De 3 meest interessante altcoins in 2022

Interessante altcoins 2022

Home » Crypto coins » De 3 meest interessante altcoins in 2022

}

8 februari 2022

De Nederlanders investeren steeds vaker een geldbedrag in cryptomunten. De crisis heeft ervoor gezorgd dat de investeerders andere wegen besluiten te gaan bewandelen en komen al snel uit bij de cryptocurrency. Natuurlijk kiezen de meeste beleggers en investeerders voor de bekende munten, zoals de Bitcoin (BTC) en de Ethereum (ETH). Echter zijn het juist de altcoins die financieel interessanter zijn. De kans op een enorme klapper neemt toe en dat is toch waar wij het allemaal voor doen. In dit artikel vertellen wij meer over altcoins, maar nemen wij ook de interessantste altcoins met jullie door.

Wat zijn altcoins?

Top 3 altcoins 2022

Top 3 interessante altcoins in 2022

Jij weet hoogstwaarschijnlijk allang wat de Bitcoin is, aangezien het de bekendste en de grootste cryptomunt ter wereld is. Echter zijn er nog duizenden andere cryptomunten gelanceerd in de afgelopen jaren, ook wel de altcoins genoemd. De alternatieve cryptoprojecten wisten dan ook al veel naamsbekendheid te kweken. Sommige altcoins zijn bekender dan andere, maar dat is vrij logisch. De Bitcoin is op dit moment goed voor 42% van de totale cryptomarkt, maar dat betekent ook dat meer dan de helft zijn aandacht richt op altcoins.

De Bitcoin was de allereerste cryptomunt en loopt tegenwoordig dan ook steeds vaker tegen problemen aan. Dat komt natuurlijk door de veroudering en het feit dat de nieuwe altcoins steeds beter worden in kwaliteit. Een voordeel van de altcoin is dat de munten gedecentraliseerd zijn, wat belangrijk is voor de meeste investeerders. Daarnaast scoort de altcoin goed in de transactiesnelheid en is de markt laagdrempeliger. Een investeerder hoeft geen duizenden euro’s te investeren om een groot aantal altcoins te kopen.

Welke 3 altcoins zijn interessant in 2022?

Er zijn duizenden altcoins beschikbaar, maar slechts enkele kunnen ook echt een goede investering zijn. Het kan zeker voor de nieuwkomer moeilijk zijn om een cryptomunt uit te kiezen. Allereerst raden wij iedereen aan om eerst goede research te doen naar het desbetreffende cryptoproject. Je kan bijvoorbeeld het laatste nieuws volgen, de mening van kenners tot je nemen of de koersen bestuderen. Hieronder staan een drietal cryptomunten die jij beslist in de gaten moet houden in 2022:

Cardano (ADA)

De investeerders kiezen de laatste tijd massaal voor de Cardano (ADA). De munt mag eigenlijk dan ook niet ontbreken in jouw portefeuille. Het project richt zijn pijlen op de financiële markt en is op dat gebied vergelijkbaar met de Bitcoin. Daarnaast hoeft de munt nooit gemined te worden, want weer een positief effect heeft op de duurzaamheid van de cryptomunt. Het feit dat Cardano zich ook bezig blijft houden met de duurzaamheid is één van de redenen van het succes. De huidige prijs van de Cardano (ADA) is nog laag, dus dit is het geschikte moment om te investeren.

Ether (ETH)

De Ether (ETH) is na de Bitcoin de bekendste cryptomunt ter wereld. Het platform van Ethereum is dan ook zeer bekend, waardoor de Ether meer is dan alleen een cryptocurrency. Het platform biedt de gebruikers de mogelijkheid om gedecentraliseerde apps te bouwen. Hierdoor wist de Ether veel bekendheid te vergaren. De cryptocurrency staat ook bekend om zijn hoge snelheid, wat een enorm pluspunt is. Investeren in de Ether is doorgaans een veilige optie. Let wel op, iedere investering neemt risico’s met zich mee.

Litecoin (LTC)

De Litecoin (LTC) was in februari 2017 nog verkrijgbaar voor minder dan 4,00 euro per stuk. Aan het einde van hetzelfde jaar kon de investeerder de munt verkopen voor ruim 260 euro per stuk. Begin 2020 ligt de koers op net meer dan 111 euro, dus er kan zeker worden gesproken van potentie. Litecoin wist zichzelf te onderscheiden met de bijzonder snelle transactietijd. Er heerst een enorm hoge verwachting en dat brengt ook de nodige druk met zich mee. De munt kent een maximaal aantal en schaarste is zeker mogelijk. Het kan de investering van het jaar zijn op de cryptomarkt.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *