SnappCar review: Hoe kun je geld met dit platform besparen?

SnappCar review geld besparen

Home » Koopjes » SnappCar review: Hoe kun je geld met dit platform besparen?

}

5 februari 2022

Tegenwoordig zijn wij veel bezig met het milieu en dat heeft ook zo zijn effect op de autowereld. Er zijn steeds meer mensen die geen auto meer kopen, maar kiezen voor een deelauto of een huurauto. Los van het feit dat het een stuk goedkoper is, kan jij met jouw auto ook geld gaan verdienen. SnappCar is daarvoor in het leven geroepen. Het bedrijf heeft een zeer nobel doel, want het wilt met een unieke werkwijze het aantal auto’s met 50% verminderen. Vanzelfsprekend is het een vrij onhaalbaar doel, maar misschien kan SnappCar ons wel verrassen.

SnappCar bestaat al sinds 2011 en kwam zowel positief als negatief in het nieuws. Echter lijkt de werkwijze van SnappCar wel effectief en wellicht de toekomst te zijn. Er zijn ook tal van gebruikers die simpelweg de financiële voordelen inzien en om die reden gebruikmaken van het platform. In deze review vertellen wij jullie meer over SnappCar en hoe jij er gebruik van kan gaan maken.

SnappCar: Voordelig voor huurder en verhuurder

SnappCar review auto huren

Bespaar meer geld dankzij onze SnappCar review (foto: M. Snaauw)

SnappCar biedt de particulieren bezitters van een auto de kans om geld te verdienen. De meeste auto-eigenaren gebruiken de auto zeker niet altijd, het grootste deel van de tijd staat de auto geparkeerd in de straat.

Jij kan er dan voor kiezen om de auto te verhuren via de applicatie van SnappCar. Jij kan geld verdienen aan de auto, terwijl de huurder minder hoeft te betalen voor een huurauto.

De huurder kan ook nog eens genieten van een all-risk verzekering, pechhulp en dus ook nog eens lage kosten. Via de app is het mogelijk om een auto in de buurt te zoeken en deze voor een bepaalde tijd te huren. Het kan gaan om een dagdeel, maar ook een uurtje.

Hoe kan ik een auto huren?

Je kan voor het huren van een auto via SnappCar terecht op de website en de applicatie van de aanbieder. Dankzij een handige zoekfunctie is het gemakkelijk om een huurauto te zoeken in de buurt. Vul jouw adres in, bepaalde de ophaaltijd en de terugbrengtijd. Zodra de verhuurder akkoord gaat is het mogelijk om de auto op te halen voor de desbetreffende periode.

Terwijl jij aan het zoeken bent kom je verschillende soorten auto’s tegen, die kunnen verschillen in prijs. Daarnaast is het mogelijk om te zoeken op de prijs of het aantal ritten. Vanzelfsprekend geven andere gebruikers van SnappCar ook reviews aan elkaar. Daaruit kan jij opmaken of het om een betrouwbare huurder of verhuurder gaat. Ontdek alle informatie over een auto of neem direct contact op met de verhuurder. Het platform van SnappCar is onwijs simpel, overzichtelijk en efficiënt.

Hoeveel kost een huurauto bij SnappCar?

Natuurlijk wil jij nu ook weten wat het huren van een auto via SnappCar kost. Allereerst moet er rekening worden gehouden met de diverse vraagprijzen. Verschillende onderdelen kunnen bepalen of de huurprijs wat hoger of juist wat lager is. Je moet denken aan het type auto, het aantal kilometers en simpelweg wat de verhuurder ervoor wilt hebben. De betalingen moeten altijd voorafgaand aan de huurperiode worden overgemaakt. Het kan ook voorkomen dat er na de huurperiode nog een bedrag zal worden afgeschreven, dat heeft te maken met het aantal gereden kilometers en het brandstofverbruik. Er zijn al auto’s beschikbaar vanaf 20 euro voor een halve dag. Dat is vanzelfsprekend veel goedkoper dan bij de meeste autoverhuurbedrijven. Betalen is ook mogelijk met een creditcard bij SnappCar.

Voordelen van SnappCar

Een auto huren bij SnappCar is allereerst gewoon zeer voordelig. Je kan ook voor een autoverhuurbedrijf kiezen, maar dan ben je veel duurder uit. Daarnaast is het concept uniek en milieubewust. Als verhuurder is het mogelijk om de kostenpost van de auto te verminderen door deze regelmatig te verhuren via SnappCar. Het is een echte win-win situatie voor zowel de huurder als de verhuurder. SnappCar zal de huurder ook beschermen, aangezien alle gebruikers volledig zijn verzekerd. Er zijn ook nog andere opties op het gebied van verzekeringen, daarvoor kan jij het beste even een kijkje nemen op de website van de aanbieder. Vergeet ook niet om de reviews van andere gebruikers door te lezen, zodat jij kan huren en verhuren met de nodige zekerheid en vertrouwen.

Keyless huren

De tijden veranderen en de technologie zorgt voor ongekend veel nieuwe opties. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld voor een verhuurder mogelijk om een bepaalde hardware in de auto te installeren. Dankzij de Keyless hardware hoeft de huurder geen sleutel meer op te halen, maar kan hij of zij direct instappen. De huurder kan de applicatie van SnappCar openen en op die manier de deur ontgrendelen. Dit scheelt tijd en dat is ook wel zo prettig. Wij kunnen wederom spreken van een win-win situatie. Als jij online zoekt naar een auto dan kan jij de keyless auto’s herkennen aan een blauwe afbeelding bij de advertentie.

Vrije kilometers

Er zijn genoeg auto’s te huur waarbij jij moet aangeven hoeveel kilometer je gaat rijden. Het kan zijn dat er een limiet op het aantal kilometers zit en niet iedereen is daar een grote fan van. Een huurder kan ook kiezen voor een auto met vrije kilometers. Je zal dan één bedrag betalen en je mag het aangegeven aantal kilometers rijden. Ga je over het aantal kilometers heen, dan komen er extra kosten om de hoek kijken per gereden kilometer. Dit is wel een puntje om even goed om te letten wanneer je op zoekt bent naar een huurauto bij SnappCar.

Direct boeken

Er zijn op het platform van SnappCar ook auto’s beschikbaar die jij direct kan boeken. Je kan de auto uitkiezen, de huurperiode bepalen en meteen betalen. Het voordeel is dat de boeking direct definitief is en er verder geen acties hoeven te worden ondernomen. Je kan de auto ophalen en die staat op de aangeven tijd voor je klaar. Het is vooral een handige optie voor de huurders die met een spoed een auto nodig hebben.

Klantenservice van SnappCar

De klantenservice van SnappCar is gemakkelijk te bereiken. Je kan telefonisch contact zoeken of een mailtje sturen naar support@snappcar.nl. De klantenservice is overigens 24 uur per dag bereikbaar, bijvoorbeeld bij pech of een ongeval op de weg.

Verhuur geen elektrische auto’s

Als laatste tip willen wij meegeven dat het niet verstandig is om een elektrische auto te verhuren via SnappCar. Er zijn in het verleden criminelen actief geweest die dure materialen uit de elektrische auto stalen en vervolgens weer inleverde bij de verhuurder. In eerste instantie zal de verhuurder het niet merken. Enkele maanden geleden was dit dan ook een item bij het televisieprogramma van Kees van der Spek op RTL. De criminelen huren mensen in om de auto’s op te halen, dus het ziet er vrij onschuldig uit.

Ben je benieuwd naar meer bespaartips? Ga dan naar onze geld besparen categorie.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *