het platform biedt onwijs veel mogelijkheden en gemak. Je kan binnen enkele minuten een account aanmaken, geld storten en cryptomunten kopen. Dat is allemaal zo gepiept, maar daarna is het wachten tot de koers gaat stijgen.

Je kan ook de keuze maken om te gaan staken en op die manier een extra inkomen te vergaren. Staken is eigenlijk het uitlenen van jouw munten, terwijl de cryptomunten wel gewoon jouw bezit blijven. Je krijgt daarvoor een beloning in de vorm van extra cryptomunten, oftewel geld!

Hoe werkt staking?

De cryptowereld kan best ingewikkeld zijn, waardoor nieuwkomers al snel worden afgeschrikt. Echter is het allemaal een stuk overzichtelijker dan de meeste mensen denken. Je moet simpelweg weten dat alle transacties die worden verricht eerst gecheckt worden en goedgekeurd moeten worden. Vanzelfsprekend komt dan de blockchain om de hoek kijken.

Het controleren en goedkeuren van transacties zal in veel gevallen worden gedaan door de zogeheten ‘stakers’. Dit principe noemen wij ook wel ‘Proof of Stake’. De stakers stellen hun cryptocurrency beschikbaar voor de werkzaamheden die verricht moeten worden om transacties te kunnen laten slagen. Stakers zijn essentieel en houden het cryptoproject overeind. Jij kan eigenhandig ook de helpende hand bieden en jouw cryptomunten beschikbaar stellen.

Het is geen liefdadigheid, want de staker ontvangt namelijk een rendement. Het kan gaan om enkele procenten per jaar en dat kan zeker bij een grote investering al mooi aantikken. Het fijnste van alles is dat jij als cryptocurrency bezitter ook bij Bitvavo kan gaan staken en alles binnen enkele tellen is geactiveerd.

Hoeveel kost het staken van crypto?

Staken exchange Bitvavo

Staken van crypto’s: Wat kost dat?

Het komt vaak voor dat wij de vraag krijgen wat staken nu eigenlijk kost. De beginners denken al snel dat staken ongeveer hetzelfde is als minen, maar het is totaal iets anders. Minen kost veel energie, oftewel stroom en geld. Dat is anders bij staken, want dat kost je in het beste geval geen cent. Je investeert een bedrag in een bepaalde cryptomunt en die munten stel jij beschikbaar voor staking. Alles gaat vanaf dat moment automatisch, maar je mag wel wekelijks een beloning incasseren bij de Nederlandse crypto exchange. Het rendement kan behoorlijk interessant zijn, aangezien jij bij de banken geen cent krijgt voor een spaarbedrag. Staken kan de oplossing zijn om alsnog geld te verdienen over jouw spaarcentjes.

Als jij ervoor kiest om te gaan staken bij Bitvavo dan is het heel simpel om alles te activeren. Je moet vanzelfsprekend wel eerst de desbetreffende cryptomunt kopen, maar dat is zo gepiept. Je kan namelijk een storting verrichten met het betrouwbare betaalsysteem iDeal en direct de munten kopen. Natuurlijk moet je daarna wel het staken nog aanzetten, maar ook dat is niet zo ingewikkeld. De beloningen verschijnen iedere maandag op het account van de staker, dus ook daar hoef jij niet op te letten. Het leuke aan staking is dat jij een passief inkomen kan creëren, maar gelijktijdig ook bijdraagt aan het project en de community. Hieronder kom jij meer te weten over hoe staking bij Bitvavo in zijn werk gaat, welke stappen je moet doorlopen en waar je allemaal om moet letten.

Crypto wallet bij Bitvavo

Bitvavo is een zogeheten ‘exchange’. Het platform is in het leven geroepen om de beginnende investeerder te helpen om de eerste stappen te zetten in de cryptowereld. De exchange zal zelf ook geld verdienen, maar het gemak is een groot voordeel voor iedere beginner. Je hoeft bijvoorbeeld ook niet zelf een wallet aan te maken, ook al die functies worden gewoon aangeboden bij Bitvavo. De munten die jij aanschaft worden opgeslagen op jouw account, dus je kan er ten alle tijden bij en acties ondernemen.

De crypto exchange zal de cryptocurrency veilig voor de investeerder bewaren. De exchange werkt met cold wallets en fysieke kluizen. Het is voor hackers nagenoeg onmogelijk om de Nederlandse crypto exchange te hacken en munten te kunnen stelen. Mocht je toch twijfels hebben, dan kan je altijd nog besluiten om jezelf te verdiepen in het aanmaken van een eigen crypto wallet. Deze wallets zijn ook gewoon verkrijgbaar bij Bol.com en Amazon.

Gratis account aanmaken bij Bitvavo

De investeerders kunnen op ieder gewenst moment een gratis account openen bij Bitvavo. De exchange heeft dan wel wat persoonlijke informatie nodig, je zal een registratieproces moeten doorlopen. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om een foto van jouw ID bewijs te maken en deze via het platform up te loaden. Een account openen kan via de website en de gratis applicatie van Bitvavo en duurt een paar minuten. Kies wel voor een goed wachtwoord en een extra beveiliging. Het is de makkelijkste methode om het hackers zo moeilijk als mogelijk te maken.

Geld storten en crypto kopen

Je kan daarna inloggen op jouw eigen Bitvavo account. Je ziet vervolgens het knopje ‘tegoeden storten’ staan. Klik op de knop en je zal worden doorgestuurd naar een betaalpagina. Je kan het gewenste stortingsbedrag invullen en een betaalmethode kiezen. De keuze bestaat momenteel uit iDeal, SEPA overboeking, Bancontact en MyBank. Wij raden je aan om iDeal te gebruiken, dat is de snelste optie en helemaal gratis. Je kan de storting afronden op dezelfde manier waarop jij een aankoop doet in een webshop. Het gekozen bedrag staat binnen een paar seconden op het Bitvavo account. Check jouw saldo om te bekijken of de storting is voltooid.

Vervolgens kan jij met het geldbedrag de keuze maken op cryptomunten te gaan kopen. Als jij wilt gaan staken dan is het wel slim om eerst te bekijken welke cryptomunten de mogelijkheid tot staken aanbieden. De crypto exchange Bitvavo is gelukkig wel een aanbieder die een ruime keuze aan staking mogelijkheden aanbiedt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Tether, Cardano, Ethereum, Bitcoin en USD Coin. Zodra jij de munten hebt gekocht is de staking nog niet geactiveerd, dat zal je handmatig moeten doen.

Staking activeren

Als jij de cryptomunten hebt gekocht dan is het tijd om even de staking te activeren. Ga naar de accountinstellingen, want daar staat de knop ‘staking’. Klik op de knop en je zal worden doorgestuurd naar de staking pagina. Je kan daar de desbetreffende cryptocurrency aanklikken en staking voor de munt starten. Je krijgt vervolgens op iedere maandag een beloning bijgeschreven. Aangezien het om enkele procenten op jaarbasis gaat, zal het wel iedere week om een klein bedrag gaan. Echter als jij echt veel geld hebt geïnvesteerd, dan zal het om hogere bedragen gaan. Hoe meer munten jij hebt, des te hoger het rendement zal zijn.

Staking deactiveren

Er zijn genoeg aanbieders die staking alleen aanbieden voor een vaste periode. Jij kan na het activeren van deze periode dan ook niet meer terug, de munten staan vast voor een bepaalde tijd. De crypto exchange Bitvavo heeft gekozen voor flexibele staking, waardoor de investeerder op ieder moment zijn keuze kan terugdraaien. Het heeft ook de mogelijkheid om cryptomunten weer te verkopen. Je dient wederom naar de staking pagina te gaan, via de accountinstellingen. Annuleer de staking en je kan de munten weer verkopen. De reden waarom flexibel staken zoveel interessanter is, dat is omdat er dan kan worden geanticipeerd op eventuele koersdaling.

Research doen naar cryptoprojecten

Er zijn bijzonder veel verschillende cryptoprojecten, de één wat bekender dan de andere. Simpelweg door voldoende research te doen naar de verschillende projecten kan jij een weloverwogen beslissing maken. De koers van de munt moet namelijk zo stabiel als mogelijk blijven om met vertrouwen te kunnen gaan staken. Als jij voor de volledige 100% achter één van de projecten staat, dan kan je met een gerust hart aan staken gaan beginnen. Kies zeker niet voor projecten die nog redelijk onbekend of heel vaag zijn.

Stop op het juiste moment met staken

Dankzij het feit dat Bitvavo heeft gekozen voor flexibel staken loop jij als investeerder minder risico. Je kan op ieder gewenst moment de keuze voor staking weer terugdraaien en dat neemt voordelen met zich mee. Stel jij koopt voor 1000 euro aan Cardano en jij activeert staking, dan kan je op jaarbasis enkele procenten aan rendement opstrijken. Echter bestaat er nog een kans dat de waarde/koers van de Cardano begint te dalen. De waarde van al jouw munten neemt af en wellicht kom jij aan het einde van het jaar dan toch nog in de min te staan. Dat moeten wij niet hebben, dus probeer de koers in de gaten te houden. Gelukkig kan dat ook via de gratis app van Bitvavo. Stop op het juiste moment met staken, zodat je geen verlies draait.

Investeer in meerdere munten

Een andere methode om aan het einde van de rit met winst te eindigen is door te investeren in meer dan één cryptomunt. Je kan jouw investering ook spreiden over meerdere cryptoprojecten en bij allen de staking activeren. Het risico neemt simpelweg af door te kiezen voor meerdere cryptomunten.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *